به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از آران و بیدگل، آیین رونمایی از دانشنامه «۷۲ شهید دانش آموز» از شهدای دبیرستان پسرانه شهیدان عبداللّهی آران وبیدگل در اجلاسیه ی ۶ هزار شهید دانش آموز و فرهنگی استان اصفهان برگزار شد.
در این مراسم که همزمان با هفته کتاب وکتاب خوانی با عنوان "مشق عشق" از سری برنامه ھای کنگرہ ی ۲۴ هزار شهید استان اصفهان برگزار شد؛ بیش از ۸۰۰ دانش آموز پسر و دختر، جمعی از مسئولین کشوری، استانی، نمایندگان مجلس و مسئولان فعلی و گذشته دبیرستان شهیدان عبداللهی حضور داشتند.
در راستای اجرای برنامه ھا، یکی از رزمندگان دفاع مقدس، روایتی را در قالب نمایشنامه ارائه کرد و در ادامه، مدیرکل آموزش وپرورش استان اصفهان دکتر محمدرضا ابراهیمی و پس از آن، مقام عالی وزارت آموزش وپرورش دکتر علیرضا کاظمی به ایراد سخنرانی دربارہ ی شهدای دانش آموز پرداختند. سپس،آیین رونمایی از شش جلد دانشنامه ی شهدای دانش آموز، از ۶ مدرسه ی استان، که بیش از یکصد شهید تقدیم انقلاب کرده اند-که دبیرستان شهیدان عبداللّهی یکی از آنها بود- انجام شد.
در پایان جلسه از مجموعه نویسندگان این آثار، از جمله نویسنده ی آثار فاخر شهدا، استاد حسن کشایی آرانی و دکتر مهدی ابوالحسنی ترقی از فرهنگیان استان، تشکر و قدردانی شد. دانشنامه ی شهدای دانش آموز دبیرستان شهیدان عبداللّهی، حاصل ۷ سال تلاش و کوشش بی وقفه ی این بزرگواران است.
دبیرستان ماندگار شهیدان عبدالهی آران و بیدگل
یکی از ممتازترین نمونه های شاخص ایثارگری، "مدارس ماندگار و نمونه ایثارگری کشور" است. مدارسی که به استناد اسناد موجود، تعداد قابل توجهی شهید دانش آموز را تقدیم انقلاب و کشور کرده و از جمله شاخص ترین این مدارس "دبیرستان ماندگار و نمونه ایثارگری شهیدان عبداللهی شهرستان آران وبیدگل"است. دبیرستانی که با تقدیم ۱۱۴ شهید دانش آموز و تعداد حدود ۷۰ شهید دانش آموخته می توان گفت این مدرسه "شهیدستان عشق" است.
از سرگذشت توسعه این دبیرستان در اوایل انقلاب گرفته تا روزگاری که دسته دسته و کلاس به کلاس دانش آموزان آن راهی جبهه می شدند جملگی کارنامه پرافتخاری است که بجز کتاب دانشنامه علمی شهدای دانش آموز این دبیرستان به قلم استاد حسن کشایی آرانی بطور جامع بدان پرداخته نشده است. از روزی که کلاس به کلاس این دبیرستان با مشارکت و همراهی معلمان و دانش آموزان ساخته شد تا روزهایی که با داوطلبی معلمان برای جبهه، دانش آموزان نیز برای رفتن به جبهه پیشقدم می شدند و یا بالعکس با اعزام دانش آموزان، معلمان هم فرزندان معنوی و علمی خود را تاجبهه ها همراهی می کردند و یا خاطراتی که از تک تک شهدای دانش آموز این دبیرستان می توان برشمرد همگی برگ های زرین ایثار و مجاهدت یک نسل عاشورایی و حسینی است.
اگرچه امروز نه اثری از ساختمان قدیم دبیرستان وجود دارد و نه به جای آن بنای پر افتخار، ساختمانی احداث شده اما همچنان این قطعه ازخاک کویر بوئیدن و بوسیدن دارد. آمار ۱۱۴ نفری شهدای دانش آموز دبیرستان ماندگار شهیدان عبداللهی به نسبت جمعیت شهرستان آران وبیدگل در دوره دفاع مقدس، یک شاخص ممتاز کشوری است و حفظ و نشراین میراث مقدس و این بسیج عاشقانه در گرو اقدام عاجل اولیای تعلیم و تربیت در سطح ملی و استانی برای تبدیل این موضوع ارزشی به رویدادهای جریان ساز فرهنگی موثری است تا نسل ها و عصرها اینگونه جلوه ای ناب ایثارگری را ببینند و بخوانند و برآن افتخار کنند.
نظر شما