آیا همبستگی با فلسطین شکل واقعی به خود می‌گیرد؟

چهل و هفتمین سالگرد روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین درحالی برگزار می‌شود که حملات رژیم صهیونیستی و نسل کشی این رژیم در غزه ادامه دارد و سکوت کشورهای جهان و ناتوانی سازمان ملل بر ادامه این ظلم تاثیر می‌گذارد، اما مسئله مهم این است که همبستگی با فلسطین نباید فقط یک مناسبت نمادین باشد، بلکه باید به همبستگی واقعی با ملت فلسطین تبدیل شود.

خبرگزاری شبستان، گروه بین‌الملل: مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۷۷ روز ۲۹ نوامبر هرسال را به عنوان روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین اعلام کرد. تصویب این روز به معنای به رسمیت شناختن  اکثریت کشورهای جهان به قطعنامه عدالت مسئله فلسطین  و پذیرش و تایید روایت مردم فلسطین و صاحب حق بودن‌شان و حمایت از مبارزات سیاسی و ملی فلسطین در مقابله با روایت دروغین صهیونیست‌ها براساس دورغ سازی و ترویج و تبلیغ روایت دروغین‌شان است.

این روز برای یادآوری حقوق مسلم مردم فلسطین و تاکید بر رنج مستمرشان ناشی از اشغالگری اسرائیل و تایید حمایت بین المللی برای مبارزه عادلانه به منظور آزادی و استقلال است.

چهل و هفتمین سالگرد روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین امسال به عنوان شاهدی بر بی عدالتی، ظلم و حملات نازی‌های صهیونیستی است که مردم فلسطین این روزها و در سال‌های گذشته در معرض آن قرار دارند و نظام ظالمانه بین المللی با معیارهای دوگانه از این حملات حمایت می‌کند و در آن شرکت دارند. به طوری که به ماشین ویرانگر صهیونیست‌ها برای کشتن و شکنجه و نابود کردن زندگی هزاران فلسطین در معرض دید جهانیان چراغ سبز نشان دادند.

روز همبستگی امسال مصادف با حملات صهیونیست‌ها و نازی به مردم فلسطین و نوار غزه و نسل کشی علیه آنها، کشتار هزاران کودک و زن با سلاح های آمریکایی، استفاده از سلاح گرسنگی و تشنگی، محاصره، بمباران بیمارستان‌ها و مدارس و بمباران آوارگان و مکان‌هایی که به اجبار به آن‌ها آواره شده‌اند، است.

این درحالی است که اشغالگران صهیونیستی پناهگاه را با این ادعا که مناطق امن هستند، بمباران کردند. ساکنان غزه را از منازل شان به اجبار کوچ دادند تا طرح‌های شوم خود را اجرا کنند و آنها را به شهادت برسانند. همچنین این موضوع علاوه بر تشدید بحران نانوایی‌ها به دلیل کمبود سوخت و جلوگیری از فعالیت نانوایی‌های دیگر است. تصاویر گرفته شده نشان می دهد که فلسطینی‌ها برای ساعات طولانی در مقابل تنها یک نانوایی در غرب شهر غزه ازدحام کرده اند و به امید اینکه نان برای سیرکردن فرزندان‌شان به دست آوردند.

از آغاز حمله در اکتبر ۲۰۲۳، نیروهای اشغالگر با تخریب همه چیز، انسان و سنگ را هدف قرار دادند و  حتی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و آمبولانس ها نیز از وحشی گری اشغالگران صهیونیست در امان نماندند، به طوری که بیش از هزار پزشک و پرستار در آتش سوختند و بیش از ۳۱۰ نفر از آنها دستگیر شدند و علاوه بر آن از ورود تجهیزات پزشکی، هیئت های بهداشتی و صدها زخمی به نوار غزه جلوگیری شد.

روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین در شرایط استثنایی برگزار می‌شود که نوار غزه و تمام فلسطین در معرض زشت ترین اشکال حملات وحشیانه نازی‌های صهیونیست در مقابل چشمان همه جهان و سکوت و ناتوانی رژیم‌ها و ملت‌های عربی قرار گرفته است که ملت فلسطین را تنها و پشت سر خود رها کردند و در زشت‌ترین شکل بی‌فعالی، بی‌عملی و سکوتی که ظلم و بی عدالتی را نمی بینند، قرار دارند.

بسیاری از رژیم‌های عربی به گونه‌ای با موضوع فلسطین برخورد کرده‌اند که گویی این یک موضوع سیاسی دور است که هیچ ربطی به آنها نداشته و به آنها مربوط نمی‌شود، اگرچه اشغالگری صهیونیستی امتداد یک تراژدی عربی است.

مظاهر واقعی همبستگی که بیانگر موضعی برادرانه، اخلاقی و انسان دوستانه در قبال قتل‌عام‌های انجام شده توسط اشغالگر است، در سایه این سکوت مشکوک کم رنگ شده است و ارزش همبستگی از بین رفته و صرفاً به شعارهای توخالی تبدیل شده است.

باوجود درد و رنج مردم غزه، واکنش محکمی از سردمداران کشورهای عربی و اسلامی دیده نمی شود،  اینجا این سوال به وجود می‌آید که  آیا آنها واقعاً در جلوگیری از کشتار کودکان، زنان و سالمندان بی گناه ناتوان هستند؟ آیا آنها نمی توانند غذا، آب، دارو و برق بیاورند؟ آیا اعراب و جهانیان صحنه‌های وحشیانه حملات صهیونیست ها را نشنیده و تماشا نکرده اند؟ اگر بخواهیم از روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین صحبت کنیم، همبستگی باید به مداخله واقعی و جدی رژیم‌های عربی، ملت‌ها و جامعه جهانی تبدیل شود تا در برابر مسئولیت‌های تاریخی و انسانی خود ایستادگی کنند و برای توقف افسار گسیختگی صهیونیست‌ها و اعمال وحشیانه، غیراخلاقی و غیرانسانی این رژیم و تمردش دربرابر تمامی تصمیمات صادره محافل بین المللی تلاش کنند و از سیاست یهودی سازی این سرزمین و هتک حرمت مقدسات و نسل کشی و قتل عام غیرنظامیان در نوار غزه جلوگیری کنند و سران مجرم اشغالگر و وزرا و افسران فاشیست شان را که خون ملت فلسطین را ریختند، محاکمه کنند.

روز همبستگی با فلسطین فرصتی برای بازگرداندن مسئله فلسطین به عرصه جهانی است که یکی از قدیمی‌ترین موضوعات مهم در تاریخ معاصر به شمار می‌آید، این روز فقط یک مناسبت نمادین نیست، بلکه درخواستی دوباره برای جامعه بین‌الملل است تا مسئولیت خود را در قبال ملت فلسطین برعهده بگیرد وبرای پایان اشغالگری سخت تلاش کند تا فلسطینی‌ها سرنوشت خود را تعیین کنند و دولت مستقل شان را برپا کنند.

برهمین اساس می توان گفت که باوجود گذشت بیش از یک سال از قتل عام و تخریب طاقت فرسا در غزه، ملت‌های جهان به سازمان ملل چشم دوختند شاید راهی برای مقابله با نسل کشی رژیم صهیونیستی در حق ملت فلسطین و خاموش کردن این جنگ که به کشورهای دیگر نیز کشیده شد، و تحویل زندانبان بزرگ‌ترین زندان باز در جهان به دست عدالت پیدا شود، اما این سازمان در اتخاذ هرگونه تدابیر و محاکمه سردمداران صهیونیستی ناتوان است. بدون شک شرایط کنونی فلسطین برای مهار افسارگسیختگی رژیم صهیونیستی و قطع حمایت بین المللی از آن، همبستگی جهانی را می طلبد.

کد خبر 1792634

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha