ضرورت تدوین برنامه جامع استعدادیابی و پرورش قرآنی در مدارس

کاظمی گفت: خواندن یک آیه در کلاس در یک دقیقه انجام می شود اینکه کلاس فیزیک و .. با قرآن آغاز شود و از اثرات انس با قرآن برای دانش آموزان صحبت شود از ساده ترین و موثرترین برنامه‌ها است و هزینه ای هم ندارد. پرورش استعدادهای قرآنی و تربیت چهره‌های بین المللی هم باید در اولویت مدارس ما باشد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «علیرضا کاظمی»، وزیر آموزش و پرورش در جلسه برخط با کارشناسان قرآن، عترت و نماز، اظهار کرد: توسعه و ترویج فرهنگ قرآن، عترت و نماز از مهمترین برنامه های آموزش و پرورش است و از ابتدای سال دو جلسه شورای عالی نماز برگزار شده و مطالبات و انتظارات جدی در این حوزه  داریم و نسبت به قبل انتظارات ما بیشتر است و مهمترین ماموریت و مسئله این است که باید دستاورد داشته باشد.

وی افزود: امروز در سه مسیر کار می کنیم و بخشی از نقش کلان آموزش و پرورش، اقامه نماز و قرائت قرآن است که کار حداقلی است و پیش بینی شده دانش آموزی نباشد نتواند روخوانی قرآن کند، و یا اگر در مدرسه ای نماز برپا نمی شود، قابل پذیرش نیست.

وی تصریح کرد: در حوزه معارف در موضوع نماز باید بسیار جدی کار شود، به پاسخگویی به شبهات دانش آموزان نیاز داریم و باید کاملا در فضای فناوری های جدید از جمله هوش مصنوعی به تمام سوالات دانش آموزان پاسخ دهیم و به سمت بازی‌های قرآنی برویم. برای مثال نرم افزار «آی لیگ» آیه هایی را که به کار ما می آید نشان می دهد.

وی در ادامه گفت: دو رویکرد مهم است ابتدا مسابقات و سپس مسیر شناسایی و انس و الفت با قرآن اما مهمترین برنامه رویکرد انس روزانه با قرآن است. اگر بپرسیم بچه ها چه کسانی روزی یک آیه یا یک صفحه قرآن می خوانند باید قطعاً این کار انجام شود و رویکرد انس عمومی دانش آموزان با قرآن هدف و برنامه اصلی ما باشد و باید این را به کلاس ها حرکت کنیم.

کاظمی در ادامه تصریح کرد: خواندن یک آیه در کلاس در یک دقیقه انجام می شود اینکه کلاس فیزیک و .. با قرآن آغاز شود و از اثرات انس با قرآن برای دانش آموزان صحبت شود از ساده ترین و موثرترین برنامه ها است و هزینه ای هم ندارد. پرورش استعدادهای قرآنی و تربیت چهره های بین المللی هم باید در اولویت مدارس ما باشد.

وی ادامه داد: تقویت محافل قرآنی و استفاده از ظرفیت های دانش آموزی در تفسیر قرآن اگرچه زمانبر است اما اثرات بسیار دارد. پایش و رصد فعالیت های کلاسی و خانوادگی قرآنی از دیگر برنامه هایی است که باید مد نظر قرار بگیرد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه قرآن سعادت و سلامت جامعه را تضمین می کند، افزود: باید کاری کنیم ارزش‌ها و خصوصیات قرآنی در زندگی و فرزندان ما متجلی شود میوه انس با قرآن صداقت، ایثار و مهربانی است ارزش های قرآنی در کنار طرح به عنوان شعار باید در رفتار دانش آموزان هم متجلی شود و باید مسیر نهادینه سازی تا رسیدن به فرهنگ‌سازی قرآنی را طی کنیم. حفظ  جزء ۳۰ برای بچه های ابتدایی با تأکید بر حفظ سوره های کوچک را هم در دستور کار قرار داریم.

وی ادامه داد: در دوره های بعدی نگاه به آیات کاربردی باشد و دانش آموز بداند این آیات در کجا زندگی آنها به درد می خورد. هنوز نقش جامع و کامل استعدادیابی و برنامه درسی عمومی و افقی برای قرآن تدوین نشده و لازم است تدوین شود و بگوییم در این پروسه به حفظ کامل قرآن دانش آموزان می رسیم باید برنامه پیوسته بریزیم و بگوییم ما از ابتدا تا انتها،این دانش آموز را مفسر و حافظ قرآن کردیم و از تمام عزیزانی که هر نوع فکر و ایده جدید که با توسعه فرهنگ و عترت قرآن کمک کند استقبال می کنیم و این همکاران در هیأت اندیشه ورز برنامه های خود را مطرح کنند.

آغاز هفته قرآن عترت و نماز در سراسر کشور

حجت الاسلام محمدحسین پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش نیز در ابتدای این مراسم در نخستین روز از هفته گرامیداشت قرآن، عترت و نماز که با شعار نسل قرآنی، آرمان مقاومت برگزار شد، گفت: هفته قرآن، عترت و نماز زمینه ساز ترویج فرهنگ قرآن در بین دانش آموزان و همکاران باشد. از همراهی وزیر آموزش و پرورش با برنامه های معاونت پرورشی و فرهنگی به ویژه برنامه های قرآن تشکر می کنم؛ وزیر آموزش و پرورش از برنامه های معاونت پرورشی بسیار جلوتر است.

وی با بیان این سوال که در هفته قرآن به دنبال چه چیزی هستیم، گفت: ترویج برنامه های پرورشی در بین مدارس در کنار هفته «ماها» که برای برنامه های فرهنگی است، اهمیت دارد هدف برنامه های هفته قرآن، ترویج و رساندن برنامه های پرورشی به دل مدارس است.

حجت الاسلام پورثانی اظهار کرد: از امروز برنامه های این هفته شروع می شود و اکنون مسابقه تفسیر در بین دانش آموزان درحال برگزاری است، برگزاری محافل انس با قرآن و نقش آفرینی دانش آموزان در نماز جمعه همچنین حضور در گلزار شهدا از جمله برنامه های این هفته است.

معاون وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر نقش هیأت دانش آموزی گفت: به طور ویژه یکی از تاکیدات وزیر آموزش و پرورش همین موضوع است که هر دانش آموز یک نقش هویت بخش در مدرسه داشته باشد. اگر به دنبال هویت دادن به دانش آموز هستیم، یکی از بسترها تعریف نقش های هویتی در مدرسه است هیات دانش آموزی به عنوان یکی از بهترین نقش های هویت بخشی برپا شده اند. هیات دانش آموزی یک تشکل قوی در مدرسه است که نقش آفرینی می کنند.

کد خبر 1792783

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha