به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان و به نقل از روابط عمومی استانداری گلستان، علی محمد زنگانه در نشست با نخبگان استان گفت: ضروری است جامعه نخبه، رفع چالشها و شتاب در توسعه زیرساختهای استان جزو مطالبه همیشگی آنها باشد.
استاندار گلستان افزود: اکنون جزوه ای از طرحهای محوری اقتصادی گلستان تهیه شده و در اختیار جامعه نخبه استان قرار داده می شود تا شتاب در اجرا و بهرهبرداری آنها از سوی مسئولان ارشد و دستگاههای مرتبط پیگیری کنند.
وی ادامه داد: در کتابچه آخرین اقدام طرحهای محوری اقتصادی استان از جمله طرح احیای خلیج گرگان، طرح طبیعت گردی آشوراده، تکمیل ترکیبی علی آبادکتول، احیای مجتمع پتروشیمی گلستان، شیرین سازی آب خزر، راهاندازی منطقه آزاد تجاری اینچه برون، ساخت بزرگراه اینچه برون- آزادشهر و شاهرود و ساخت سد نرماب مینودشت و تامین کننده آب شرب ۵۳۵ هزار از ساکنان شرق استان، تهیه شده است.
زنگانه خاطرنشان کرد: با ۲ سفر رئیس جمهور شهید رئیسی به گلستان تعداد ۲۴۸ مصوبه در حوزههای مختلف برای جبران عقب ماندگی و شتاب در ارتقای شاخصهای اقتصادی استان دریافت شد که اکنون طبق ارزیابی نهاد ریاستجمهوری گلستان جزو دومین استان برتر در عملیاتی کردن این مصوبه به خود اختصاص داده است.
وی گفت: با تلاش صورت گرفته از سوی مشارکت نخبگان، اصحاب رسانه، اعضای شورای تامین استان، طی ۲ سال اخیر، گلستان به عنوان دومین امن برای جذب سرمایهگذاران اعلام شده است.
استاندار گلستان افزود: با توجه به این که نرخ رشد اقتصادی در پایان سال ۱۳۹۹ منفی ۵.۴ درصد بود، این رقم در پایان سال ۱۴۰۲ به مثبت ۴.۳ درصد رسیده است و این میزان رشد اقتصادی در استان نوید بخش این بوده که گلستان ظرفیت فوقالعاده برای دستیابی به توسعه و جبران عقب ماندگی را با طی یک الی ۲ توسعه پنج ساله را دارد.
زنگانه اظهارداشت: شاهد ارتقای افزایش جذب اعتبار جاری از ۶۱ همت در ابتدای سال ۱۴۰۰ به بیش از ۲۳۶ همت، افزایش مشارکت اقتصادی از ۳۷.۵ سال ۱۴۰۰ به ۴۰.۹ در تابستان سال ۱۴۰۳، دستیابی به ارزش تولید محصولات کشاورزی به ۳۵.۵ همت در پایان شهریورماه امسال، ترانزیت یک میلیون تن کالا از گمرک اینچهبرون بودیم که همه از دستاوردهای روند توسعهای استان بوده است.
وی گفت: هدفگذاری صادرات کالای غیرنفتی در استان ۵۰۰ میلیون دلار است و اکنون این رقم به ۳۲۸ میلیون دلار در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده که نسبت به سال قبل از رشد ۹۵ درصدی برخوردار است.
استاندار گلستان افزود: گلستان با قرار گرفتن در مسیر کشورهای آسیایی میانه و تقویت دیپلماسی اقتصادی توسط دولت سیزدهم، زمینه موفقیت در توسعه و پایداری صادرات کالا غیرنفتی را دارد.
وی گفت: جذب سرمایهگذاری خارجی در این استان طی هشت سال دولت قبل فقط ۲.۸ میلیون دلار بود که در دولت سیزدهم این رقم به ۲۴ میلیون دلار افزایش یافته است.
زنگانه افزود: با راهاندازی منطقه آزاد تجاری اینچه برون، جذب سرمایهگذاران خارجی در گلستان بیشتر خواهد شد.
وی، کاهش نرخ بیکاری از ۸.۵ سال ۱۴۰۰ به ۷.۶ در تابستان ۱۴۰۳، ایجاد ۸۳ هزار فرصت شغلی و از میان آنها ۳۵ هزار فرصت شغلی منجر به بیمه تامین اجتماعی، راهاندازی ۳۴۱ شرکت تعاونی جدید و جذب هفت هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال، قرار گرفتن جزو پنج استان برتر تعاونی صادرات محور، جذب ۱۱۲ همت تسهیلات بانکی را از دیگر دستاوردهای سه سال اخیر در گلستان برشمرد.
نظر شما