رهبر شهید جنبش جنگل به روایت قلم نویسنده و پژوهشگر توانمند کرمانشاهی

حجت الاسلام حجت الله سروری نویسنده و پژوهشگر حوزوی اهل کرمانشاه، با تألیف ۴ اثر شاخص به معرفی رهبر شهید جنبش جنگل و ابعاد مختلف شخصیتی و سیر و سلوک این قهرمان مظلوم و آزاده ی جنگل پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، حجت الاسلام والمسلمین حجت الله سروری یکی از پژوهشگران و مولفان توانمند حوزوی است که طی سال های اخیر بیش از ۱۰۷ کتاب را به رشته تحریر درآورده است. در این میان ۴ جلد از تألیفات این نویسنده توانمند کرمانشاهی به بررسی ابعاد شخصیتی، فرهنگی، اعتقادی، اجتماعی، سیاسی، انقلابی و مردمی «میرزا کوچک خان» ملقب به سردار جنگل اختصاص دارد.

این گفت و گو که شرح مختصری از معرفی تألیفات این نویسنده و پژوهشگر حوزوی است، با هدف معرفی کتاب های مرتبط با این قهرمان مظلوم و آزاده جنگل و همچنین ادای احترام به دلاورمردی است که در برابر ظلم، ستم، بی عدالتی، تجاوز و سلطه بیگانگان برخاسته و به مبارزه با استعمار و استبداد حاکمان زمانه نسبت به مردم مظلوم ایران پرداخت.

حجت الاسلام سروری، در معرفی این قهرمان ملی، گفت: اکثر مردم میرزا یونس را به نام میرزا کوچک خان جنگلی می‌شناسند. سردار مشروطه‌خواهی که از دخالت‌های بیگانگان در کشور به تاب آمد و با ایجاد گروهی در جنگل‌های رشت به مبارزه علیه روس‌ها و انگلیسی‌ها پرداخت.

رهبر شهید جنبش جنگل به روایت قلم نویسنده و پژوهشگر توانمند کرمانشاهی

وی اظهار کرد: میرزا به تحصیلات دینی مشغول بود که با قیام مشروطه آشنا شد و به فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی رو آورد. قهرمان مظلوم و آزاده ی جنگل میرزا کوچک خان، در همه عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در عصر خویش اثرگذار بوده، و در طول هفت سال قیام خود، ناملایمات و مصائب فراوانی را به جان خرید و زندگی در شرایط سخت و ناگوار جنگل و کوهستان را در سرما و گرما تحمل کرد.

این محقق و پژوهشگر حوزوی، با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت میرزا کوچک خان، ابراز کرد: سردار جنگل؛ مکر دشمنان و خیانت وطعنه ی دوستان ونفوذ معاندن و خائنین را آزمود، ولی هرگز تسلیم نشد و سرانجام در سن ۴۳ سالگی در حالی که با تعداد اندکی از یاران خود برای جمع‌آوری قوا به طرف خلخال حرکت کرده بود در ۱۱ آذر ماه ۱۳۰۰ در سرما اسیر شد و جان خویش را در راه آرمان‌ها ی متعالی و وطن تقدیم کرد.

رهبر شهید جنبش جنگل به روایت قلم نویسنده و پژوهشگر توانمند کرمانشاهی

حجت الاسلام سروری در معرفی نخستین کتاب خود با محوریت این شخصیت برجسته ملی و انقلابی، گفت: کتاب «مظلوم ترین قهرمان ملی میرزا کوچک خان جنگلی» همزمان با یکصد و یکمین سالگرد شهادت میرزا کوچک خان به چاپ رسید. در این کتاب بیشتر سعی شده ، به زوایای پنهان این قیام و به بررسی وپاسخ به شبهات پیرامون نهضت جنگل پرداخته شود.

وی در معرفی این اثر، گفت: این کتاب در ۴۰۰ صفحه، سیزده فصل را در عناوین: «آغار بهار زندگی میرزا یونس استاد سرایی (میرزا کوچک‌خان) و دوران نوجوانی ،جوانی و تحصیلات ایشان»، « نهضت جنگل سرآغاز یک نهضت ملی ایرانی»، « نشریه نهضت انقلابی جنگل ( سندی از دیدگاه وعقاید میرزا و مبارزان جنگل)»، « بررسی اعضای اصلی نهضت جنگل (هیأت اتحاد اسلام)»، « نهضت جنگل و تاریخ‌نگاری غرض‌آلود»، « بررسی اتهام بزرگ تجزیه طلبی به میرزا کوچک خان»، «بصیرت میرزا کوچک خان در شناخت نفوذ بیگانگان»، « بررسی عوامل وشکست نهضت جنگل»، « آسیب شناسی نهضت جنگل»، « راز ماندگاری میرزا کوچک خان جنگلی در تاریخ»، « دیدگاه بزرگان و فرهیختگان در باره ی میرزا کوچک خان»، فصل « نهضت جنگل مینیاتوری از جمهوری اسلامی» و « میرزا کوچک خان جنگلی در آئینه شعرا » شامل می شود.

رهبر شهید جنبش جنگل به روایت قلم نویسنده و پژوهشگر توانمند کرمانشاهی

نویسنده این کتاب، با تأکید بر ضرورت پرداختن به زوایای مختلف شخصیتی قهرمانان ملی و آشنا شدن بیش از پیش نسل جوان و نوجوانان با این افراد تأثیرگذار و شاخص، اضافه کرد: پس از کتاب مظلوم ترین قهرمان ملی میرزا کوچک جنگلی، کتاب «پرسمان نهضت جنگل» با نگاهی علمی و کاربردی به نهضت جنگل در دو جلد که هر کدام داری ۲۵۰ صفحه است به سوالات اساسی و پاسخ به شبهات نهضت جنگل پرداخته است.

وی بیان کرد: کار تحقیق و نوشتن این کتاب دوسال طول کشید و به نظر می رسد با توجه به پژوهش و تحقیقی که بنده در این زمینه داشتم هنوز در موضوعات مختلفی می توان در مورد نهضت جنگل مطلب نوشت .

این استاد حوزه و دانشگاه، اذعان داشت: یکی از بنیادی‌ترین ، اساسی‌ترین وضروری ترین موضوعات در نهضت جنگل، که البته از کارهای مهم و در عین حـال ضـروری این قیام هست؛ شناخت و بررسی همه جانبه مؤلفه ها ،شاخصه‌ها و منظومات فکری و راز ماندگاری این قیام است. این نهضت با عمر کوتاه خود، به مجموعه‌ای از دستاوردها در ابعاد مختلف رسید که می توان گفت : به نوعی تبیین هندسه فکری میرزا و نهضت جنگل است که در این کتاب هفت مؤلفه‌های ماندگاری نهضت جنگل، و ثمرات گران‌بهای این حرکت عظیم مردمی در کشور مورد بررسی قرار گرفته است.

رهبر شهید جنبش جنگل به روایت قلم نویسنده و پژوهشگر توانمند کرمانشاهی

وی با اشاره به جایگاه والای میرزا کوچک خان جنگلی به عنوان یک رهبر انقلابی مومن، متعهد، وطن پرست و مردی مبارز و درد آشنا و اسوه در تاریخ معاصر کشور، گفت: کتاب «سلوک اخلاقی تربیتی میرزا کوچک جنگلی»  نیز  گلگشتی است از سر دفتر بوستان فضائل اخلاقی این مرد الهی و غیورمرد از تبار جنگل و خطه سرسبز گیلان است.

حجت الاسلام سروری، ابراز کرد: این کتاب نسبت به کتاب هایی که در مورد نهضت جنگل و میرزا کوچک نگاشته شده است قدری متفاوت بوده و با یک نگاه علمی وکاربردی در پنج بخش به رشته تحریر درآمده است.

وی ادامه داد: بخش اول کتاب به بررسی «اخلاق فردی میرزا کوچک» پرداخته و در بخش های دوم تا پنج نیز با « اخلاق عملی میرزا کوچک»، « اخلاق اجتماعی»، « اخلاق سیاسی» و « اخلاق الهی میرزا کوچک» آشنا می شویم.

نویسنده کتاب «سلوک اخلاقی تربیتی میرزا کوچک جنگلی» یادآورشد: این کتاب در ۲۵۰ صفحه نوشته شده که از ویژگی های آن می توان به بیان برداشتی از سیره میرزا کوچک جنگلی،اخلاقیات فردی،عملی، اجتماعی و سیاسی و الهی ایشان با استناد به آیات قرآن کریم واحادیث اهل بیت علیهم السلام  یادکرد که به صورت کاربردی به شرح و توضیح ۶۵ موضوع اخلاقی میرزا کوچک جنگلی پرداخته ایم.

رهبر شهید جنبش جنگل به روایت قلم نویسنده و پژوهشگر توانمند کرمانشاهی

وی در پایان با بیان اینکه بزودی شاهد چاپ و عرضه جدیدترین اثر حجت الاسلام سروری با محوریت نهضت جنگل خواهیم بود، اظهار کرد:  این کتاب به نام «طبیب مجاهد جنگل» به بیان نقش دکتر ابرهیم حشمت در نهضت جنگل  در ۲۰۰صفحه پرداخته شده  که در حال حاضر در مراحل پایانی ویراستاری و چاپ قرار دارد.

کد خبر 1793067

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha