سرآمدی خراسان جنوبی در کشور به لحاظ تعداد کتابخانه

طالبی با بیان اینکه رتبه نخست سرانه کتابخانه‌های عمومی کشور مربوط به خراسان جنوبی است، گفت: البته هنوز با سطح مطلوب کتاب و کتابخوانی و مطالعه در استان فاصله داریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، سیدمحمدرضا طالبی شامگاه شنبه (۲۶ آبان) در مراسم سی و دومین دوره گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار خراسان جنوبی که معطر به عطر نام مبارک حضرت فاطمه(س) و حضور پرچم بارگاه مقدس رضوی و خادمان آن حضرت بود اظهار کرد: معجزه پیامبر اسلام به شکل کتاب بوده است و اولین آیه‌ای هم که بر آن حضرت نازل شده در باره ارزش قلم است.


وی بیان کرد: پیامبر اسلام (ص) فرموده‌اند از مردم در عجب هستم در حالی که برای غذای جسم خود ارزش بسیاری قائل هستند، از غذای روح خود فراموش کرده‌اند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه مقام معظم رهبری و علمای دین تاکید بر تقویت کتاب و کتابخوانی دارند، ادامه داد: افزایش کارایی مغز و حافظه یکی از فواید کتابخوانی است، در تحقیقات میدانی هم آمده اگر چنانچه می‌خواهیم حافظه ما فعال باشد بهترین فعالیت مطالعه کتاب است.

طالبی با اشاره به اینکه کاهش استرس و اضطراب را از دیگر فواید کتاب خواندن است، گفت: خواندن کتاب‌های بزرگان برای انسان امیدبخش است که همین امیدبخشی اضطراب انسان را کاهش می‌دهد و در تحقیقات میدانی هم مطالعه ۶۸ درصد در کاهش استرس انسان نقش دارد.

وی افزود: افزایش دانش و تکامل ذهن، افزایش دایره لغت و واژگان ذهنی از دیگر اثرات مفید مطالعه و خواندن کتاب است.

معاون استاندار با بیان اینکه خراسان جنوبی گفت: به لحاظ تعداد کتابخانه سرآمد و رتبه نخست و از لحاظ تعداد اعضا نیز رتبه نهم کشور را دارد که نشان دهنده این است که مردم فرهنگ دوست استان اهل مطالعه و کتاب و کتابخوانی هستند.

طالبی متذکر شد: البته هنوز با سطح مطلوب کتاب و کتابخوانی و مطالعه در استان فاصله داریم که امیدواریم فرهنگ کتاب و کتابخوانی به همت متولیان در سطح استان ترویج شود.

۷۰ هزار نفر عضو کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی

محمود حاجی- مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی هم گفت: در سال جاری ۱۵ دستگاه فرهنگی استان به صورت هم افزا فعالیت‌های هفته کتاب و کتابخوانی را آغاز کردند.

به گفته وی؛ ۷۰ هزار نفر عضو کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی هستند که  حدود ۹ درصد جمعیت استان است و این در کشور ۶ درصد است.

حاجی با بیان اینکه در زمینه سرانه کتابخانه‌ها نسبت به جمعیت رتبه اول کشور را داریم، تصریح کرد: تمام روستاهای بالای هزار و ۵۰۰ نفر در استان و مراکز بخش‌ها، شهرها و مراکز شهرستان‌ها دارای کتابخانه هستند.

وی بیان کرد: با کمک فنی و حرفه‌ای استان کتابخانه را به خانه مهارت تبدیل کردیم و آموزش‌های منجر به اشتغال در کتابخانه‌ها داده می‌شود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی یادآور شد: در کتابخانه‌های عمومی ۹۹ درصد خدمات ارائه شده به مردم به صورت رایگان است در مجموع ۱۲ دستگاه متولی کتاب و کتابخوانی در استان هستند.

حاجی افزود: در یک و نیم سال گذشته یک سمن مردمی به نام کانون کتاب در استان راه اندازی شده و تاکنون برنامه های بسیاری را در این حوزه برگزار کرده است.

کد خبر 1790775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha