به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، نشست شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان با حضور رئیس، دبیر و اعضای این شورا و مدیرکل امور بانوان استانداری کرمان با دستور کار راهکارهای عملی جذب نوجوانان و جوانان به مساجد در دفتر امام جمعه جیرفت برگزار شد.
مریم سادات طباطبایی در نشست شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان با بیان اینکه امروز با جنگ ترکیبی و شناختی روبرو هستیم، گفت: جنگ شناختی باورهای دینی ما را هدف قرار داده و آنها را تغییر می دهد و جنگ ترکیبی به این معناست که دشمن در جنگ ترکیبی از ابزارهای مختلفی استفاده می کند.
مدیرکل امور بانوان استانداری کرمان ابراز کرد: امروز با توجه به این که در جنگ شناختی یکی از اهداف دشمن، تغییر باورهای جوانان است بنابراین باید مراقب باشیم.
وی اظهار کرد: می توان گروه های چند نفره متشکل از جوانان تشکیل داد و نیروی جوان توانمند و متعهد تربیت کرد.
استفاده از ظرفیت بانوان در ترکیب هیئت امنای مساجد
احمد بلندنظر در نشست شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان، گفت: با نگاهی گذرا به تاریخ در می یابیم که مساجد از صدر اسلام همواره مکانی برای حضور کودکان و نوجوانان بوده اند و امروز نیز باید این مهم مورد توجه جدی قرار بگیرد.
فرماندار جیرفت با بیان اینکه مساجد ما مردمی هستند و به صورت دولتی اداره نمی شوند، ابراز کرد: مساجدی که امروز وجود دارد به همت هیئت امناها ساخته شده اند و امکانات آنها نیز توسط همین افراد تامین شده است بنابراین باید امروز در ترکیب هیئت امنای مساجد هم از ظرفیت این افراد با تجربه و هم از جوانان استفاده کنیم تا شاهد پویایی مساجد باشیم.
وی با اشاره به اینکه در ترکیب هیئت امنای مساجد بهتر از یک نماینده بانوان و یک نماینده جوانان استفاده کرد، افزود: هیئت امنای مساجد با محوریت ائمه جماعات باید زمینه حضور نوجوانان و جوانان را با اجرای برنامه های متنوع قرآنی، فرهنگی، هنری، ورزشی و دوره های آموزشی فراهم کنند.
بلندنظر یادآور شد: در دوران دفاع مقدس مساجد پایگاهی برای نامنویسی رزمندگان برای اعزام به جبهه بودند و ما برای اعزام به جبهه به مساجد مراجعه می کردیم.
فرماندار جیرفت عنوان کرد: امیدواریم با راهکارهای عملی بتوانیم زمینه پویایی و رونق بیشتر مساجد را فراهم کنیم.
مساجد پایگاه اصلی دیدارهای مردمی دستگاه قضایی شهرستان جیرفت
پیمان ذوالعلی در این نشست، با بیان اینکه یکی از کارکردهای مسجد تراز در صدر اسلام، محلی برای حل مشکلات مردم بوده است، گفت: دستگاه قضایی در شهرستان جیرفت مساجد را پایگاه اصلی برای دیدارهای مردمی قرار داده است.
نماینده رییس دادگستری شهرستان جیرفت افزود: البته تمامی دادگستری ها و دادستانی های سطح جنوب کرمان، مساجد را پایگاه دیدارهای مردمی قرار داده اند.
وی با اشاره به طرح هر مسجد یک حقوقدان، اظهار کرد: به منظور رفع مشکلات حقوقی مردم، مساجد را اولویت قرار داده ایم.
ذوالعلی اظهار کرد: امروز باید فضای مسجد به گونه ای باشد که جوانان برای حل مشکلات شان به مسجد مراجعه کنند و این مهم یکی از راهکارهای جذب جوانان به مساجد است.
معاون دادستان جیرفت بیان کرد: مساجد اغلب در هنگام اذان باز هستند و هیئت امنای مساجد باید تغییر در این روند ایجاد کنند تا مساجد در طول شبانه روز برای حضور مردم باز باشند.
مساجد اسطوره های کشور را به نسل نوجوان و جوان معرفی کنند
مهدی سلیمانی در این نشست، گفت: جذب نوجوانان و جوانان به مساجد زمینه پویایی و رونق بخشی به خانه های خدا را فراهم می کند.
نماینده مدیرکل بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس استان کرمان ابراز کرد: نبود امام جماعت یکی از بزرگترین چالش های پیش روی مساجد است چرا که همه فعالیت ها و برنامه ها برای جذب مردم به ویژه قشر نوجوان و جوان حول محور امام جماعت انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: هیئت امنای مساجدی که به جوانان میدان می دهند و برای آنها احترام و ارزش قائل می شوند قطعا می توانند جوانان را جذب و مساجد را پویا کنند.
سلیمانی اظهار کرد: سرداران بزرگی در دفاع مقدس داریم که می توانیم آنها را به عنوان اسطوره به نسل نوجوان و جوان معرفی کنیم و مساجد این ظرفیت را دارند.
مسئولیت دادن یکی از راهکارهای جذب نوجوانان و جوانان به مساجد
سید اسماعیل حسینی در این نشست، گفت: امروز اگر درک کنیم که با یک جنگ فرهنگی روبرو هستیم که هدف اصلی آن نوجوان و جوان ماست آنگاه تمام تلاش خود را برای جذب نوجوانان و جوانان به مساجد انجام می دهیم.
معاون فرهنگی شهردار جیرفت اظهار کرد: مسئولیت دادن به کودکان، نوجوانان و جوانان در مساجد باعث می شود که آنها همواره پای ثابت برنامه های مساجد باشند.
وی عنوان کرد: هیئت امنای مساجد باید سن نوجوانان را درک کرده و براساس سلایق و علاقمندی های آنها برنامه های ورزشی و فرهنگی را در مساجد تدارک ببیند.
نظر شما