به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آنکارا از آمادگی برای ایجاد هماهنگیهای لازم به منظور سفر هیئتی از اساتید دانشکده الهیات دانشگاه آنکارا به تهران و ملاقات با اساتید دانشکدههای الهیات و علوم اسلامی در تهران خبر داد که مقرر است هماهنگیها برای تحقق این سفر در بازه زمانی اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت سال آینده انجام شود.
همچنین، موضوع مورد علاقه طرفین برگزاری یک کنفرانس علمی با موضوع نقش آفرینی ایران و ترکیه در تمدن نوین اسلامی بود.
در این دیدار، عرفان آیجان رئیس دانشکده الهیات دانشگاه آنکارا بر لزوم همکاریهای علمی میان ترکیه و ایران تاکید کرد. او با اشاره به این که مسائل مرتبط با درگیری های مذهبی دیگر رو به افول گذاشته و اصل مطالعات اسلامی اهمیت ویژه پیدا کرده است، بر لزوم ارتباط مستقیم و بی واسطه نویسندگان و اهل قلم و فکر دو کشور تاکید کرد.
رئیس دانشکده الهیات دانشگاه آنکارا با اشاره به اهمیت ایران در مطالعات الهیات، از تمایل خود برای سفر به ایران و دیدار با اساتید حوزه الهیات در این کشور خبر داد و افزود: دانشکده الهیات دانشگاه تهران میتواند گزینه مناسبی برای برقراری ارتباط باشد. البته پیشتر نیز برخی هماهنگیهای اولیه انجام شد اما متاسفانه به دلیل کندی در مراودات پیچیده اداری امکان به ثمر رسیدن این هماهنگیها محقق نشد.
وی با اشاره به تمایل خود و مسئولین دانشکده الهیات برای برقراری ارتباط با دانشکده الهیات دانشگاه تهران گفت: اخیرا یک پروتکل همکاری بین دانشکده الهیات دانشگاه تهران و دانشکده الهیات دانشگاه آنکارا به امضای رؤسای دو دانشکده رسیده که این امر نوید بخش همکاریهای علمی بین این نهاد در آینده است.
عرفان آیجان ابراز امیدواری کرد که امضای این قرارداد مراودات علمی بین دانشگاهیان دو کشور را افزایش دهد.
رئیس دانشکده الهیات دانشگاه آنکارا با اشاره به جایگاه تمدنی اصفهان و آثار تاریخی ایران در تمدن اسلامی گفت: هنر و ظرافت هنری آثار ایرانی در همه جهان و تاریخ مشهور بوده است و باعث افتخار خواهد بود که از نزدیک به با این آثار آشنا شویم.
عرفان آیجان با اشاره به سیاستگذاریهای آموزشی جدید دانشکده الهیات، گفت: دانشکده الهیات دانشگاه آنکارا در شمار قدیمی ترین دانشکدههای الهیات ترکیه است و امسال هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس آن را جشن میگیریم. با توجه به همین قدمت تاریخی این دانشکده، دارای یک سنت علمی و پشتوانه انسانی قابل توجه است که باعث شده یک مکتب الهیات به خصوصی ایجاد شود. میزان تاثیرگذاری دانشکده الهیات دانشگاه آنکارا را میتوان از میزان حضور فارغ التحصیلان این دانشکده در سازمان دیانت و وزارت آموزش و پرورش و نیز دانشگاهها متوجه شد.
وی افزود: هم اکنون بیش از ۵ هزار نفر از کارمندان سازمان دیانت از میان فارغ التحصیلان دانشکده الهیات دانشگاه آنکارا هستند. همین وضعیت در مدارس نیز با آمار چهار هزار نفری وجود دارد و در دانشگاههای دیگر بالغ بر ۵۰۰ استاد دانشگاه برآمده از دانشکده الهیات دانشگاه آنکارا هستند. این دانشکده به عنوان دانشگاه پژوهشی از سوی دولت انتخاب شده و از این رو در دوره جدید در میزان پذیرش دانشجو شاهد تغییرات سیاستی هستیم. به این معنا که در تلاش هستیم تا از میزان پذیرش دانشجوی کارشناسی کاسته به جای آن ابتدا دانشجوی دکترا و در ادامه دانشجوی ارشد را بیشتر جذب کنیم. این تغییرات هم بنیه پژوهشی دانشکده را تقویت خواهد کرد و هم سنت مطالعات موجود تداوم خواهد یافت.
آیجان با اشاره به پژوهش خود در مورد معاویه بن ابی سفیان از آمادگی خود برای اعطای امتیاز ترجمه این اثر به فارسی خبر داد.
در پایان این دیدار، مقرر شد که با همکاری مشترک دانشگاههای آنکارا، تهران و سازمان فرهنگ ارتباطات اسلامی همایش «نقش ایران و ترکیه در تمدن نوین اسلامی» در ماههای آتی در ایران و ترکیه برگزار شود.
نظر شما