«جاده کالیفرنیا»؛ تجربه‌ای ملموس و متفاوت از زندگی مردم لبنان

محمد علی جعفری در «جاده کالیفرنیا» روایت جالبی از سفر به لبنان در سایه طوفان الاقصی به مخاطب ارائه کرده است، او در این سفر تجربه ملموس خود از زندگی در میان مردم جنوب لبنان، زیست جهادی اعضای جبهه مقاومت، دیدار و گفتگو با دوستان شهید چمران را برای خوانندگان به اشتراک می‌گذارد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، کتاب «جاده کالیفرنیا» روایت سفر «محمدعلی جعفری» به لبنان در زیر سایه طوفان‌الاقصی و هفتم اکتبر است که به تازگی از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است.

«جاده کالیفرنیا»؛ روایت سخنرانی سیدحسن نصرالله در ضاحیه تا تصویر چمران در یتیم‌خانه جنوب لبنان

«محمدعلی جعفری»، نویسنده «جاده کالیفرنیا» در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان درباره  روایت سفر به لبنان در ایام پس از هفتم اکتبر، اظهار کرد: در همان هفته ابتدایی عملیات «طوفان الاقصی» تصمیم به سفر به لبنان گرفتم و راهی نزدیک ترین مکان به «غزه» یعنی جنوب لبنان شدم؛ در حین این سفر اتفاقات زیادی برای من رخ داد و با آدم های مختلفی آشنا شدم؛ این سفر ۲۵ روز به طول انجامید، دو هفته در جنوب لبنان بودم، سپس به بیروت سفر کردم و در بیروت نیز خط روایت من فلسطین، جبهه مقاومت و مبارزه با اسراییل بود و به سراغ هر چیزی که نسبتی به این سه خط روایت داشت، می رفتم. اسراییل در سال ۱۹۸۲ به جنوب لبنان حمله کرد و روستاهایی در این کشور را اشغال کرد و مردم آن منطقه تجربه چنین چیزی را داشتند؛ پس از آن نیز جنگ ۳۳ روزه که منجر به آزادسازی جنوب لبنان شد، باعث شد تا تمرکز روی این مسایل در جنوب لبنان بیشتر شود.

«جاده کالیفرنیا»؛ روایت سخنرانی سیدحسن نصرالله در ضاحیه تا تصویر چمران در یتیم‌خانه جنوب لبنان

جعفری تصریح کرد: در این سفر با برخی از دوستان شهید چمران دیدار و گفت و گو داشتم. همچنین در بیروت اردوگاه های آواره های فلسطینی را دیدم. این اردوگاه فضای بسیار بکری دارد که کمتر خبرنگاری از این اردوگاه بازدید کرده است. بنده از نخستین خبرنگارانی هستم که یک نصف روز را در آنجا گذراندم. اولین سخنرانی سید حسن نصرالله پس از طوفان الاقصی در ضاحیه بود که پس از این عملیات اهمیت بسیار زیادی داشت؛ ماحصل این مشاهدات و گفت و گو ها تبدیل به سفرنامه جاده کالیفرنیا شد.

وی درباره دلیل نامگذاری عنوان «جاده کالیفرنیا» برای سفرنامه لبنان گفت: باید مخاطبان کتاب را بخوانند تا متوجه داستان آن شوند چرا که در صورت اشاره من مزه آن از بین خواهد رفت.

جعفری در خصوص تجربه ملموس خود از لبنان بعد از عملیات هفت اکتبر توضیح داد: در آن ایام نیز جنوب لبنان با اسرائیل درگیر بود اما این درگیری مثل الان نبود و آن روزها بیشتر بحث حمله اسراییل به غزه مطرح بود. با توجه به زیست مردم جنوب لبنان من در این کتاب از واژه «مرگ آگاهی» استفاده کردم زیرا شب ها که من در منزل این عزیزان بسر می بردم به وضوح صدای موشک و انفجارها را می شنیدم؛ به یاد دارم یک روز که برای مصاحبه به بیرون رفته بودم با یک فضای آتش سوزی مواجه شدم. من گمان کردم این آتش سوزی حالت طبیعی دارد اما متوجه شدم که این آتش سوزی ناشی از موشک اسرائیل است اما مردم با خونسردی در حال زندگی خود بودند و نسبت به این امر خیلی طبیعی برخورد می‌کردند. شکل و شمایل خانه ها در جنوب لبنان به نحوی است که گویی سالهاست خود را برای چنین روزهایی آماده کرده اند.

 وی در پاسخ به این سئوال که در این سفر با دوستان شهید چمران دیدار و گفت و گو داشته اید به چه نکات تازه ای در مورد این شهید بزرگوار دست پیدا کردید که تاکنون در مورد وی بیان نشده است؟، گفت: در یکی از یتیم خانه های جنوب لبنان عکسی از شهید چمران مشاهده کردم که خیلی از کودکان یتیم اطراف وی نشسته اند و وی در این یتیم خانه با این بچه ها کار تربیتی می کرده است. این بچه ها که عمدتا ۷-۸ سال داشتند، امروز حدود ۶۰ سال سن دارند. من با برخی از این بچه ها گفت و گو کردم که خاطرات جدید و جذابی از شهید چمران داشتند. همچنین یکی از دوستان شهید چمران که با مشورت وی یک عملیات استشهادی را انجام داده بود، خاطرات جالبی از وی برای من بیان کرد. تمام این خاطرات و مطالبات جدید و جذاب در این کتاب آورده شده است.

کد خبر 1792348

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha