تخریب سیستماتیک مساجد قدس به قصد محو هویت فلسطینی

رژیم صهیونیستی با تهدید به تخریب مساجد قدس قصد دارد تا هویت فلسطینیان را محو کند و با وجود مقاومت مردم این کار به سرانجامی نخواهد رسید.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: تهدید به تخریب مساجد در قدس اشغالی از سوی شهرداری رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است و انگیزه سیاسی این مسئله را به انگیزه انتقامی تبدیل کرده است.


بر اساس گزارش‌ها، تعداد مساجد تهدید به تخریب شده به ویژه پس از آنکه ایتمار بن غفیر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل شد، افزایش یافته است. اخیرا نیز مسئله اخطار و عملیات تخریب مساجد در محله‌ها و شهرک‌های قدس به جبل المکبر و راس العامود و روستای جبع شمال شرق قدس در کرانه باختری رسیده است. مقامات صهیونیستی به بهانه ساخت و ساز بدون مجوز دست به تخریب مساجد فلسطینیان می‌زنند. 

زیاد الحموری، مدیر مرکز حقوق اجتماعی و اقتصادی قدس در این باره گفت: اشغالگران صهیونیستی تاسیسات و ساختمان‌های اهالی قدس را تخریب می‌کنند و اخیرا نیز بار دیگر اقدام به تهدید تخریب مساجد زده‌اند.

وی افزود: صهیونیست‌ها بعد از هفتم اکتبر مساجد را هدف قرار می‌دهند و حدود ۹۷ درصد از مساجد غزه را مسجد را تخریب  و بمباران کرده‌اند.

زیاد الحموری افزود: هتک حرمت مساجد در قدس به بهانه ساخت غیر قانونی، هتک حرمت به آزادی‌های دینی مسلمانان است.

وی در ادامه اظهار کرد: مقامات صهیونیستی دستور تخریب مسجد مجمد الفاتح در راس العامود و مسجد القعقاع بن عمرو در قدس را که دو طبقه است، صادر کرده‌اند. کمیته بازسازی مسجد محمد الفاتح به این مسئله شکایت کرده است.  این درحالی است که کمیته مسجد، سه سال پیش  اقدام به توسعه مسجد به دلیل کمبود ظرفیت برای نمازگزاران کرده بود.

تخریب مساجد، هتک حرمت آزادی عبادی

محمد ناصر، عضو کمیته بازسازی در این باره گفت: اهالی محله سال‌ها  پیش ناچار به ساخت بخش جدید مسجد شد. این مسجد در یک منطقه استراتژیک در جنوب شهرک قدیمی قدس قرار دارد و نزدیک مقبره عین الزیتون یهودی قرار دارد.

مسجد الفاتح در سال ۱۹۶۵ در یک زمین وقفی بنا شده است و نام آن از مسجد راس العامود به مسجد محمد الفاتح تغییر پیدا کرده است.

شیخ عکرمه صبری، رئیس هیئت اسلامی قدس نیز گفت: هدف قرار دادن مساجد قدس به قصد تخریب در راستای سیاسات اشغالگران مبنی بر در تنگنا قرار دادن مقدسات اسلامی صورت می‌گیرد.

برهمین اساس، می توان گفت که مسجد خالد بن الولید در محله الطور در شهر قدس اشغالی نیز یکی دیگر از مساجدی است که به بهانه نداشتن مجوز در معرض تخریب قرار دارد.

مسجد الرحمن در شهرک بیت صفافا در قدس نیز که در سال ۱۹۳۳ ساخته شده است، یکی  دیگر از مساجدی است که دستور تخریب گنبد طلایی که شبیه قبه الصخره است، صادر شده است. رژیم صهیونیستی مدعی است که ۷۰۰ متر مربع این مسجد بدون مجوز  و بدون موافقت مهندسان شهرداری رژیم صهیونیستی ساخته شده است.

در همین راستا، زیاد ابحیص، محقق کارشناس در امور قدس و مقدسات اسلامی گفت: عملیات تخریب مساجد، روشی است که اشغالگران صهیونیستی در نوار غزه به کار می‌برند و به طور عمدی دست به تخریب و بمب گذاری می‌زنند و این روزها در لبنان نیز شاهد این هتک حرمت‌ها هستیم.

ابحیص می‌گوید:فت: این اقدامات و هدف قرار دادن مساجد در کرانه باختری و قدس اشغالی رشد نفوذی آنها در مقدسات اسلامی را نشان می‌دهد.

وی درباره هدف قرار دادن مساجد گفت: صهیونیست‌ها تلاش دارند تا قدسیت مساجد را خدشه دار کنند و این کار به بهانه نداشتن مجوز انجام می‌شود.

این محقق تاکید کرد: ارتش صهیونیستی در جنگ نسل کشی غزه با تخریب مساجد سعی کرد هویت دینی را محو کند و مردم را بترساند تا خانه‌هایشان را ترک کنند و علاوه بر مساجد، کلیساها را نیز هدف قرار داد.

در همین راستا، وکیل خالد زبارقه، گفت: جسارت صهیونیست‌ها در تخریب مساجد و مناره مساجد انعکاس جنگ دینی ای است که نتانیاهو آن را رهبری می‌کند و هتک حرمت آشکار به مقدسات اسلامی و مسیحی است و جنایتی ضد انسانی است.

عماد ابوعواد، محقق فلسطینی درباره ادامه هدف قرار دادن مساجد می‌گوید: هدف قرار دادن مساجد، بعد اسلامی آن است و می‌خواهند در میان رهبران و جوانان مسجدی که مقاومت می‌کنند، فاصله ایجاد کنند.

وی افزود: هدف قرار دادن مساجد از یک سو بعد دینی دارد و می‌خواهند هویت اسلامی- فلسطینی را محو کنند و از سوی دیگر، بعد امنیتی دارد، زیرا مسجد خطری برای اشغالگران محسوب ‌شود.

با این وجود، مردم فلسطین مقاوم ایستاده‌اند و با وجود تخریب مساجد بر روی ویرانه‌های آن نماز می‌خوانند و قرآن تلاوت می‌کنند و اینگونه پایداری خود را به مقاومت، فلسطین و اعتقاد خود را به اسلام نشان می‌دهند و از مساجد خود محافظت می‌کنند.

کد خبر 1790837

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha