بحران آب چالشی برای سلامت روانی ساکنان جزیره هزار رنگ

ضرب المثل «آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم»؛ حکایت بغرنج بحران آب این روزهای مردمان محجوب جزیره هرمز به عنوان مرزبانان واقعی خلیج فارس در وسط دریایی از آب را به به تصویر می کشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، جزیره رویایی و منحصربفرد هرمز با بیش از ۴۲ کیلومتر مربع مساحت و ۵ هزار و ۸۹۱ نفر جمعیت در ۸ کیلومتری بندرعباس از مقصدهای مهم گردشگری جنوب ایران است و به علت موقعیت جغرافیایی آن و مجاورت با تنگه هرمز، این جزیره را کلید خلیج فارس می‌دانند و همواره در طول تاریخ، از نظر راهبردی از اهمیت خاصی برخوردار بوده است.

سواحل رنگی هرمز که هر یک رنگ خاص خود را دارد، نمونه ای از شاهکار طبیعت است که از کوه های رنگی اش آغاز و در ساحل زیبایش به اوج می رسد. درختان مانگرو سفید، الهه نمک، ساحل سرخ، دره رنگین‌کمان، دره مجسمه‌ها و سواحل زیبا از جاذبه های خاص جزیره هرمز است که سالانه گردشگران زیادی را به سوی خود جذب می‌کند.

اما اخیرا در ورای این همه زیبایی های بی نظیر، با بی تدبیری متولیان امر، بحرانی به نام «کم آبی» در دل جزیره سربرآورده است که کام ساکنان جزیره را تلخ کرده است و این معضل به حدی جدی است که صدای مردم محبوب جزیره را درآورد و دست به دامان رسانه ها شدند.

بحران آب چالش جدی سلامت روانی جزیره نشینان

محمد سلامتی، عضو شورای اسلامی جزیره هرمز از بحران آب به عنوان چالشی جدی برای سلامت روانی جزیره نشینان نام برد و گفت: مردم جزیره چندین ماه است که با مشکل جدی کمبود آب مواجهند و آب شرب سهمیه بندی شده و یک روز در میان نوبت آب فرا می رسد که باز هم کام ساکنان خشک می ماند و خبری از آب نیست.

وی با بیان اینکه سه دستگاه آب شیرین کن در جزیره هرمز وجود دارد که باید روزانه هزار و ۵۰۰ لیتر آب تولید کنند، افزود: اما متاسفانه به دلیل آنچه پیمانکار آب شیرین کن اعلام می کند فرسوده شدن دستگاه ها موجب کاهش تولید آب به ۹۰۰ لیتر در روز شده است.

این عضو شورای اسلامی جزیره هرمز ادامه داد: این سه دستگاه آب شیرین کن توان تامین آب جمعیت قریب به شش هزار نفری جزیره را ندارد در حالی که سه شهرک مسکونی جدید و همچنین سایت های متعدد گردشگری و حضور روزانه گردشگران بر این جمعیت افزوده شده است.

وی با اذعان به اینکه برخی مدعی اند که بدهی وزارت نیرو به پیمانکار آب شیرین کن جزیره سبب کاهش تولید آب شده است، تصریح کرد: متولیان آب جزیره قول داده اند که تا فرارسیدن عید نوروز یک دستگاه آب شیرین کن دیگر احداث کنند که زمان زیادی است و همین موارد باعث ایجاد جو روانی در بین ساکنان شده است.

برخی خانواده ها بین پنج تا شش روز آب ندارند

حر گلزاری، دیگر عضو شورای اسلامی جزیره هرمز نیز با اشاره به گردشگرپذیر بودن جزیره در این فصل از سال، گفت: با توجه به اینکه در این فصل جمعیت هرمز افزایش چشمگیری پیدا می کند و برخی از گردشگران شب را در جزیره می مانند نیاز است که ظرفیت تولید آب از هزار و ۵۰۰ لیتر در روز به سه هزار لیتر افزایش یاید اما متاسفانه اخیرا با کاهش آن به کمتر از ۹۰۰ لیتر رسیده و به بحران تبدیل شده است.

وی با اشاره به تقسیم بندی آب در هرمز، افزود: جزیره به دو بخش قسمت شده است که هر بخش یک روز درمیان آب شربشان قطع می شود و از آنجایی که برخی از خانواده ها منبع ذخیره آب و پمپ آب ندارند نمی توانند در روزهای قطعی نمی توانند ذخیره آب داشته باشند و این امر موجب نارضایتی مردم شده است.

گلزاری با اذعان به اینکه برخی از خانواده های ساکن جزیره بین پنج تا شش روز آب ندارند، عنوان کرد: مسئولان مربوطه از این بحران مطلع هستند و قول رفع این بحران را داده اند اما تا این لحظه اتفاق خاصی نیفتاده است.

بهبود کیفیت آب جزیره هرمز مطالبه جدی مردم است

حجت الاسلام جعفر رستاخیز، امام جمعه هرمز، با اشاره به مشکل کم آبی و عدم تولید مناسب آب، بهبود کیفیت و کمیت آب شرب و همچنین توسعه سیستم آبشیرین‌کن  را از مطالبات جدی مردم جزیره هرمز دانست.

وی در خطبه های نماز جمعه هفته پیش با اذعان به اینکه آب شرب در این منطقه به یک بحران جدی تبدیل‌شده است، تاکید کرد: هر چه زودتر باید مشکل آب هرمز به صورت اساسی حل شود.

حجت الاسلام رستاخیز بیان کرد: اکنون که فصل گردشگری این جزیره است و ورود گردشگران به این جزیره در حال افزایش است  باید این مشکل حل شود وگرنه در فصل گرما که شهروندان این جزیره بیشتر با مشکل بی آبی مواجه می شوند.

وی از استاندار هرمزگان  و مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان خواست در این موضوع ورود کرده و این مشکل دیرینه کم آبی را حل کند.

رستاخیز افزود: با اینکه اعلام شده برای تولید آب شرب با یک شرکت تولید کننده قراردادی منعقد شده که دستگاه جدید آبشیرینکن نصب و وارد مدار بشود و ظرفیت آب جزیره هرمز افزایش پیدا کند ولی این مشکل الان دامن گیر مردم هرمز هست، شاید این آب شیرین کن جدید شاید ۶الی ۵ ماه زمان ببرد که  وارد مدار بشود حالا مردم با این مشکل روبرو هستند.

وی عنوان کرد: متاسفانه با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری نسبت به جزیره الشهدای هرمز هنوز مردم این جزیره با مشکل بی آبی و کم آبی مواجه هستند و معلوم نیست کی این بحران برطرف بشود.

محمد بنده، بخشدار جزیره هرمز نیز ۱۳ آبان ماه جاری در گفتگو با روزنامه صبح ساحل از آغاز  اجرا و نصب واحد جدید آب شیرین کن در مجتمع آب شیرین کن این جزیره با ظرفیت تولیدی ۱۰۰۰متر مکعب خبر داده و گفته است که بزودی این پروژه با هدف بهبود آبرسانی و کاهش افت فشار آب شرب مردم جزیره هرمز راه اندازی خواهد شد.

با بهاری شدن هوای استان هرمزگان در این فصل از سال و هجوم حجم وسیعی از گردشگران به جزیره هرمز که گاها جمعیت شناور روزانه به بیش از سه برابر افزایش می یابد، در صورتی که برای تامین آب موردنیاز جمعیت ساکن و مسافران به عنوان یک ضرورت مهم چاره اندیشی نشود شاهد بحران جدی آب خواهیم بود.

جزیره هرمز به‌خاطر تنوع خاک مشهور می باشد و خاک سرخ نماد این جزیره است و رسوبات زمین‌شناختی و مواد معدنی خاک هرمز، این جزیره را به بهشت زمین‌شناسان تبدیل کرده است و بلندترین نقطه جزیره هرمز ۱۸۶ متر از سطح دریا فاصله دارد.

کد خبر 1791118

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha