خبرگزاری شبستان، کرمان؛ طاهره بادامچی
"در این لحظهی خطیر، مسلمین جهان باید احساس تکلیف کنند؛ باید وظیفهای را که مسلمانی بر دوش آنان نهاده، درک کنند. از سویی تکلیف حفاظت از سرزمینهای اسلامی است که از ضروریات فقه مسلمین است؛ و از سوی دیگر پاسخ به استغاثهی ملتی مظلوم ... که پیامبر(صلی الله علیه و آله) فرموده است: هر کس ندای استغاثهی مسلمی را بشنود و پاسخ نگوید، مسلمان نیست... ت. و امروز نه یک فرد، که یک ملت صدا به استغاثه برداشته است. "
اینها بخشی از پیام امام خامنهای در ۲۷ مهر سال ۱۳۷۰ در پی برگزاری کنفرانس آمریکایی صلح خاورمیانه است.
ولی امر مسلمین جهان بارها با تحلیل دقیق از اوضاع جهان اسلام، بر وحدت مسلمین و اجماع در برابر استکبار جهانی و کمک به مظلومان تاکید کردند.
طی یکسال اخیر و پس از طوفانالاقصی که نه تنها اوضاع منطقه که جهان را تحت تاثیر قرار داده، معظمله بیانات مختلفی درباره حمایت از مظلومان دارند که مهمترین آن مربوط به مهرماه امسال و در پی گسترش جنگ صهیونیستها از غزه به جنوب لبنان است.
ایشان در بند آخر این پیام تاریخی که هفتم مهرماه صادر شده؛ تصریح کردند: "بر همهی مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث آن را یاری کنند. "
این پیام نقطه عطفی برای راهاندازی پویشی شد که کمتر از دو ماه، جلوههای زیبایی از ایثار و مجاهدت در لبیک به ندای رهبری به نمایش گذاشت.
هر انسان آزاده و مسلمان وظیفهشناس و شیعه تکلیفمدار که این ندا را شنید، خود را مخاطب آن قرار داد و به میدان آمد؛ پای سن و سال و یا قشر خاصی هم در میان نیست.
یکی از اقشاری که خود را مخاطب ندای رهبری دید؛ دانشآموزان هستند که طی این مدت کوتاه صحنههای جالبی از همدلی با دانشآموزان لبنان و فلسطین رقم زدند.
دختران دبیرستان علوم و معارف اسلامی هدی کرمان از جمله این دانشآموزان وظیفهشناس و تکلیفمدار هستند که بضاعت مزجات خود را در طبق اخلاص گذاشته و در پویش ایران همدل تقدیم کردند؛ از وجه نقد و طلا و زیورآلات دستساز تا انوع پوشاک و حتی آماده کردن ساندویچ و سمبوسه جهت فروش به نفع لبنان.
چهرههای مصمم و دوستداشتنی دختران دبیرستان هدی و تکاپوی آنان در چینش هدایایی که با جان و دل برای همسالان گرفتار در جنگ تحمیلی جاری در غزه و لبنان آوردهاند، تماشایی است.
حسنا مهدوی، دانشآموز دوره متوسطه اول به خبرنگار خبرگزاری شبستان میگوید: چون رهبری فرمودند هر کس با هر امکاناتی دارد کمک کند، خود را مسئول دیدم، نیت را با مادرم در میان گذاشتم و سکه طلا برای کمک آوردم.
وی به نکته جالبی هم اشاره میکند و آن اینکه از چیزهایی که نیاز نیست، صرفنظر و آن را برای مردم لبنان کنار بگذاریم و یا دستسازههایی را درست کنیم و به نفع مردم لبنان بفروشیم و اگر کسی هیچ کاری نمیتواند بکند، حداقل دعا کند.
زهرا صالحیار هم میگوید: با خمیرچینی و گلدوزی و خیاطی سعی کردم، محصولاتی آمادهی فروش کنم و همه پول آن را برای جبهه مقاومت بدهم.
ریحانه نوشاد هم که یک جفت گوشواره طلا آورده، میگوید: به نظر خودم بیش از این باید کمک کرد و از هر آنچه برای کمک کردن در توان است نباید دریغ کرد.
وی ادامه میدهد: این گوشواره را پدرم چند سال پیش خرید، شکل قلب است و من خیلی دوستشان داشتم اما وقتی سخنان حضرت آقا را شنیدم، تصمیم گرفتم آنها را هدیه بدهم.
قصه همدلی دختران دبیرستان هدی به فاطمه کلاس نهم که میرسد، کمی متفاوت میشود؛ در میان هدایایی که در یک سینی استیل چیده شده، یک نگین تبرکی حرم حضرت ابالفضل علیهالسلام و یک نگین فیروزه تبرکی است که دانستن ماجرای آن برایم جالب توجه میشود.
سراغ دانشآموز اهدا کننده را که میگیرم، میگویند نه مصاحبه میدهد و نه اجازه عکس گرفتن! با شنیدن این جملات اشتیاقم به دیدن و گفتگو با او دوچندان میشود؛ میگویم فقط میخواهم ببینمش، صدایش میکنند، جلو میآید و با لبخندی ملیح مقابلم میایستد، جوری که با زبان بدن هم میگوید حرفی برای گفتن ندارد.
سریع فضا را عوض میکنم و میگویم: حالا از هر چه بگذریم، بگو بدانم جریان نگینهای تبرکی چیست؟ و او پاسخ میدهد: زیوآرالات و طلا باارزش است اما لبخند و شادی بچههای غزه و لبنان باارزشتر! من این نگین را در اعتکاف هدیه گرفتم.
قبل از آنکه فاطمه را صدا کنند، مطلع میشوم هدایای او فقط دو نگین تبرکی نیست؛ گردنبند و گوشواره عقیق و انگشتر شرف شمس، گردنبند نقره و گردنبند مروارید هم هست؛ او همه دوستداشتنیهای خود را به قیمت لبخند همسالان جنگزده به میدان آورده و باز هم فکر میکند کار خاصی انجام نداده است.
وی با بیان اینکه هدف این ظلمها و تجاوز به لبنان و فلسطین در اصل رسیدن به ایران است؛ میافزاید: آنها روی مذهب شیعه دست گذاشتند و میخواهند خود بر کل جهان حکومت کنند و دنیا در تسخیر شیطان باشد و چون زورشان به حزب الله و حماس نمیرسد مردم مظلوم را به شهادت میرسانند.
این دانشآموز در پایان از آرزوی ظهور میگوید و میافزاید: ان شاءالله ظهور که به فرموده امام زمان فرج ایشان فرج همه ما و باعث خوشبختی و آرامش و جهان پر از برکت میشود، زودتر رقم بخورد.
روایت خواندنی نه که دیدنی دختران مدرسه هدی در پویش ایران همدل، نَمی از یَم بیکران جلوههای ایثار و گذشت و البته فهم و درایت نسل دهه هشتادی است؛ همان نسلی که به قول شاعر:
یک دهه هشتادی که حاج قاسمُ دیده...
حاج قاسم یادم داد اگه عشق باشه راحته عاشقی حاجقاسم یادم داد باید جون گذاشت بابت عاشقی.
نظر شما