نمایشگاه «هندسه در هنر اسلامی» در موزه «واتزورث آتنیوم» آمریکا

«نقوش هندسی در هنر اسلامی» یک نمایشگاه چندرسانه‌ای است که به بررسی آثار هنری اسلامی در مجموعه‌های گسترده موزه هنر «واتزورث آتنیوم» در «هارتفورد» آمریکا می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «ctexaminer»، «نقوش هندسی در هنر اسلامی» یک نمایشگاه چندرسانه‌ای است که به بررسی آثار هنری اسلامی در مجموعه‌های گسترده موزه هنر «واتزورث آتنیوم» در «هارتفورد» آمریکا می‌پردازد.

این نمایشگاه از طریق نقوش گل، نقوش هندسی، خوشنویسی و ابزارهای دیگر، زبان هنر اسلامی را از طریق مجموعه ای از اشیایی که به ندرت توسط عموم دیده می شود، ارائه می کند.

واتزورث جمع آوری هنر اسلامی را بیش از یک قرن پیش با وصیتی از «الیزابت هارت جارویس کلت» در سال ۱۹۰۵ آغاز کرد.

اگرچه تعداد آثار اسلامی در این مجموعه نسبتا کم است، اما خود اشیاء به دلیل کیفیتی که دارند، کمی تعداد را جبران می‌کنند.

آثار نادر و مهمی از قرن نهم به بعد حکایت از تاریخ جغرافیایی هنرهای اسلامی از آسیا، آفریقا و اروپا دارد. آنها نشان دهنده طیف گسترده‌ای از هنرها از جمله نسخه‌های خطی، کاشی، فلزکاری، شیشه، منسوجات و کنده‌کاری هستند.

نقوش هندسی از قرآن‌های اولیه گرفته تا طرح‌های متحرک، بیش از هزار سال خلاقیت اسلامی را در بر می‌گیرد.

این نمایشگاه که از مجموعه هنر اسلامی خود موزه گرفته شده است، با خریدهای مدرن و معاصر از موسسه‌های همکار بهبود یافته است.

«واتزورث آتنیوم» به دنبال فرصت‌هایی برای همکاری با جوامع اسلامی «هارتفورد» و به طور گسترده‌تر در ایالت «کنتیکت» از طریق فعالیت‌های نمایشگاهی و توسعه یک نمایشگاه جدید از هنر اسلامی در سال ۲۰۲۶ است.

موزه «واتزورث آتنیوم» با هنرمندان کنتیکت، نمایش‌های زنده خوشنویسی و سرامیک‌سازی اسلامی را سازماندهی می‌کنند تا مردم را به تکنیک‌های اصلی که برای خلق آثار استفاده می‌شود، آشناتر کنند.

موزه هنر «واتزورث آتنیوم» که در سال ۱۸۴۲ با چشم‌اندازی برای تزریق هنر به تجربه آمریکایی تاسیس شد، میزبان مجموعه‌ای است که حدود ۵۰ هزار اثر هنری در پنج‌هزار سال را در برمی‌گیرد و شامل هنر اروپایی از دوران باستان تا معاصر، هنر آمریکایی از دهه ۱۶۰۰ تا امروز و همچنین هنرهای اسلامی است.

موزه هنر «واتزورث آتنیوم» قدیمی‌ترین موزه هنر عمومی در آمریکا است که به طور مداوم فعالیت می‌کند و در سال ۱۸۴۴ درهای خود را به روی عموم باز کرد.

کد خبر 1791011

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha