غیرفعال بودن مساجد، جامعه‌ را دچار آسیب‌های فراوانی می‌کند

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد کهگیلویه و بویراحمد گفت: جامعه‌ای که مساجد آنها خاموش بوده و یا نوجوانان و جوانان در چنین مکان‌هایی حضور ندارند، چنین جامعه‌ای دچار آسیب‌های فراوانی می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، حجت الاسلام والمسلمین «موسی برسیاه» در گردهمایی ائمه جماعت مساجد مهریان، بلهزار، بنسنجان، مادوان و گوشه که با حضور مدیر بنیاد مهدویت استان کهگیلویه و بویراحمد و رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان بویراحمد در مسجد فاطمه الزهرا(س) بلهزار برگزار شد، اظهار کرد: ائمه جماعات خالصانه، بی‌ریا و گمنام در حال فعالیت در مناطق مختلف استان هستند.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد از ائمه جماعات مساجد خواست که خدمت در مسجد و جایگاه امام جماعت را برای خود افتخار بدانند، زیرا مقام معظم رهبری در جمع ائمه جماعات مساجد کشور نیز امام جماعت بودن را برای خود افتخار می‌دانند.

وی با اشاره به اینکه ائمه جماعات در کسوت روحانیت و امامت مسجد خالصانه در حال خدمت هستند، گفت: هدف از این نشست احیاء نقش واقعی مسجد است که باید با همفکری، همگرایی و همدلی این نقش را به درستی احیاء و ایفا کنیم.

حجت الاسلام برسیاه ائمه جماعات مساجد مناطق حاضر در این نشست را فعال دانست و افزود: با توجه به فعالیت‌هایی که در این منطقه صورت می‌گیرد، مساجد این حوزه پرچمدار شهرستان بویراحمد هستند.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد ضمن تاکید بر اینکه باید با همدلی جهت رفع مظلومیت مساجد تلاش کنیم، ادامه داد: دشمن جامعه‌ای که مساجد فعال و پویا دارد را نمی‌تواند شکست دهد.

وی خاطرنشان کرد: هر جامعه‌ای که مساجد فعال و پویایی دارند و تجمع نوجوانان و جوانان، دعا و توسل به خداوند در چنین مساجدی صورت می‌گیرد، باید به وجود چنین جامعه‌ای با مساجد فعال امیدوار بود.

حجت الاسلام برسیاه یکی از ابتکارات مهم حضرت امام خمینی (ره) را بهره‌گیری از نقش ارزشمند مساجد در برابر رژیم ستمشاهی دانست و بیان کرد: سنگر انجام کارهای نیک در دوران انقلاب و جنگ تحمیلی مساجد بودند.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: جامعه‌ای که مساجد آنها خاموش بوده و یا نوجوانان و جوانان در چنین مکان‌هایی حضور ندارند، چنین جامعه‌ای دچار آسیب‌های فراوانی می‌شود.

غیرفعال بودن مساجد، جامعه‌ را دچار آسیب‌های فراوانی می‌کند

غیرفعال بودن مساجد، جامعه‌ را دچار آسیب‌های فراوانی می‌کند

وی به سند راهبری مساجد اشاره کرد و افزود: یکی از تاکیدهای مهم‌ترین سند احیای نقش واقعی مساجد است که این کار مستلزم شناسایی ظرفیت‌های مردمی به ویژه حضور نوجوانان و جوانان، حضور و استقرار امام جماعت و از طرفی حمایت، همکاری و پشتیبانی نهادهای عضو قرارگاه از مساجد است.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به فعالیت قرارگاه مرکزی مساجد در کشور، یادآور شد: اساسنامه این قرارگاه به تایید مقام معظم رهبری رسیده و نماینده ایشان، فرمانده سپاه پاسداران، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه و مدیر حوزه‌های علمیه از اعضای اصلی این قرارگاه در کشور هستند. 

حجت الاسلام برسیاه گفت: حوزه‌های علمیه در زمینه تامین روحانی، سازمان تبلیغات در زمینه آموزش و تامین اقلام، اوقاف و امور خیریه در زمینه ثبت موقوفات و ساخت و ساز مساجد و امور مساجد نیز نقش راهبری مساجد را بر عهده دارد که در استان‌ها با همراهی نماینده ولی فقیه در هر استان این قرارگاه نشست‌های خود را برگزار می‌کند.

وی هیئت امنا و سایر ارکان فعال در مساجد را بازوان امامان جماعت دانست و ادامه داد: امام جماعت در هر مسجدی رهبر و مدیر مسجد بوده و سایر ارکان باید همکاری لازم را با وی داشته باشند.

غیرفعال بودن مساجد، جامعه‌ را دچار آسیب‌های فراوانی می‌کند

غیرفعال بودن مساجد، جامعه‌ را دچار آسیب‌های فراوانی می‌کند

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: همه ارکان فعال مسجدی باید از ظرفیت نوجوانان و جوانان در هر منطقه به بهترین نحو در راستای حل مشکلات منطقه و همچنین انجام فعالیت‌های فرهنگی، مذهبی و دینی استفاده کنند.

گفتنی است، حمایت و پشتیبانی مسئولان از امامان جماعت و برنامه‌های مساجد، تجدید نظر در تعیین برخی اعضای هیئت امنا، استفاده از ظرفیت امام جماعت آموزش دیده، توجه به ظرفیت نوجوانان و جوانان، آشنایی با شیوه‌های جذب، توجه به مقوله مسجد محوری، ضرورت برخورد مناسب هیئت امنا مساجد با نوجوانان و جوانان، دیدار مسئولان با ائمه جماعت مساجد، پیش بینی مراکز فرهنگی و همچنین فضای سبز در این مناطق، جلوگیری از ذهنیت منفی نسبت به منطقه، توجه به برنامه‌های تربیتی در مدارس، توجه به مسئله معیشتی طلاب، اختصاص هزینه برای برنامه‌های فرهنگی و ... از جمله موارد مطرح شده در این نشست بود.
کد خبر 1792779

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha