«علیرضا کاظمی»، وزیر آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد برگزاری نماز در مدارس اظهار کرد: قریب به ۲۰ هزار مدرسه آموزش و پرورش مدارس کم جمعیت، یک دانش آموز و یا دو یا پنچ دانش آموز است و برای برگزاری نماز ما معتقدیم در مدرسه ای که یک دانش آموز هم وجود دارد نماز برگزار شود و معتقدیم فرقی برای اقامه نماز در مدارس نیست، یعنی پرچم نماز در زمان اذان بالا برود و فرقی نمی کند که یک دانش آموز و یا ۵۰۰ دانش آموز در مدرسه حضور داشته باشند.
وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: نماز در مدارس باید به صورت جماعت برگزار شود و این امر برای ما بسیار مهم است، ترجیح ما این است امام جماعت حتما روحانی آموزش دیده و آشنا به مسائل روز باشد و بتواند با دانش آموزان ارتباط برقرار کند.
وی یادآور شد: ظرفیت حوزه کم است و برخی از مدارس ما نیز دوردست هستند، بطور مثال در یک روستا یک روحانی یک مسجد و یک مدرسه وجود دارد و طبیعی است که روحانی برای مردم اقامه نماز جماعت کند.
کاظمی با بیان اینکه در حال حاضر در ۷۰ درصد مدارس نماز جماعت اقامه می شود، گفت: معتقدیم برای مدارس دوردست و مدارسی روستایی و یا مدارسی که ائمه جماعت نداریم از معلمان استفاده کنیم و اگر جایی معلم هم نبود از دانش آموز استفاده کنیم و به هر صورت نماز را به جماعت برپا کنیم. امسال باید اقامه نماز در مدارس به ۱۰۰ درصد برسد.
وی با اشاره به افق های متفاوت استانها در اوقات شرعی گفت: گاهی ممکن است ساعت نماز به ساعت مدرسه نرسد و ساعت کلاسی قبل از اذان تمام شود و یا نماز در بین دو شیفت قرار بگیرد، اما تاکید ما بر این است که در تمام مدارس کشور نماز اقامه شود.
وزیر آموزش و پرورش در مورد مسجدی شدن دانش آموزان، اظهار کرد: مسجدی شدن و نماز خوان شدن دانش آموزان فقط دست مدیر یا معلم نیست بلکه عامل اول خانواده است. پیوند مسجد، مدرسه و خانه به راحتی اتفاق نمی افتد و نیازمند بازگشت به فرهنگ خانواده است.
کاظمی تصریح کرد: در کنار تاثیرات خانوادگی برنامه های کلان کشور در این حوزه موثر است و هر چقدر نگاه ما به فضای آموزشی کشور نگاه آموزشی باشد این فرآیند قابل کنترل است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مساجد باید با توجه به سلایق دانشآموزان و تدارک برنامههای جذاب نسل نوجوانان و جوانان را جذب و مأنوس کنند، همه مسجدیها از هیات امنا تا ائمه در این باره اثرگذارند.
نظر شما