حجتالاسلام ابراهیم باقرزاده- استاد دانشگاه و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش- در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی ضمن تسیلت فرارسیدن سالروز شهادت حضرت زهرا(س)، اظهار داشت: وجود مبارک حضرت زهرا(س) منشوری از فضائل و کمالات بیشمار انسانی است که قالب الفاظ گنجایش ترسیم آن را ندارد.
وی ادامه داد: منشوری که هر زاویهاش دلالت بر بخشی از عظمت روحی آن حضرت(س) دارد، شخصیتی که پیامبر(ص) او را ستوده و نمونه آرمانی همه جوامع انسانی معرفی کرده است.
حجت الاسلام باقرزاده با اشاره به اینکه فضائل حضرت زهرا سلام الله علیها به دو صورت است، افزود: یکی فضائل مشترک با پنج تن و دیگری فضائل اختصاصی است اما اوصاف و فضائلی که مشترک با پنج تن آمده و در قرآن به آن اشاره دارد بسیار است اما سه آیه را عرض می کنم.
استاد دانشگاه در ادامه گفت: ابتدا آیه تطهیر که بر اساس روایت صحیح، آیه تطهیر در اواخر عمر پیغمبر(ص) و در خانه ام سلمه و در شأن پنج تن آمده است و بعد از نزول آیه پیامبر اکرم(ص) امام علی علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها و حسنین(ع) را دور هم جمع کرد و عبا بر سرشان قرار داد و فرمود «اللهم هولاء اهل بیتی؛ خدایا این ها اهل بیت من هستند.»
وی در ادامه بیان کرد: دوم به آیه مباهله سوره آل عمران آیه ۶۱ می توان اشاره کرد و مباهله از بهل به معنای لعنت و نفرین است و ذیل این آیه روایات متعددی از شیعه و سنی آمده مبنی بر اینکه وقتی مسیحیان نجران و پیامبر(ص) قرار بر مباهله گذاشتند رسول خدا(ص)، امام علی(ع)، حضرت زهرا(س)و حسنین علیهمالسلام را همراه آورد و اطلاق کلمه «نساءنا» در آیه بر حضرت زهرا(س) از افتخارات و فضایل آن حضرت است.
حجت الاسلام باقرزاده افزود: سوم آیه مودت سوره شورا آیه ۲۲ است که رسول خدا(ص) اجر رسالت خویش و تلاش ۲۳ سالهاش را در راه گسترش توحید و خداپرستی، محبت نزدیکان اعلام مینماید و در اینجا سوال مطرح میشود که قربی چه کسانی هستند که رسول خدا(ص) مزد رسالت خود را دوستی و محبت آنان اعلام نموده است و بسیاری از دانشمندان شیعه و سنی طبق روایات متعدد از پیامبر(ص) مراد از قربی را امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) و دو فرزندانش دانستهاند و علامه مجلسی ۳۲ روایت در این موضوع آورده است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش با بیان اینکه حضرت فاطمه زهرا(س) الگویی در تمام عرصهها برای زنان و مردان جامعه است، گفت: به خاطر جامع بودن شخصیت حضرت زهرا (س) است که به ایشان لقب «سیده النساء العالمین» میدهند.
وی در ادامه اظهار کرد: حیا، عفت، فعالیت اجتماعی، سیاسی، جریانشناسی، امامشناسی و سایر موارد حضرت(س) میتواند برای ما الگو باشد و باید در این عرصهها فرهنگ سازی داشته باشیم.
حجت الاسلام باقرزاده با تاکید بر اینکه مهمترین ویژگی حضرت زهرا(س)، امامشناسی ایشان است،افزود: حضرت فاطمه زهرا(س) در خانه ننشست و از امام زماناش حمایت کرد و حضرت نه به خاطر این که حضرت علی(ع) همسرش بود از ایشان دفاع کرد بلکه دلیل اصلی حضرت، دفاع و حمایت از امام زمانش بود و ایشان شناختی از امام زمانش کسب کرده بود را به سایرین نیز نشان میداد.
استاد دانشگاه در ادامه اظهار داشت: در میان اهل بیت(ع)، پرداختن به ابعاد گوناگون شخصیتی حضرت زهرا(س) می تواند الگوی عملی مناسبی برای جامعه شیعی باشد که در کتب اسلامی ابعاد مختلف زندگی این بانوی بزرگوار بیان شده است.
وی با بیان اینکه تجلی سبک زندگی قرآنی در سیره حضرت زهرا(س) موج می زند، گفت: سبک زندگی حضرت زهرا(س) تحت تربیت پیامبر(ص) و مادری همچون حضرت خدیجه(س) و همسری امیرالمومنین(ع) جامعیتی کامل برای الگوگیری هر زن مسلمان است چراکه تجلی سبک زندگی قرآنی در سیره حضرت موج می زند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش ادامه داد: علی رغم جایگاه زن در جهان امروز و تمدن های مختلف، زن در تاریخ تمدن اسلامی ارزش و جایگاه ویژه ای دارد.
حجت الاسلام باقرزاده در ادامه تاکید داشت: مکتب اسلام به زن آنچه را که شایسته او بود اعطاء کرد و زنان نیز همواره باید با حفظ شئونات اسلامی و انسانی در همه عرصه ها نقش آفرینی کنند.
استاد دانشگاه بیان کرد: شرم و حیا و عفت حضرت زهرا(س) نیز به قدری بوده که حتی در حضور مرد نابینا خود را محفوظ داشت اما مواقع حساس و ضروری در اجتماع حضور یافته و در مسائل سیاسی و اجتماعی از جمله ولایت امیرالمؤمنین(ع) و به یغما رفتن فدک شرکت کرد و با استقامت ستودنی و بی نظیر با همه بی مهری های جامعه آن روز و مظلومیت خود و خانواده، از ولایت دفاع کرد.
وی با بیان اینکه حضرت فاطمه(س) در مسائل مدیریت اجتماع، الگو بود، گفت: جبهه مقاومت باید در راه دفاع از ولایت و ظلم ستیزی و حفظ ارزش ها و باورها، و استقامت در این مسیر و نترسیدن از حربه های دشمنان در ابعاد مختلف از این بانوی بزرگوار به نحو شایسته ای الگو بگیرند.
نظر شما