به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، علی اصغر دریایی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان عصر امروز سه شنبه (۲۹ آبان ماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: امروز استان کردستان در زمینه جشنواره یک استان سرآمد است و فقط در حوزه آثار نمایشی هفت جشنواره دارد.
وی اذعان کرد: مجموعه ارشاد در تلاش است که دبیرخانه تئاتر طنز دیواندره را هم فعال کند.
دریایی با اشاره به درویش بودن جشنواره تئاتر استانی در سنندج بیان کرد: وجه تمایز و ویژگی این جشنواره غنای آن و بهره بردن از داوران و اساتید مطرح کشوری است.
وی با بیان اینکه این جشنواره با کارناوال شادی و به یاد مظلومیت کودکان غزه آغاز میشود، اظهار کرد: کارناوال یا شادی پیمایی هم که در جشنواره برگزار خواهد شد با دخیل کردن و مشارکت نسل نو برای آشنایی آنها با فرهنگ و پیشینه و نمایشها است، که پیش زمینه اتفاقهای خوبی خواهد بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان اذعان کرد: جشنوارههای مفرحی که در سایه آرامش، آسایش و امنیت برگزار میشود و سمفونی بچه های شهر تئاتر و موسیقی است، در حالی است که در شهر امام شافعی سمفونی تیر، تفنگ و گلوله نواخته میشود.
مظلومیت مردم غزه محور جشنواره تئاتر
دریایی عنوان کرد: بحث مظلومیت مردم غزه مبحثی انسانی و نه سیاسی است و تئاتر ما باید صدا و بلندگوی مردم غزه باشد و مظلومیت مردم بی گناه غزه را به تصویر بکشد.
وی تصریح کرد: از دیگر برنامههای این جشنواره تجلیل از پیشکسوتان حوزه تئاتر همه شهرستانها است، همچنین آموزش و توانمندکردن هنرمندان، برگزاری کارگاه و دورههای آموزشی در این رویداد فرهنگی به وقوع میپیوندد.
وی گفت: جشنواره با نگاه عدالت محور و برای حفظ ارزشها برای گروههای نمایشی آزاد هم اجرای عمومی در نظر گرفته است.
دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر استانی کردستان هم در ادامه بیان کرد: این جشنواره استانی به مدت ۴ روز از ۲ تا ۵ آذر با حضور هنرمندان کشوری و استانی برگزار میشود.
اسعد فریدی افزود: در مجموع ۱۹ اثر در بخش صحنهای، نمایش خیابانی و کارهای جانبی در جشنواره داوری خواهند شد.
جذب اعتبار و حامی مالی برای ماندگار کردن جشنواره تئاتر الزامی است
وی تصریح کرد: رسانهها و حمایت خبری آنها از اجراهای جشنوارهها بسیار مهم و به کیفیت اجرایی بهتر آن کمک خواهد کرد.
دبیر جشنواره تئاتر استانی کردستان خاطرنشان کرد: نمایش مظلومیت مردم غزه در کارناوال مهمترین بخش جشنواره تئاتر امسال است و هشت داور از نیروهای بومی و هم بازیگران مطرح کشوری در این جشنواره حضور دارند.
فریدی اظهار کرد: افتتاحیه و اختتامیه خوبی برای جشنواره در حد جشنواره فجر به شرط حضور اسپانسرهای قوی برنامهریزی شده است که حمایت مالی باعث ماندگاری آن خواهد شد.
وی گفت: افتتاحیه جشنواره با اجرای کارناوالی خیابانی روز پنجشنبه از ساعت ۳ تا ۵ عصر در خیابان فردوسی اجرا میشود که در این کارناوال ۳۰ عروسک با المانهای موسیقی و ۶۰۰ کودک از دو مدرسه سنندج و با لباس محلی حضور دارند.
تئاتر کردستان نیازمند توجه اصحاب رسانه است
دبیر اجرایی جشنواره هم در ادامه بیان کرد: حوزه رسانه بخش مهم جشنوارهها است و تئاتر کردستان نیازمند توجه ویژه اصحاب رسانه است.
مسعود ورمزیار بیان کرد: این جشنواره همچنین نیازمند حمایت و پشتیبانی برای جذب اعتبار است و برای کار فرهنگی لازم است از ظرفیت معادن غنی استان بهره برد.
وی گفت: مسئولیت اجتماعی معادن کردستان برای حمایت از فرهنگ و هنر استان لازم است مورد استفاده قرار گیرد.
دبیر اجرای جشنواره اذعان کرد: حمایت استاندار کردستان از جشنواره قابل توجه و قابل تقدیر است و باید از منابع استان برای حمایت از هنر استفاده کرد.
ورمزیار تصریح کرد: کردستان مامن تئاتر کشور است و در این جشنواره هم از حضور داوران محلی استفاده شده است.
نظر شما