خبرگزاری شبستان – مازندران؛ بیش از دو سال است که کشور دچار نوعی هرجومرج در پوشش عمومی شده است، رسانه های معاند سعی دارند با عملیاتهای متعدد و گسترده برای شکستن فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی حجاب خیز بردارند، و با بهدستگرفتن جریان فکری مردم، مسیر دلخواه غرب را در بحث رواج ولنگاری فرهنگی طی کنند. که امید می رود با ابلاغ قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در آذرماه جاری توسط رئیس مجلس شورای اسلامی به دولت ابلاغ شاهد ساماندهی حوزه عفاف و حجاب در ایران اسلامی باشیم.
به اعتقاد برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در نشست علنی سهشنبه ۲۳ خرداد سال ۱۴۰۲ مجلس یازدهم با بررسی لایحه عفاف و حجاب بهصورت یک فوریت با ۱۸۵ رأی موافق، ۳۰ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۷ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند. و همچنین نمایندگان در تاریخ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ با اجرای آزمایشی سهساله این لایحه موافقت کردند. روح حاکم براین قانون فرهنگی است اما در مقابل برخی رسانهها با بزرگنمایی بخشی از این قانون که در مورد جریمه کشف حجاب است، سعی میکنند رویکرد فرهنگی این قانون در تعیین تکلیف سازمانها در موضوع پوشش را نادیده بگیرند و دولت را تحریک کنند تا قانون مزبور که نتیجه همافزایی قوای سهگانه است را اجرا نکند.
چندی پیش هم شهرام دبیری- معاون پارلمانی رئیسجمهور اعلام کردند که قانون عفاف و حجاب جزو اولویتهای دولت نیست بلکه با اقدامات فرهنگی و ایجابی آن را در دولت پی خواهند گرفت. که باید گفت اگر دولت جدید در مورد این قانون نظر و تأملی دارد، باید بر اساس مسیر تعریف شده در قانون اساسی عمل کند؛ یعنی لایحه برای اصلاح قانون ارسال کند؛ نه آنکه بخواهد از اجرای آن خودداری کند. چرا که اگر رئیس جمهور که قسم یاد کرده از قانون پاسداری کند، بخواهد به آن عمل نکند، دیگر از چه کسی میتوان انتظار رعایت قانون را داشت.
با وجود این هجمه هایی که در زمان نزدیک شدن به ابلاغ این قانون به دولت شاهدیم برای اهمیت تبیین مزیت های قانون عفاف و حجاب که تلاش داردبا ترویج این واجب دینی و قانونی بنیان خانواده را حفظ نماید با حجت الاسلام مرتضی احمدی-دبیر ستاد امربه معروف و نهی از منکر مازندران به گفتگو نشستیم که حاصل این گپ و گفت از نظرتان می گذرد:
روح فرهنگی برقانون عفاف و حجاب حاکم است
حجت الاسلام احمدی با تاکید براینکه در مسیر حق نباید مرعوب فضای رسانه ای ترسیم شده دشمنان حق شد، اظهارکرد: امروز در فضای مختلف رسانه ای درحال حمله به قانون عفاف و حجاب هستند تا فرهنگ برهنگی که سوغات غرب است در جامعه اسلامی ما جایی برای خود پیدا کند.
وی به اهمیت ابلاغ قانون عفاف و حجاب از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی به رئیس دولت چهاردهم اشاره کرد و افزود: چون شورای نگهباناین قانون را تأیید کرده است از نظر حقوقی قانون تلقی می شود ولی اجرای آن منوط به ابلاغ است که رئیس مجلس باید قانون را به رئیس جمهور ابلاغ کند. رئیس جمهور هم باید در فرصت مشخص به تمام کشور ابلاغ کند اگر ابلاغ نکند رئیس مجلس باید این کار را انجام دهد.
حجت الاسلام احمدی با بیان اینکه قانون عفاف و حجاب نتیجه ساعت ها کارکارشناسی است، گفت: نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به این لایحه رأی دادند و شورای نگهبان ایرادات را مترفع و تایید نمود اگربه این قانون تمکین نکنیم جامعه با مشکلات جبران ناپذیری مواجه خواهد شد.
وی به قانون گریزی برخی از شهروندان اشاره کرد و خاطرنشان شد: امت اسلامی باید باتاسی از سیره قانونگرایی امیرالمومنین علی(ع) که در نهج البلاغه مؤکداً به رعایت قانون توصیه و سفارش نمودند، باید عامل به قانون باشند.
حجت الاسلام احمدی افزود: رعایت قانون عفاف و حجاب اگرچه مطلوب صد در صد برخی از صاحب نظران نیست اما رعایت قانون مزبور بهتر از فضایی است که در جامعه امروز حکم فرماست.
وی با بیان اینکه هیچ کار ایجابی در دنیا بدون اقدام سلبی اتفاق نیفتاده و این دو اقدام لازم و ملزوم یکدیگر هستند، گفت: عده ای فقط می گویند کار فرهنگی کنید و جریمه و برخورد وجود نداشته باشد مثلا کار فرهنگی زیادی در حوزه پیشگیری از وقوع سرقت تاکنون انجام شده، فیلم و سریال های متعددی با موضوع سرقت تولید و پخش شده اما بازهم شاهد افزایش پرونده های سرقت هستیم جامعه انتظار دارد با سارق شدید ترین برخورد را شاهد باشند اما در مواجه با مسئله حجاب که یک الزام شرعی و قانونی است توقع داریم برخورد و جریمه وجود نداشته باشد.
حجت الاسلام احمدی به ضرورت کارفرهنگی در حوزه ترویج عفاف و حجاب اشاره کرد و خاطرنشان شد: هجمه هایی که رسانه های بیگانه در بحث جریمه بانوان بی حجاب مطرح می کنند اینگونه نیست که برای روسری که غیر عمد عقب رفته جریمه و برخوردی را درنظر بگیرند خیر بلکه ابتدا کارهای پیشگیرانه را انجام می دهند.
وی بیان کرد: قانون شکنی اگر همراه با مجازات کیفری و مادی نباشد اثرگذاری مطلوبی را درپی نخواهد داشت باید در تمامی جرائم این مجازات ها وجود داشته باشد وگرنه هرج و مرج هایی را شاهد خواهیم بود مثلا کسی که اختلاس کرد، قتل انجام داد و ... با کار فرهنگی توجیه کنیم که امکان ندارد می طلبد برخوردهای قاطع با مجرمین صورت گیرد.
حجت الاسلام احمدی گفت: به اذعان دانشگاهیان مطرح که در دانشگاه های معتبر دنیا صاحب کرسی هستند در هیچ جای دنیا این ولنگاری که در ایران اسلامی شاهدیم را نمی بینیم آزادی به این معنا نیست که ولنگاری را رقم بزنید و اسم آن را آزادی بگذارید؛ برخوردها در حوزه عفاف و حجاب برخورد با ولنگاری فرهنگی است نه برخورد با آزادی!
دبیر ستاد امربه معروف و نهی از منکر مازندران اذعان کرد: هجمه هایی که به قانون حجاب و عفاف وارد شده بیانگر این که پشت پروژه اشاعه بیحجابی در ایران اسلامی، چهره دشمنان انقلاب و نظام به خوبی هویداست.
دشمن می خواهد کارگزاران در اجرای قانون عفاف و حجاب دچار خطای محاسباتی شوند
وی با بیان اینکه برخوردهای بازدارنده نظیر جریمه مخالف آزادی نیست بلکه مخالف با ولنگاری است، افزود: بحث جریمه که در قانون حجاب و عفاف مطرح است به این دلیل که باید یک بازدارندگی برای کسی که می خواهد قانون را بشکند وجود داشته باشد.
حجت الاسلام احمدی با تاکید براینکه معتقده عمده ملت شریف ایران اسلامی به ویژه مازندرانیها با این قانون تمکین خواهند داشت، گفت: فضای رعب و وحشت آفرین رسانه های وابسته به نظام مادی درصدد اینکه مسئله حجاب، محل نزاع جامعه با حاکمیت تعریف شود و مسئولین و کارگزاران را دچار خطای محاسباتی نمایند.
وی خطاب به مخالفان قانون عفاف و حجاب با تاکیدبراینکه در همه ی جای دنیا اگر قانون شکنی اتفاق بیفتد با قانون شکن برخورد می شود، افزود: مسئولین باید برای اجرای این قانون پیشتاز باشند چرا که رهبری فرمودند: «اگر کاری را که می دانید درست است انجام دهید و مرعوب فضای رسانه ای دشمن نشوید.»
حجت الاسلام احمدی بیان کرد: معتقدیم برخوردهای بازدارنده در امر عادی سازی و قبح شکنی درحوزه عفاف و حجاب نسبتا ضعیف است باید در همه ی شئونات مختلف شاهد جدیدیت در برخورد با خاطیان باشیم.
رسانه ها روایت درستی از قانون عفاف و حجاب ارائه دهند
وی به جنگ روایت ها اشاره کرد و گفت: اگر دیر اقدام کنیم و روایت مخدوشی از قانون عفاف و حجاب به گوش مردم برسد دیگر شاید ابلاغ آن فایده نداشته باشد.
حجت الاسلام احمدی یادآورشد: بطور نمونه در بخشی از این قانون که عمده مسائل آن فرهنگی است آمده اگر افراد تولیدات فرهنگی مانند فیلم و سریال در حوزه ترویج عفاف و حجاب داشته باشند هزینههایش جزو مالیات تولید کننده حساب شود. این اقدام فرهنگی ذیل قانون عفاف و حجاب موجب می شود سالیانه دهها فیلم در عرصه حجاب ساخته شود. باید مزیت های این قانون بازگو تبیین شود.
نظر شما