به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، قرآن دریای عظیم و گنجینه بزرگ معنویت و راهنمای انسان برای سعادت در دنیا و آخرت است که انس با این مصحف آسمانی راه پیشرفت هموار و عاقبت انسان به خیر خواهد شد.
ارتباط با قرآن و بهره گیری از دریای معارف این کتاب آسمانی مختص سن خاص نبوده ولی سزاوار است تا زمینه آشنایی و ارتباط از همان روزهای کودکی آغاز شود و در دوران نوجوانی از مفاهیم و درس های آن بیشتر استفاده شود.
مدارس سهم مهمی در این خصوص دارند که زمینه ساز ارتباط بین نوجوانان و دریا عظیم قرآن باشند که مخافل قرآنی و محتوا بخشی به این مراسم دستاوردهای آن را دو چندان خواهد کرد.
برگزاری محافل قرآن و عترت در مدارس و زمینه سازی اجرای این رویداد در مساجد با همکاری کانون های فرهنگی و هنری بر معنویت و ارتباط مدرسه و مسجد با محوریت قرآن افزوده خواهد شد.
محافل قرآنی مبدا ارتباط و پیوند نوجوانان با قرآن خواهد شد که در قالب برنامه های فرهنگی و قرآنی اجرا می شود که در بعضی از مدارس این برنامه به طور مستمر و در مقاطع زمانی مختلف اجرا می شود.
برگزاری محافل قرآنی در مدارس استان اصفهان
معاون فرهنگی و پرورشی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به برنامههای فرهنگی و پرورشی مدارس گفت: اجرای برنامه های قرآنی مثل محافل قرآن و عترت از جمله این برنامه ها است.
مهدی نمنبات با بیان اینکه در این مراسم دانش آموزان مشارکت دارند، افزود: اجرای تلاوت مجلسی و مجری در بعضی از آموزشگاه ها هم توسط دانش آموزان انجام می شود.
وی ادامه داد: این برنامه ها زمینه ساز پرورش استعدادها بوده و از افراد توانمند در برنامه های قرآنی منطقه ای و محلی نیز استفاده می کنند.
نم نبات یادآورشد: سال گذشته ۲۸۲ هزار دانش آموز در مسابقات قرآن و عترت شرکت کردند که پس از راهیابی ۵۰ هزار نفر آنان به مرحله منطقه ای و سپس سه هزار نفر به مرحله قطبی راه یافته و پس از مرحله استانی، برترین ها در سطح ملی با همدیگر به رقابت پرداختند.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری محافل و برنامه های قرآنی حال و هوای معنوی در بین دانش آموزان ایجاد می کند که نهادهای فرهنگی از جمله کانون های مساجد هم همکاری می کنند.
ضرورت تقویت ارتباط معنادار قرآن و بخشهای زندگی
کارشناس قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان با اشاره به برگزاری برنامههای قرآنی در مدارس گفت: علاوه بر معنویتی که در بین نوجوانان ایجاد میشود در شناخت قرآن و ایجاد ارتباط بین آنان و این کتاب آسمانی هم نقش دارد.
محسن رحیمی ادامه داد: باید علاوه بر تلاوت آیات، مفاهیم و درسهای قرآنی نیز برای مخاطبان بیان شود تا آنها شناخت پیدا کرده و رابطه معناداری پیدا کنند.
وی حمایت از برنامههای قرآنی را موجب رونق این فعالیتها دانست و خاطرنشان کرد: توجه و حمایت ها به توسعه و رشد استعدادها در این بخش می شود.
ارتباط با تعالیم قرآنی برای کاهش ناهنجاریها
جانشین مرکز مدیریت حوزههای علمیه استان اصفهان گفت: جدایی جامعه از آموزههای دینی ناهنجاریها را در بین مردم افزایش میدهد که طلاب و روحانیون تعالیم اسلامی را تعمیق دهند.
حجت الاسلام عبدالامیر خطاط نقش نهادهای فرهنگی از جمله مدارس در توسعه فرهنگ دینی مهم برشمرد و افزود: ترویج آموزههای دینی در بین آحاد مردم به پیشگیری از آسیبهای اجتماعی کمک میکند.
وی ادامه داد: در مدارس و دانشگاههای مفاهیم دینی به نسل جوان منتقل شود و آنان از دریای معارف بهرهمند شوند.
حجت الاسلام خطاط، خاطرنشان ساخت: گسترش آموزههای دینی در کاهش بسیاری از پروندههای قضایی و ناهنجاریها نقش دارد و به رشد معنوی در جامعه کمک میکند.
نظر شما