خبرگزاری شبستان _استان مازندران_ مریمنظری/ به فرهنگ کتاب و کتابخوانی یکی از شاخص ترین برنامه های کانون مساجد است که همین امر موجب شده تا کتابخانه های مختلف در کنار کانون مساجد شکل گیرد.
براساس آنچه توسط کارشناسان اعلام شدهاست؛ اصل کلمه علم ۸۰ بار در قرآن کریم در موانع گوناگون تکرار شده و مشتقات آن مانند یعلمون و یعلم و بارها به کار برده شده است و در بخشی از سوره زمر قرآن کریم داریم که آمده است: "هل یستوی الذین یعلمون والذین لا یعلمون" و بر همین اساس قرآن بین فرد عالم و جاهل تفاوت ایجاد شده و بر فراگیری و استمرار در آموزش تاکید دارد و در روایتی داریم که حضرت رسول فرمودند:" اُطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِّین (دانش بجویید هرچند در چین باشد) حدیثی از پیامبر(ص) و امام علی(ع) که بر لزوم کسب دانش حتی در دورترین نقاط جهان تأکید دارد و بیانگر اهتمام به آموزش و مطالعه و کسب علم است.
امروزه با توجه به رشد تکنولوژی در شرایط فعلی و افزایش فضای مجازی، به نوعی شاهد تغییر سبک زندگی بوده و بسیاری از افراد بیشتر عمر خود را در گوشی ها صرف می کنند و بعضا" از مطالعه کتاب غافل هستند، اگر چه هستند تعدادی که در فضای مجازی هم بر مطالعه کتاب استمرار دارند، اما شاید بسیار ناچیز باشد.
در کنار همه تکنولوژی ها و دغدغه های روزمره زندگی، کانونهای فرهنگی و هنری مساجد بهعنوان مراکز فعال در ترویج کتابخوانی و این روزها با جذاب سازی کتابخانه ها و سوق دادن اقشار مختلف جامعه به سمت کتاب و حتی آوردن کتاب به سطح خیابان و بازار تلاش دارند تا فرهنگ مطالعه را افزایش داده و تلاش کنند تا افزایش دسترسی افراد به منابع مطالعاتی و کتاب های مختلف و مفید افزایش یابد.
کانون فرهنگی هنری «شهیدعلی گراییلی» خرماکلا قائمشهر یکی از کانون های فعال در امر کتابخوانی است که در راستای تحقق این هدف، برنامههای متعددی را در طول سال و در هفته کتابخوانی اجرا کرده است.
این کانون در هفته کتاب و با هدف نهادینهسازی فرهنگ مطالعه در میان اقشار مختلف جامعه، تلاش کرد تا با تشکیل حلقات کتابخوانی، بیش از میش کتاب را در بین اقشار جامعه نهادینه کند و کتاب را به جایگاه اصلی خود در زندگی روزمره افراد بازگرداند.
مهدی مهرنیا_مسوول فرهنگی کانون فرهنگی هنری «شهیدعلی گراییلی» خرماکلا قائمشهر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از مازندران با اشاره به اهمیت کتابخوانی و ترویج این فرهنگ در جامعه میگوید: همه تلاش این کانون برای سوق دادن نسل جدید و قدیم به مطالعه است و با برگزاری نشست های کتابخوانی تجلیل از کتابخوانان، برپایی مسابقات کتابخوانی و بردن کتاب به زندگی روزمره و بازار و در بین کسبه ها و افراد و اقشار مختلف تلاش داریم تا نسل نو را به سمت کتاب و کتابخوانی سوق دهیم.
وی معتقد است که برنامه ریزی برای سوق دادن نسل جدید به سمت کتاب و مطالعه موجب رشد خواهد شد و هر چه استمرار بر مطالعه و دانش افزایی بیشتر باشد و کتب مفید بیشتری در اختیار نسل جدید قرار گیرد، شاهد کاهش آسیب های اجتماعی در حال و آینده خواهیم بود.
این فعال فرهنگی افزود: تشکیل حلقات کتابخوانی بچه های مسجد النبی (ص) روستای خرماکلا در هفته کتابخوانی امسال از برنامه های مهم ما برای توسعه فرهنگ کتابخوانی در بین اقشار مختلف جامعه است که در مدرسه و کتابخانه کانون به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی اجرایی شد.
مسئول فرهنگی کانون فرهنگی هنری شهید گراییلی خرماکلا قائم شهر یادآور شد: کانون فرهنگی هنری شهید گراییلی اهتمام جدی به اثر کتاب دارد و در همین راستا با دارا بودن٢١ هزار جلد کتاب و یکهزار یکهزار ۵۰۰ عضو فعال و ۲ کتابدار و دارا بودن سالن مطالعه مناسب تلاش داریم تا در راستای رشد کتابخوانی و فرهنگ مطالعه گام برداریم.
مهرنیا گفت: در سالهای گذشته به عنوان بزرگترین کتابخانه روستایی کشور انتخاب شدیم و همچنین برنده جایزه روستای دوستدار کتاب هم شدیم و کتابخانه همه روزه صبح ها و ظهرها به جز جمعه ها باز است.
وی افزود: هر ساله جشنواره کتاب برگزار و از کتابدارها و کتابخانه های نمونه تقدیر میشود، همچنین برگزاری نمایشگاه کتاب و کودک، برگزاری مسابقات پیامکی همراه با معرفی یک کتاب با شعار کتاب دوست خوب من، برپایی طرح کتابخانه باز، در بین کسبه های محل از برنامه های ما در کانون شهیدگراییلی قائمشهر برای توسعه کتابخوانی است.
نظر شما