چرایی ترور شهیدان فخری‌زاده و شهریاری از زبان رییس دانشگاه بهشتی

آقامیری با بیان اینکه کل چرخه سوخت هسته‌ای یعنی از معدن تا زمان پسماندداری همگی در ایران انجام می‌شود گفت: شهید فخری زاده و شهید شهریاری مصداق تعبیر مقام معظم رهبری از یک بسیجی بودند یعنی شجاع، باصداقت، بابصیرت و هدفمند.

دکتر محمودرضا آقامیری، رییس دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد ویژگی های برجسته شهیدان دکتر محسن فخری زاده و دکتر مجید شهریاری اظهار کرد: شاید دو نفر از کسانی که بخشی از اقتدار ایران امروز مدیون آنها است این دو شخصیت یعنی شهیدان دکتر محسن فخری زاده و دکتر مجید شهریاری هستند که دیروز و امروز سالروز شهادت آنها است؛ بنده افتخار داشتم که با هر دو شهید در زمان دانشجویی و در دوران فعالیت کاری همکار، دوست و همراه بودم و هر دوی آنها یک زندگی هدفمند داشتند.

شهید فخری زاده و شهید شهریاری مصداق تعبیر رهبر انقلاب از یک بسیجی 

وی افزود: این دو شهید بزرگوار هر دو برای نظام انگیزه داشتند زیرا که روحیه جنگ آوری و مقابله با دشمنان برای آنها بسیار اهمیت داشت. آنها پیش از آنکه مسایل هسته ای مطرح شود در جنگ تحمیلی رشادت و شجاعت خود را به ثبت رسانده بودند. شهید فخری زاده و شهید شهریاری مصداق تعبیر مقام معظم رهبری از یک بسیجی بودند یعنی شجاع، باصداقت، بابصیرت و هدفمند بودند.

همرزم و همکار شهیدان فخری زاده و شهریاری تصریح کرد: دکتر فخری زاده همیشه دنبال نتیجه و هدفی بود که در ذهن داشت. وی از همان روزهای اول یک سری مباحث هسته ای را هم از نظر علمی و هم از نظر لجستیکی پایه گذاری و پشتیبانی کرد تا بتواند در کشور یک حرکتی را از یک نقطه به نقطه ای دیگر برساند. وی در کنار صلاحیت های علمی یک شخصیت فرهنگی، فلسفی و عرفانی داشت و تدریس فلسفه می کرد و اهل علم فیزیک بود که تمام این ویژگی ها شخصیت وی را شکل می داد.

کار نیمه تمام شهید فخری زاده

استاد تمام دانشگاه و عضو هیات علمی دانشکده انرژی هسته ای یادآور شد: شهید فخری زاده هرگاه در کشور احساس می کرد باید مجموعه علمی تحت نظرش حضور پیدا کند، اولین نفر خودش حضور می یافت و سپس مجموعه اش را هدایت می کرد. این مسایل ممکن بود یک روز جنگ افزار، یک روز واکسن و یک روز نیز ابزار دیگری که تسهیل کننده زندگی مردم باشد. وی در اواخر عمر خود به دنبال ساخت لاستیک ماشین بود زیرا آن را یک معضل می دانست و معتقد بود باید تسهیلات ساخت آن در کشور فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: شهید فخری زاده یک شخصیت هدفمند و دوراندیش و علاقه مند به حل مشکلات مردم بود. وی اقتدار کشور را در دانش هسته ای می دید، بنابراین سعی کرد تا در آن مسیر قدم بردارد و دشمن هم به خاطر همین امر بعد از ۱۲ سال تهدید وی را به شهادت رساند. امروز قطعا فخری زاده شهید اثرش بیش از فخری زاده در حیات است.

شهید شهریاری جزو ۱۰ نفر اول منطقه آسیا در علوم هسته ای بود

وی در ادامه گفت: نکته جالب این است که وقتی خصوصیات شهید فخری زاده را مطالعه می کنیم آن را در شهید شهریاری نیز می بینیم. شهید شهریاری علوم هسته ای را با تمام وجود در همه شاخه ها لمس کرده بود. تخصص وی تنها منوط به رآکتور نبود و در علوم دیگری همچون پرتوپزشکی نیز فعالیت می کرد. وی نه تنها جزو شخصیت های رده اول هسته ای ایران بود بلکه می توان به جرات گفت جزو ۱۰ نفر اول منطقه خاورمیانه، غرب آسیا و حتی شرق آسیا بود.

رئیس دانشکده هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی یادآور شد: شهید شهریاری هم یک معلم عاشق دانشجو و علم آموزی بود. وی با همه وجود به کلاس می رفت و دانشجویان نیز عاشق کلاس او بودند. وی با وجود آنکه هنر معلمی و سواد داشتن را به اوج رسانده بود، مقید بود که حتما باید سخنان آیت الله جوادی آملی را از طریق رادیو معارف گوش بدهد. وی هر روز در جمع اساتید نکات مهم صحبت های آیت الله جوادی آملی را برای ما بازگو می کرد. وی اهل شعر بود و می توانم به جرات بگویم که دیوان حافظ را حفظ بود. او مولوی را می شناخت و اهل عرفان بود. شهید شهریاری با تمام وجود نماز شب می خواند و آنقدر با دقت و کیفیت بالا نمازهای یومیه خود را می خواند که مورد توجه بچه های دانشکده قرار می گرفت. با تمام این خصوصیات وی یک عالم هسته ای بود که دشمن ما را از وجودش بی بهره ساخت.

هیاهو دشمن نشاندهنده توان بالای هسته ای ایران است

دکتر آقامیری تصریح کرد: امروز ما دیگر نیازی نداریم تا از توان هسته ای خود صحبت کنیم چرا که دشمنان ما دایما از آن صحبت می کنند. اگر ما از توان هسته ای بالایی برخوردار نبودیم، قطعا دشمن این قدر هیاهو راه نمی انداخت.

فعالیت چند هزار جوان متخصص و اهل علم هسته ای بزرگترین دستاورد هسته ای ایران

وی افزود: توان هسته ای ما به سه بخش تقسیم بندی می شود؛ ابتدا نیروی انسانی، یک زمانی افرادی که در کل کشور در این رشته یا حتی مرتبط به آن تحصیل می کردند، زیر ۵۰ نفر بودند اما امروز ما چند هزار نفر جوان متخصص و اهل عمل داریم که این بزرگترین دستاورد هسته ای ما است. دومین بخش، تجهیزات ساخت جوانان کشور است که اقتدار ما ناشی از آن است. شما اگر می دانستید یک سانتریفیوژ چقدر پیچیدگی دارد حتی باورتان نمی شد که کشورها بتوانند چنین تجهیزاتی را بسازند اما در کشور ما سانتریفیوژهای نسل نو ساخته می شود

استاندارد بالای تجهیزات پزشکی هسته ای/۶۰ رادیو ایزوتوپ جدید در دست تولید

وی در پایان خاطرنشان کرد: تجهیزات پزشکی تولید شده در ایران آنچنان از استاندارد بالایی برخوردار هستند که کمتر کسی باور می کند که در کشور ما تولید شده باشند. تاکنون بیش از ۴۰ رادیوایزوتوپ در کشور تولید شده و بیش از ۶۰ رادیو ایزوتوپ در دست تحقیق و مطالعه قرار دارد یعنی در ساخت تجهیزات، تربیت نیروی انسانی و هم در کاربرد امروز یکی از کشورهای پیشرفته هستیم. اگر بخواهیم تخصصی تر در این زمینه صحبت کنیم کل چرخه سوخت هسته ای یعنی از معدن تا زمان پسماندداری همگی در ایران انجام می شود و این موارد دستاوردهایی عظیم است که آنها را مدیون این شهدای عزیز هستیم.

کد خبر 1792472

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha