خبرگزاری شبستان-استان فارس؛ مهدی رحمانیان| در دنیای امروز، بحرانهای انسانی و وضعیتهای بحرانی در برخی نقاط جهان نیازمند توجه و همبستگی جهانی است. در این راستا، مردم و سازمانهای مختلف با استفاده از روشهای نوین و خلاقانه، سعی در جمعآوری کمکها و حمایت از مردم آسیبدیده دارند. یکی از این ابتکارات، برپایی بازارچهای با نام "بازارچه مقاومت" در شیراز است که هدف آن حمایت از مردم مظلوم غزه و لبنان است. این بازارچه، که به مدت چند هفته در موکب کافه شهدا واقع در بلوار شهید چمران شیراز برپا شده است، فرصتی را برای شهروندان فراهم میآورد تا علاوه بر خرید محصولات متنوع، در یک حرکت انساندوستانه و همبستگی اجتماعی، به کمکهای نقدی و غیرنقدی برای مردمان این دو کشور جنگزده بپردازند.
بازارچه مقاومت تنها یک بازار برای فروش کالا نیست، بلکه به عنوان یک پروژه خیریه گسترده، تمامی درآمدهای حاصل از آن به مردم غزه و لبنان اختصاص مییابد. این اقدام، نمادی از همبستگی و احساس مسئولیت اجتماعی است که به مردم این دو کشور کمک میکند تا در شرایط بحرانی خود، از حمایتهای جهانی برخوردار شوند.
بازارچه مقاومت در شیراز، که به همت گروه جهادی جمکرانیها راهاندازی شده یک بستر اجتماعی است که در آن مردم میتوانند با کمترین هزینه، بیشترین اثرگذاری را در حمایت از همنوعان خود در کشورهای آسیبدیده داشته باشند. این بازارچه با هدف جلب توجه مردم به وضعیت انسانی در غزه و لبنان و تأکید بر مسئولیتپذیری اجتماعی، موفق شده است توجه و حمایت بسیاری از مردم شیراز و سایر نقاط کشور را به خود جلب کند.
مسئول قرارگاه جهادی جمکرانیها، با اشاره به هدف این بازارچه، می گوید: تمامی درآمدهای حاصل از فروش محصولات در این بازارچه به مردم غزه و لبنان اختصاص خواهد یافت. این نوع ابتکارهای جمعآوری کمک به صورت مستقیم از جامعه، باعث میشود تا شهروندان بدون واسطه، در راستای همبستگی جهانی و همدردی با مردم آسیبدیده، مشارکت کنند.
۹۰ غرفه، ۹۰ دست یاری
بازارچه مقاومت با حضور ۹۰ غرفهدار که هرکدام محصولات خود را به فروش میرسانند، از هفته گذشته در شیراز برپا شده است.
بازارچه مقاومت با حضور ۹۰ غرفهدار که هرکدام محصولات خود را به فروش میرسانند، از هفته گذشته در شیراز برپا شده است. به گفته مهدی اکبرزاده، این غرفهها علاوه بر اینکه امکان خرید محصولات مختلف را برای مردم فراهم کرده نوعی مشارکت اجتماعی در جهت کمک به مردم آسیبدیده غزه و لبنان را ایجاد کردهاند. این اقدام به شکلی ملموس و مستقیم در دسترس عموم قرار دارد و مردم میتوانند به راحتی با خرید کالا، در این حرکت انساندوستانه شرکت کنند.
یکی از نکات برجسته در این طرح، زمانبندی خاص آن است که هر هفته در شبهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه برپا میشود. این زمانبندی باعث میشود تا مردم در ایام تعطیل و با فراغ بال بیشتری بتوانند در این اقدام مشارکت کنند.
شیراز میزبان قلبهای مهربان
طبق گزارشهای منتشر شده، بازارچه مقاومت تا کنون توانسته است بیش از ۲۸۰ میلیون تومان وجه نقد و ۴۰۰ گرم طلا جمعآوری کند. این ارقام به خوبی نشاندهنده استقبال گسترده مردم از این طرح و تمایل آنان به کمک به هموطنان فلسطینی و لبنانی است. جمعآوری چنین مقادیر قابل توجهی در مدت زمان کوتاه، خود گواهی است بر میزان همبستگی و اراده جامعه برای حمایت از انسانها در شرایط بحرانی.
این اقدام از جنبههای خیریه و انساندوستی قابل توجه بوده و به نوعی ابزاری برای ارتقاء آگاهی اجتماعی نیز محسوب میشود. به طور مثال، با توجه به اینکه این بازارچه در یک مکان عمومی و در دید مردم برپا شده است، میتواند محلی برای گفتگو و تبادل نظر درباره شرایط غزه و لبنان و لزوم حمایتهای بینالمللی از این مناطق باشد.
الگوی همبستگی
علاوه بر این، بازارچه مقاومت نمونهای از بهکارگیری شیوههای نوین جمعآوری کمکهای مردمی است که میتواند در سایر نقاط کشور نیز مورد الگو قرار گیرد. در دنیای امروز که بسیاری از مردم به دلایل مختلف قادر به حضور فیزیکی در مکانهای جمعآوری کمک نیستند، این روش میتواند راهکاری مؤثر برای همبستگی و مشارکت مردمی در فعالیتهای خیرخواهانه باشد.
بازارچه مقاومت در شیراز یک اقدام ارزشمند است که به تأمین نیازهای مردم غزه و لبنان کمک کرده و زمینهساز گسترش فرهنگ حمایت اجتماعی و همبستگی در جامعه است. این اقدام میتواند به عنوان یک مدل موفق در سایر شهرها و مناطق کشور نیز پیادهسازی شود تا گستره بیشتری از مردم در این نوع حرکتهای خیرخواهانه مشارکت کنند.
نظر شما