به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شرکتکنندگان این مراسم از همکاری و همبستگی بیشتر میان جوامع مذهبی برای مقابله با خشونت دعوت به عمل آوردند و بر لزوم ایفای نقش رهبران مذهبی در محکومیت خشونت مبتنی بر جنسیت و ترویج ارزشهای احترام متقابل و همدلی تأکید کردند.
حمید بختیار رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در زیمبابوه در سخنرانی خود، رابطه میان فرهنگ، هویت و ایمان را پیچیده و چندوجهی توصیف کرد، بهویژه برای زنان مسلمانی که در جهانی زندگی میکنند که ارزشهای فرهنگی غربی بهطور فزایندهای بر چشمانداز جهانی تسلط یافته است.
وی با تأکید بر این نکته ادامه داد که زنان مسلمان در نتیجه این وضعیت، اغلب با هویتهای چندگانه و گاهی متضاد مواجه میشوند. از یک سو، از آنها انتظار میرود که با ارزشهای سنتی اسلامی و هنجارهای فرهنگی هماهنگ باشند و از سوی دیگر، تحت فشار قرار میگیرند تا خود را با ارزشهای فرهنگی غربی و انتظارات اجتماعی وفق دهند.
بختیار تأکید کرد که جامعهای که در آن زندگی میکنیم باید بیدار شود و به آموزههای قرآن عمل کند، همچنین قرآن بر عدالت اجتماعی زنان، آزادی مالی و اهمیت علم آموزی آنان تأکید کرده است.
وی همچنین، زنان را تشویق کرد تا در برابر فشارهای زندگی مطابق با آرمانهای غربی درباره مد، زیبایی و سبک زندگی مقاومت کنند، زیرا این رویکرد نه تنها به میراث فرهنگی آنان آسیب جدی وارد میکند، بلکه آنان را از مبانی اسلامیشان دور میسازد.
بختیار با اشاره به استانداردهای دوگانه غرب در حمایت از حقوق زنان، افزود: اکنون در فلسطین هزاران زن و کودک جان خود را از دست دادهاند، اما دولتهای غربی نسبت به این جنایات سکوت کردهاند. حتی نهادهایی که مدعی حمایت از حقوق زنان هستند، اقدام قابل توجهی برای توقف این جنایات انجام ندادهاند.
خانم المصری، همسر سفیر فلسطین در زیمبابوه، به تشریح واقعیتهای تلخ زندگی زنان، کودکان و حتی مردان در فلسطین پرداخت. وی با ابراز تأسف از وخامت اوضاع در فلسطین و جانباختن مردم به دلیل قحطی و شکنجههای رژیم صهیونیستی، به بیان تأثیرات این شرایط بر زندگی فلسطینیان پرداخت.
وی همچنین، با اشاره به نفاق آشکار بسیاری از کشورها و نهادهای بینالمللی که مدعی حمایت از حقوق بشر و حقوق زنان هستند، گفت: سکوت این کشورها در برابر جنایات ظالمانه رژیم صهیونیستی، گوشخراش و خشمآور است. این سکوت نهتنها زندگی، سلامت و کیفیت زندگی زنان فلسطینی را به چالش کشیده، بلکه باعث ادامه و تشدید این جنایات شده است.
خانم المصری تأکید کرد که جنایات جنگی در فلسطین در حالی رخ میدهد که این نهادها نهتنها منفعل هستند، بلکه با این سکوت، در این جنایات شریک شدهاند. او این رفتار را نقض آشکار حقوق بشر دانست و اظهار داشت که این انفعال خیانتی بزرگ به اعتماد عمومی است که برای حمایت و ارتقای حقوق بشر به این نهادها سپرده شده است.
پدر مواله از دانشگاه کاتولیک زیمبابوه در سخنانی گفت: ما باید برای مبارزه با خشونت مبتنی بر جنسیت متحد شویم، زیرا این مسئله اهمیت عمیق همبستگی و اقدام جمعی را در پیگیری عدالت و انسانیت به ما یادآوری میکند. بهعنوان یک الهیدان مسیحی، من به آموزه کتاب مقدس که میگوید همسایهات را مانند خود دوست بدار باور دارم؛ آموزهای که بر پیوندهای بنیادین تجربه انسانی تأکید دارد.
پدر مواله در پایان، تأکید کرد: تنها از طریق دروننگری و خوداندیشی است که میتوان امیدوار بود جهانی عادلانهتر بسازیم؛ جهانی که در آن همه افراد بدون خشونت و ترس زندگی کنند.
شیخ عبدالله مکوئین جا و شیخ بالاکازی به اهمیت حمایت از زنان و دختران در فلسطین که وضعیت وخیمی به جهت حملات رژیم صهیونیستی دارد سخنرانی کردند و بر وظیفه همه افراد فارغ از دین و باورها، برای حمایت از آنها تاکید کردند.
در این سمینار، سایر سخنرانان و فعالان مسلمان بر اهمیت حفظ ارزشهای قرآنی مانند عدالت، شفقت و برابری تأکید کردند. در همین حال، شرکتکنندگان مسیحی به آموزههای کتاب مقدس اشاره کردند که کرامت و ارزش ذاتی برابر همه انسانها را تصدیق میکند.
این سمینار با ارائه مجموعهای از توصیهها برای جوامع مذهبی، سیاستگذاران و سازمانهای جامعه مدنی به پایان رسید. در بخش پایانی، شرکتکنندگان سوالات خود را مطرح کردند و سخنرانان به آنها پاسخ دادند.
نظر شما