دستگاه قضا با آسیب‌زنندگان به افکار عمومی برخورد می‌کند

جهانگیر گفت: برخی جریان‌ها در فضای مجازی در جهت لطمه به افکار عمومی کار می‌کنند و قوه قضاییه اجازه لطمه به افکار عمومی را نمی‌دهد و دستگاه قضا اعمال و رفتار آنها را رصد می‌کند و ضابطین اجازه نمی‌دهند افکار جامعه تحت تاثیر آنها قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه با تسلیت ایام فاطمیه گفت: آنچه مسلم است مقام بلند حضرت زهرا(س) در درگاه الهی برکسی پوشیده نیست و پیامبر در وصف ایشان می فرماید: به یقین خداوند با خشنودی او خشنود و با غصب او خشمناک می شود و ما اگر می‌خواهیم در این  مسیر حرکت کنیم باید رهروی صدیق ایشان باشیم. اگر جنبه های سیاسی و اجتماعی این شخصیت را مدنظر قرار دهیم نقش ممتاز حضرت زهرا (س) در دفاع از ولایت نشان‌دهنده الگوی زن مسلمان است که حاضر در تمام نقش های سیاسی و فرهنگی است و افتخار می کنیم که در جامعه ای زندگی می کنیم که زنان ما پیرو حضرت زهرا (س) هستند.

سخنگوی قوه قضائیه با تبریک هفته بسیج افزود: هفته بسیج را به تمام دلاوران و کسانی که به مردم بسیجی وار خدمت می کنند تبریک می گوییم تاریخ نشان داد که بسیجیان در هر میدانی وارد شدند آن میدان محل درخشش بود و آنها نشان دادند با دست خالی می توان تا پای جان ایستاد و امروز توسعه فرهنگ بسیج و استفاده از این الگو بیش از بیش احساس می شود.

وی با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی و تسلیت شهادت محمد عفیف به مردم لبنان اظهار کرد: ادای احترام به روح شهدا فلسطین، غزه و لبنان می کنیم این شهدا از جان گذاشتند تا ارزش‌های انسانی را گرامی بدارند.

جهانگیر فوت دو تن از خبرنگاران را به جامعه رسانه تسلیت گفت و افزود: فوت دو تن از خبرنگاران منصوره غدیری جاوید و زینب علیپور را به جامعه مطبوعاتی و خبرگزاری های ایران و جام جم تسلیت عرض می کنیم.

جهانگیر در ادامه این نشست با بیان اینکه بارها رهبر انقلاب و ریاست قوه در بیانات خود به جنگ ترکیبی دشمن تذکر دادند، تصریح کرد: یکی از اضلاع این جنگ، جنگ رسانه ای است که دشمن تلاش می کند با دروغ پردازی احساس ناامنی را در میان مردم ترویج کند و فضای فکری جامعه را با طرح سناریوهایی تخریب کند و باید به نحوی هوشمندانه عمل کنیم که دشمن با ناکامی مواجه شود و وحدت ملی و انسجام ملی حفط شود البته برخی جریان ها در فضای مجازی در جهت لطمه به افکار عمومی کار می کنند و قوه قضاییه اجازه لطمه به افکار عمومی را نمی دهد و دستگاه قضا اعمال و رفتار آنها را رصد می کند و ضابطین اجازه نمی دهند افکار جامعه تحت تاثیر آنها قرار گیرد.

وی گفت: امنیت جانی و مالی مردم خط قرمز قوه قضاییه و کسانی که آن را به مخاطره بیندازند مورد خطاب و مجازات قوه قضاییه هستند.

وی در مورد سرقت مسلحانه سارقان و به خطر انداختن امنیت مالی و روانی جامعه گفت: از ۳۰ مهرماه پرونده سرقت مسلحانه این سارقان با حضور متهمان و خانواده شکات رسیدگی شد و پس از رسیدگی به اتهامات رای بدوی آنها صادر شد و هر سه متهم به مجازات اعدام محکوم شدند و از بابت لطماتی که به افراد وارد کرده بودند دیونی برای آنها در نظر گرفته شد و با تمام کسانی که با اقدامات شرورانه در سرقت وارد شد و علاوه بر ناامنی مالی ناامنی روانی ایجاد می کنند برخورد قانونی صورت می گیرد.

جهانگیر در مورد پرونده کلاهبرداری دو میلیاردی در صندوق قرض الحسنه جعفری در شهرستان پیشوا گفت: متهم پرونده از ۴۰ سال پیش با راه اندازی فروشگاه لوازم خانگی در پیشوا اقدام به جمع آوری اموال مردم با پرداخت سود ۳۶ درصد با همکاری برخی بانک‌ها کرده است. زمانی که متهم  نتواست یا نخواست به کارش ادامه دهد،   منجر به شکایت مالباختگان شد. ۱۸۰۰ نفر شکایتشان را  ثبت کردند. پرونده‌ای در شعبه اول بازپرسی پیشوا تشکیل شد و متهم با قرار بازداشت موقت از ۳۰ آبان سال گذشته در زندان است. اتهامات متهم  پولشویی و قبول سپرده های مردم که موجب حیف و میل اموال مردم شده و اخلال در نظام اقتصادی است.

وی گفت: تاکنون ۷۴ ملک از متهم شناسایی شده و مقرر شده بانک های عامل در خصوص مستغلات  اقدام‌ کنند و  وجه آن به دادگستری واریز شود تا برای پرداخت وجوه  مردم اقدام شود.   پرونده فعلا در مرحله بازپرسی است.

سخنگوی دستگاه قضایی درباره پرونده باشگاه مس رفسنجان (فساد در فوتبال) گفت: این پرونده دارای ۲۱ متهم است. ۳ نفر مطلع در پرونده مطرح بودند که تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند. ۱۲ نفر از متهمان کیفرخواست و قرار مجرمیتشان صادر شده  و برای دو نفر قرار منع تعقیب صادر شده است. ‌

وی افزود: ۷ متهم پرونده شان در دادسرا مفتوح رسیدگی است و به محض صدور کیفرخواست یا قرار نهایی و قرار مجرمیت اطلاع رسانی می شود.  این پرونده با گزارش باشگاه مس رفسنجان تشکیل شد. مسئولین جدید گزارش دهنده موضوع بودند بعد از اینکه در سال‌های گذشته یعنی  در سال ۹۹ و قبل‌تر متوجه شدند در باشگاه مس رفسنجان فسادی رخ داده ورود کردند.   بعد از ورود  دستگاه قضا به پرونده، به سازمان اطلاعات سپاه ماموریت داد که آن را پیگیری کند و ابعاد جدیدی کشف شد.

وی گفت: این پرونده قریب یک ماه است که نسبت به متهمانی که کیفرخواستشان صادر به دادگاه کیفری ۲ در رفسنجان ارسال شده و اعلام کردند که ظرف یک یا دو ماه آینده رسیدگی به پرونده به پایان می‌رسد و حکم صادر می‌شود. امیدواریم شاهد این نباشیم در مجموعه ورزشی ما فسادی رخ دهد زیرا بحث نشاط در ورزش مطرح است و کمک برای شاد کردن جامعه که جوانان در آن هستند می‌طلبد همه شرایط پاکی را برای مجموعه ورزشی فراهم‌ کنیم.

سخنگوی دستگاه قضا  در مورد ارایه لیست اموال  دولت سیزدهم گفت: همه مسئولین دولت سیزدهم لیست دارایی شان اعلام شده  و کار جمع آوری آن به اتمام رسیده است  و بررسی و اعلام آن توسط ریاست قوه قضاییه اعلام می‌شود در مورد لیست اموال نمایندگان این امر مربوط به اصل ۱۴۲ قانون اساسی نیست و اصل ۱۴۲ مربوط به دولتمردان است،   در مورد نمایندگان قانون عادی مجلس جداگانه در حال بررسی است و اطلاعات آن هنوز تکمیل نشده است دولت جدید نیز فرم‌هایشان را پر کردند و در مرحله انجام کار است.

جهانگیر در مورد فوت جمشید شارمهد به مرگ طبیعی  و  تنش‌های دیپلماتیک میان ایران و آلمان گفت: این موضوع در اطلاعیه‌ای که مرکز رسانه قوه قضاییه صادر کرد  به روشنی بیان شد و هیچ امر غیرواقعی نبود. مساله این بود  که به محض اینکه این که این تروریست فوت کرد،   جزییات فوتش از طریق مراجع قانونی و وزارت خارجه به اطلاع آلمان رسید که او به مرگ طبیعی فوت کرده است و آلمان از مرگ طبیعی این محکوم مطلع بود.

وی افزود: اقدامات دیگر از سوی آلمان،  فرافکنی و غیرقابل قبول بوده و بحث رسانه‌ای و فرافکنی است. زمانی که از دستگاه قضایی در خصوص او سوال شد پاسخ لازم داده شد و قوه قضاییه همیشه صادقانه  با مردم برخورد کرده است.

جهانگیر در مورد اظهارات عباس پالیزدار، گفت: دستگاه قضا نسبت به حفظ امنیت روانی مردم و جلوگیری از شایع پراکنی، سیاه‌نمایی و یا مسموم سازی فضای جامعه چه از طریق افراد باشد و یا دیگران برخورد لازم را می کند. و اگر موضوعات توسط اشخاصی باشد که قبلاً مجرمیت آنها ثابت شده و محکوم شده‌اند و بابت کذب بودن اظهاراتشان به زندان رفتند. در این‌ خصوص مدعی‌العموم به وظیفه خود عمل خواهد کرد.

وی در مورد دریایی (دختر منتسب به دانشگاه علوم تحقیقات) گفت:  با توجه به اینکه  فرد بیمار بوده و به بیمارستان اعزام شده است و مشخص شده که بیمار است، الان تحویل خانواده‌اش است. خانواده‌اش  مشغول مراقبت و تیمارداری او هستند و هیچ پرونده‌ای در دستگاه قضایی برای او  تشکیل نشده است.  حراست دانشگاه را نمی‌دانم ولی در قوه قضاییه پرونده‌ای تشکیل نشده است.

جهانگیر درمورد اینکه آیا درباره حمایت از کادر درمان قوه قضاییه برنامه (یا قانون جدیدی) وجود دارد زیرا اخیرا در شیراز یک نفر از کادر درمان  کشته شده است، گفت: هر قانونی که تصویب شود ما موظف به اجرای آن قانون هستیم.   ما به نوعی بنده قانونیم و  هر وقت قانونی تصویب شد،   دستگاه قضایی با تمام جدیت در اجرای آن قانون خواهد بود.

سخنگوی قوه قضاییه در باره سفر اخیر مشاور امنیت ملی عراق به ایران و دیدارش با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و امضای توافقنامه امنیتی، که یکی از مفاد آن بازگشت اعضای خانواده‌هایی است که به هر دلیلی عضو گروه‌های تجزیه طلب مستقر در اقلیم کردستان عراق شده بودند و اینکه دستگاه قضایی چه اقدامات حقوقی برای تسهیل روند بازگشت این اتباع به کشور داشته است، گفت: در روزهای اخیر، ارتباطات خوب و گسترده‌ای میان مقامات ایرانی و کشورهای همسایه برقرار است؛ از جمله همکاری‌هایی که درباره مسائل قضایی و حقوقی بین ایران و دولت عراق و مقامات اقلیم کردستان صورت گرفته، افق روشنی را در مقابل‌مان قرار می‌دهد.

کد خبر 1791244

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha