به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، آیین معارفه حجت الاسلام والمسلمین علی ملانوری، رییس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور عصر امروز (سه شنبه، ۲۹ آبان ماه) با حضور دکتر محمدمهدی احمدی، مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مشاور عالی وزیر و جمعی از معاونان این ستاد در ساختمان شهید بهشتی ستاد کانونهای مساجد برگزار شد.
گزارش تصویری این آیین را اینجا ببینید.
بنابر این گزارش، آغازگر این آیین تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط مهدی عادلی، قاری بینالمللی بود.
در ادامه، دکتر احمدی با تقدیر از خدمات و سعه صدر حجتالاسلام خداداده به عنوان رییس سابق ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، اظهار کرد: حجتالاسلام ملانوری رییس جدید ستاد هم تحصیلات حوزوی و هم تحصیلات دانشگاهی دارد و هم به عنوان مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها فعالیت داشته است.
مدیرکل دفتر وزارتی وزارت فرهنگ در ادامه ابراز کرد: شروع کار ایشان با کانونهای مساجد بوده و در هر جا حضور داشته موفق عمل کرده است این فرصت مغتنمی است که مدیریت کار با کسی باشد که آشنایی کامل دارد و نحوه تعامل را می شناسد و اشراف عالی بر استان ها دارند.
دکتر احمدی تصریح کرد: خطبازی در حوزه فرهنگ صحیح نیست و باعث میشود افرادی را که با ما اختلاف نظر دارند کنار بگذاریم … حجتالاسلام ملانوری شخصیتی خوشفکر و هماهنگ با دولت است و به استعدادها توجه دارد و به افراد توانمند و همسو با سیاست های نظام و دولت، مسیولیت و فضای کار میدهد.
برای کانون وجهه شرعی قایل باشیم
وی در ادامه تصریح کرد: وظیفه ما این است که برای قانون وجهه شرعی قایل باشیم، نباید به کسی که از مجرای مردم و با تنفیذ رهبری روی کار آمده یا وزیری که از مجلس رأی اعتماد گرفته، توهین کرد، پیشنهاد و انتقاد را مطرح کنیم اما حق توهین به مجاری قانونی را نداریم.
احمدی تاکید کرد: حرف خوب به تصریح روایات حکم آب زمزم را دارد اما متأسفانه چون از مجرایی بیرون می آید که آلوده به گناه است، اثر نمیکند!
مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به گسترش اسلام توسط پیامبر (ص) از جامعه عرب جاهلی تا قلب اروپا اشاره کرد و گفت: چه شده که ما امروز نمی توانیم اسلام را در خانه خودمان هم پیاده کنیم؟!، این نشان میدهد بر اساس نفسانیات زندگی میکنیم.
وی با بیان اینکه چاره حل این مشکل زیست مومنانه است، تاکید کرد: امتیاز بزرگان و علمایی همچون آیت الله بهجت زیست مومنانه بود چراکه این زیست بصیرت آفرین است و چنین شخصیتهایی را ساخته است.
معنای زیست مومنانه
احمدی در تشریح زیست مومنانه، بیان کرد: زیست مومنانه یعنی غیبت نکنیم، تهمت نزنیم، شخصیت دیگران را زیر سوال نبریم. ما گاها در مستحبات و مکروهات گیر میکنیم اما واجبات را زیر پا میگذاریم. امام صادق علیه السلام فرمودند: شیعیان ما دروغ نمیگویند یعنی شاخص شیعه حقیقی راستگویی و صداقت است، ما چه میکنیم؟!
مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ تاکید کرد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد باید مصداق روایت امام صادق علیه السلام باشند یعنی مردم را به غیر زبان به دین دعوت کنند، مردم با زبان، دین نمی آورند باید با عمل چنین کنیم. اینکه ۲۰ هزار جوان شش صبح پای منبر شیخ حسین انصاریان می آیند به دلیل رفتار استاد است.
کانونها باید الگوساز باشند
وی ادامه داد: کانون ها باید الگوساز برای بچههای مسجد باشند در کانونها دروغ، غیبت و تهمت راه نداشته باشد بچه ها زیست مومنانه را آنجا یاد بگیرند، نه آنکه فحاشی را به آنها یاد دهیم و دیگران را شخصیت های اشتباهی معرفی کنیم. اینها رمز موفقیت پیامبر(ص) و در دوره معاصر امام و رهبری است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ابوذر می گوید به چهره و خنده محمد(ص) نگاه کردم و رفتارش در من اثر کرد و مسلمان شدم ... اگر خروجی کار کانونهای مساجد جوان بااخلاق، متعهد و متدین تربیت کردیم آنگاه کارمان اثر کرده اما اگر خروجی زیست مومنانه و اخلاق نباشد کار این کانون ها اثر ندارد.
نظر شما