به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، کردستان آغوش خود را برای استقبال از فرهنگ و هنر را باز کرده است.
این استان فرهنگی بعد از اعلام مقام معظم رهبری در سال ۸۸ در سفر به این استان و خواند نام فرهنگی بر روی آن دیگر در پوست خود نگنجید و تمام هنر و فرهنگ خود را لبریز کرد.
در طول این سالها هزاران جشنواره رنگین و نقشین در این استان برگزار شده که مورد استقبال خیل عظیمی از هنر دوستان واقع شده است.
رفته رفته آوازه هنر این استان سرتاسر کشور را فراگرفت و دیگر هرجای سراغ فرهنگ و هنر را بگیرند کردستان را نشان میدهد.
در روزهای اخیر هم جشنواره تئاتر استانی دیگر آخرین کالبد زیبایی را نمایش داده است.
در این جشنواره برای اولین بار از کارناوال شادی پیمایی خیابانی بهره گرفته شد، و مورد استقبال بینظیر مردم قرار گرفت.
جشنواره تئاتر ۳۵ متمایزتر از سالهای قبل
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در گفتوگو با خبرنگار شبستان گفت: سیوپنجمین جشنواره تئاتر کردستان متمایز از دورههای قبل بوده و علاوه بر ورک شاپها و دوره آموزشی برخی از اجراها در کنار مردم و در خیابان برگزار شد.
علیاصغر دریایی بیان کرد: این جشنواره و برنامههای جانبی آن که با حضور هنرمندان برگزار شد، برای نوجوانان و جوانان خیلی تاثیرگذار خواهد بود.
وی تصریح کرد: تجلیل از دونفر از پیشکسوتان هر شهرستان و کارناوال شادی پیمایی عمومی هم دو آیتم جدید در این دوره بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان افزود: در این جشنواره، نگاه های مختلف کنار هم قرار گرفت تا کارها نقد شود و در نتیجه این تفاوت آراها برای هنرمندان بسیار سودمند بود.
دریایی بیان کرد: هنر، ابزاری کاربردی برای کاهش آسیبها و امیدآفرینی در جامعه است، و در انتها افراد برتر این جشنواره به جشنواره فجر معرفی خواهند شد.
دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر کردستان هم در گفتوگو با خبرنگار ما، گفت: در ۲ روز برگزاری این دوره از جشنواره ۱۸ نمایش صحنه ای و خیابانی در نقاط مختلف شهر سنندج برای علاقمندان اجرا شده است.
اسعد فریدی عنوان کرد: استقبال خوب مردم از نمایشهای این جشنواره در ناحیه منفصل شهری نایسر، پارکهای سپیدار و شانو، خیابان فردوسی، مجتمع فجر و هنرستان هنرهای زیبای سنندج بسیار قابل ستایش بود.
وی گفت: برخلاف تصور مردم به راحتی با جشنواره تئاتر خیابانی استان به خوبی ارتباط گرفتند و فرهنگی بودن این استان بیانگر تعالی هنری مردم آن را ثابت کرد.
دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر استانی کردستان اعلام کرد: در حقیقت این جشنواره روح فرهنگی مردم را بیدار کرد و به همه ثابت کرد تئاتر تنها در صحنه و پلاتو جا ندارد بلکه متعلق به قلب مردم و در میان مردم است.
فریدی گفت: جشنواره تئاتر استانی کردستان به مدت چهار روز از دوم تا پنجم آذر در سنندج برگزار می شود.
استقبال از بخش خیابانی جشنواره تئاتر استانی کم سابقه بود
دبیر اجرایی تئاتر خیابانی سی و پنجمین جشنواره تئاتر کردستان هم در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: خیابانی بودن این جشنواره و بهره از کودکان در نمایش مظلومیت مردم غزه و حضور عروسکهای غول پیکر در حقیقت روح تازهای به کالبد این جشنواره دمید.
سید سوران حسینی بیان کرد: جشنواره تئاتر استانی دومین سال است که بخش اجرای خیابانی دارد و با توجه به استقبال مردم ۲۳ اجرای آن در خیابان برگزار شد.
وی افزود: محل اجرای تئاتر خیابانی هم در محله نایسر، پیاده راه فردوسی، پارک شانو و پارک سپیدار و محل اجرای صحنهای پلاتوی مجتمع فجر در پلاتوی تماشا، هنرستان و فروردین است.
این جشنواره گرچه به ایستگاه آخر رسیده اما اگر حمایتها و مصمم بودن ارادهها در آن همچنان قوی باشد، تبدیل به معدود جشنوارههای برتر کشوری خواهد شد که همه علاقمندان از سراسر کشور را به سوی خود میخواند.
جشنواره تئاتر استانی کردستان انگیزهای امیدآفرین خواهد بود تا دوباره تاریخ و فرهنگ تئاتر را در سنندج و لباس جدید تئاتر زنده کند.
نظر شما