به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حجتالاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی، یکشنبه(۲۷ آبان) در همایش استانی صبر فاطمی (صلح، بخشایش و رضایت) به ارزش کار شوراهای حل اختلاف اشاره و تصریح کرد: قضاوت و داوری هم در اسلام جایگاه و شان والایی دارد و هم از اجر و پاداش فراوان برخوردار است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان افزود: یکی از جایگاههای رفیعی است که افراد خاص باید در این ماموریت قرار بگیرند و هر فردی نمیتواند در این جایگاه باشد.
حجتالاسلام ابراهیم حمیدی، رئیس کل دادگستری استان کرمان هم آیات و احادیثِ راجع به اجر و اهمیت صلح و سازش را یادآوری و تأکید کرد: باید مردم را به سمت صلح و سازش در اختلافات پیش ببریم و این ارزشمند است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: ائمه بیشترین رنجها و مرارتهای دنیا را متحمل شدند اما دنبال انتقامگیری نبودند و عفو و گذشت میکردند.
وی با بیان اینکه سنگ بنای این کار مقدس را آیتالله هاشمی شاهرودی در قوه قضائیه گذاشتند و شوراهای حل اختلاف را تشکیل دادند؛ افزود: کارهای موثر و مهمی توسط شوراهای حل اختلاف در کشور صورت گرفته است.
حجتالاسلام حمیدی مهمترین کار شورا را احیای فرهنگ صلح و سازش دانست و اظهار کرد: این امر توصیه خداوند و یک کار فرهنگی است و در نظام جمهوری اسلامی زیبنده نیست که راس جرائم استان و کشور، ناشی از خشونت رفتاری و گفتاری باشد.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای شکلگیری شوراهای حل اختلاف در استان کرمان بیش از یک میلیون پرونده منجر به صلح و سازش شده که اجر عظیمی دارد؛ تصریح کرد: صلح و سازش زمینه ساز ظهور حضرت مهدی عجلالله تعالی فرجه و نزاع و درگیری مانع است.
حجتالاسلام محمدامیر ابراهیمی، معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمان هم به اجرای طرح صلحیاری با عنوان «هر مسجد یک هیأت صلح» در استان در راستای کاهش پروندههای ورودی دادگستری و به سامان رساندن کارهای قضایی مردم در مسجد اشاره کرد.
وی ادامه داد: در حال تلاش هستیم تا دعاوی جزئی را در مساجد حل کنیم که افراد به خاطر مبالغ جزئی دادخواست و تشکیل پرونده ندهند و چند ماه در نوبت نباشند و این طرح با عنوان هر مسجد، یک هیئت صلح اجرا خواهد شد.
مختاری، رئیس محاکم عمومی کرمان هم با بیان اینکه دادگاه های صلح کار خود را از ابتدای آبان ماه آغاز کرده است؛ گفت: تا روز پنجشنبه گذشته ۶ هزار و ۵۵۰ پرونده به این دادگاه وارد شده است و ماهیانه بیش از ۷ هزار پرونده ارجاع خواهد شد و این میزان از حد توان دادگاه های صلح خارج است.
وی ادامه داد: قانونگذار در کنار دادگاههای صلح موضوع سازش را پیشبینی کرده و برای گرفتار نشدن در بحران اجتماعی و قضائی نیازمند تعامل دادگاههای صلح و شوراهای حل اختلاف هستیم و از آنان و مصلحان مساجد و ... درخواست همکاری داریم.
در این همایش از پوستر پویش "به احترام حضرت فاطمه میبخشم" رونمایی شد.
تلاش برای افزایش صلح و سازش در جامعه در حالی در همایش استانی صبر فاطمی مورد تأکید قرار گرفت که مسئولان امر از قرار گرفتن خشونتهای رفتاری و گفتاری در صدر جرائم خبر میدهند.
کد خبر 1790850
نظر شما