سمیه رفیعی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان با اشاره به دستاوردهای حضور هیئت جمهوری اسلامی ایران در اجلاسیه کاپ ۲۹ گفت: به نظرم تصمیم درستی بود که آقای رئیس جمهور به این جمعبندی رسیدند که در اجلاسیه کاپ ۲۹ شرکت نکند.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به اینکه ایران همواره در طول همه سالهایی که کنوانسیون تغییرات آب و هوایی رو پذیرفته است حقیقتاً فعالیتها و اقدامات خیلی خوب و تحسین برانگیزی را داشته است اما همچنان با رویکردها و برخوردهای دوگانه کشورها مواجه بوده به ویژه دبیرخانه کنوانسیون آب و هوایی ایران برای بحث نوفلری از رده خارج کردن خودروهای فرسوده و اقدامات متعدد در راستای بهبود کیفیت هوا هزینه کرده است
نماینده مردم اسلامشهر، پردیس، تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با وجود تحریمها متاسفانه، ایران را در یک عسر و حرجی قرار میدهند که آخرین متد تکنولوژی مربوط به خیلی از موتورها وارد ایران نشود بنابراین کیفیت بالای بسیاری از این تکنولوژیها که به کاهش آلایندگی منتهی میشود و این درحالی است که به دلیل وجود تحریمها امکان حضور در ایران وجود ندارد.
وی افزود: در اجلاسیههایی که حضور پیدا کردیم وقتی درباره تحریمهای یران صحبت میکنیم بسیاری از کشورها از چند و چون تحریمها اطلاعی ندارند و نسبت به آن آگاهی ندارند چه برسد به اثرات تحریم بر محیط زیست.
رفیعی با بیان اینکه گزارش دو سال گذشته کارشناسان مستقر سازمان ملل که اثر تحریمها بر آلودگی هوا را گزارش دادهاند و مستنداتی ارائه کردهاند و قرائت شد، تصریح کرد: مواردی از این دست باید در اجلاسهای نظیر کاب باید افزایش یابد و اقتدار و توانایی جمهوری اسلامی ایران را نیز به نمایش بگذاریم.
رفیعی خاطرنشان کرد: نقش تحریمها صرفاً بر حوزههای اقتصادی کشور نمیباشد بلکه در حوزه محیط زیست و روی کره زمین تاثیرگذار باشد که متعلق به همه مردم دنیاست.
وی با اشاره به اجلاس باکو گفت: طبق کنوانسیون تغییر آب و هوایی و موافقتنامه پاریس، کشورهای توسعه یافته تسهیلاتی را به کشورهای کمتر توسعه یافته یا در حال توسعه پرداخت میکنند و این در حالی بود که کشورهای توسعه یافته میخواستند از این تعهد سرباز زنند بنابراین اجلاسیه کاپ از سوی کشورهای در حال توسعه یافته ایجاد شد و تاکنون ۲۹ اجلاسیه برگزار شده است.
رفیعی با بیان اینکه اختصاص سالن ۳۰۰ میلیارد دلار به کشورهای کمتر توسعه یافته در حوزه محیط زیست از سوی کشورهای توسعه یافته از دستاوردهای اجلاسیه کاپ ۲۹ است، خاطرنشان کرد: در کمیته محیط زیست درباره رویکرد جمهوری اسلامی ایران به حضور ایران در اجلاسیه کاپ ۲۹ جلسات متعددی برگزار شد.
وی با بیان اینکه خط مشی جمهوری اسلامی ایران در بخش پارلمانی اجلاس کاپ ۲۹ ، اثرگذاری تحریمها در اقدامات ایران برای کاهش کربن بود، افزود: ارائه دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران و ایجاد فرصت گفتگو با کشورهای دیگر از دیگر دستاوردهای اخلاصی کاپ ۲۹ بود.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست تاکید کرد در اجلاسی کاپ ۲۹ این سیاستهای ابلاغی نیز مطرح شد و اعلام کردیم با وجود تحریمها علیه ایران توانستهایم اقدامات ارزشمند در حوزه محیط زیست انجام دهیم.
یادآور می شود، اجلاس سالانه کنوانسیون تغییر اقلیم، امسال با عنوان کاپ ۲۹ از ۱۱ نوامبر (۲۱ آبان) تا ۲۲ نوامبر (۲ آذر) در شهر باکو پایتخت جمهوری آذربایجان برگزار شد. شینا انصاری معاون رییس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست به همراه هیاتی برای شرکت در این اجلاس به باکو سفر کرد.
نظر شما