گردشگری مقاومت، تقویت هویت ملی و راوی تاریخ ایران‌زمین

حجت الاسلام «فکوری» با اشاره به اینکه هویت و سرگذشت ایران پیوندی ناگسستنی با بحث مقاومت دارد، گفت: گردشگری مقاومت هم هویت ملی را تقویت و هم دلیل مقاومت امروز ما را بیان می‌کند، وقتی ما صحبت از مقاومت می‌کنیم، منظور از سال ۵۷ به بعد نیست، بلکه همه تاریخ ایران را دربر می گیرد.

حجت الاسلام محمدرضا «فکوری»، مدیر دبیرخانه گردشگری مقاومت در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان درباره اهداف راه اندازی میز گردشگری مقاومت در وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی گفت: ما مجموعه ای به نام شبکه جهانی داریم که این شبکه در حوزه مطالعات راهبردی بحث مهدویت فعالیت می کند؛ ما با مطالعه در سطح جامعه به نقطه حساسی به نام «هویت» رسیدیم و دیدیم در بحث هویت ملی و دینی دچار گسست های عمیق و گسل های بین نسلی شده ایم که می تواند آینده کشور را دچار بحران کند لذا به دنبال این رفتیم که با چه راهکاری می توانیم این شکاف و گسل را پر کنیم و نسل آینده خود را نسبت به هویت و داشته های خود مستحکم کنیم. ما با مطالعه در سطح جامعه به نقطه حساسی به نام «هویت» رسیدیم و دیدیم در بحث هویت ملی و دینی دچار گسست های عمیق و گسل های بین نسلی شده ایم لذا به دنبال این رفتیم که با چه راهکاری می توانیم این شکاف و گسل را پر کنیم و نسل آینده خود را نسبت به هویت و داشته های خود مستحکم کنیم. حضرت آقا می فرمایند: اولین چیزی که ملتی در مواجهه با دشمن متخاصم متجاوز روبرو می شود و وی برای مقابله با وی برمی انگیزاند، «هویت ملی» است. اگر هویت ملی که اشتراک همه ملت است، نباشد دیگر خط واحدی برای مقابله با دشمن متجاوز وجود ندارد لذا به مطالعه در حوزه هویت ملی و هویت دینی پرداختیم. بهترین محفلی که می تواند این هویت ملی را در جامعه ساری و جاری سازد، محور گردشگری به عنوان یک بستر عامه پسند است.

مدیر دبیرخانه گردشگری مقاومت با اشاره به پیوند گردشگری و مقاومت اظهار کرد: مردم در هر شرایط مالی از سفرهای چند ساعته درون شهری یا سفرهای یک روزه گرفته تا سفرهای چند روزه برون شهری و حتی بین المللی با موضوع گردشگری درگیر هستند؛ بنابراین ما گردشگری و مقاومت را با یکدیگر تلفیق کردیم چرا که هویت و سرگذشت کشور ما پیوندی ناگسستنی با بحث مقاومت دارد. این مقاومت در همه سطوح و حوزه ها از جمله مقاومت نظامی، مقاومت علمی، مقاومت ادبی و ... تعریف می شود. ما مغول را با مقاومت فرهنگی در خود هضم کردیم و آن را در خدمت فرهنگ اسلامی قرار دادیم. اعراب نیز پس از حمله به ایران با فرهنگ ایرانی عجین شدند که این امر در ادبیات عرب نیز مشاهده می شود. عامل موفقیت ایران و تمامیت ارضی ایران مقاومت ملی بود لذا ما گردشگری و مقاومت را با هم پیوند زدیم. هویت و سرگذشت کشور ما پیوندی ناگسستنی با بحث مقاومت دارد. این مقاومت در همه سطوح و حوزه ها از جمله مقاومت نظامی، مقاومت علمی، مقاومت ادبی و ... تعریف می شود.

حجت الاسلام «فکوری» با اشاره به آغاز به کار نهضت گردشگری مقاومت از جنوب ایران توضیح داد: ادبیات گردشگری مقاومت در سطوح نخبگانی و مدیریتی مورد استقبال واقع شد و در همین راستا دبیرخانه ملی و بین المللی گردشگری مقاومت در قم دایر شد، به موازات همین در  هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و حمایت معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی میز «گردشگری مقاومت» در این وزارتخانه راه اندازی شد. هماهنگی های این میز توسط دبیرخانه مردمی صورت می گیرد. پس از مدتی افراد بیشتری داوطلب همکاری با این دبیرخانه شدند و پس از تایید صلاحیت آنها توسط ما به عنوان دبیران مردمی استان ها حکم گرفتند.

وی با اشاره به سیاست های کلان راهبردی در دبیرخانه گردشگری مقاومت گفت: یکی از اقدامات راهبردی ما در دبیرخانه تکمیل اطلس گردشگری مقاومت در کشور و سپس در حوزه بین الملل است، در واقع اطلس مقاومت شامل روایت شخصیت ها، قهرمان ها، ضد قهرمان ها، رویدادها، مکان رویدادها و شناسایی مقاطع تاثیرگذار هویت شهری استان ها در تاریخ ایران است. در حوزه مقاومت ما مبحثی به نام پیشرفت داریم چرا که اگر مقاومت نکنیم، رشدی صورت نمی گیرد لذا به دنبال شناسایی نقاط پیشرفت در استان ها رفتیم که چه نقاط پیشرفتی در هر استان وجود دارد که می تواند تبدیل به لوکیشن گردشگری شود. پس از مشخص شدن این موارد و تولید محتوا برای آنها لوکیشن نقاط ثبت شده و یک نقطه گردشگری دیگر به کشور افزوده می شود. ما این نقاط را در اختیار آژانس ها، کانون های فرهنگی، بسیج دانشجویی، سازمان ها و نهادهای مختلف قرار می دهیم تا به این نقاط دسترسی داشته باشند. سپس به امر تربیت راوی می پردازیماطلس مقاومت شامل روایت شخصیت ها، قهرمان ها، ضد قهرمان ها، رویدادها، مکان رویدادها و شناسایی مقاطع تاثیرگذار هویت شهری استان ها در تاریخ ایران است. .

مدیر دبیرخانه گردشگری مقاومت با بیان اینکه گردشگری مقاومت هم هویت ملی را تقویت می کند و هم دلیل مقاومت امروز ما را بیان می کند، یادآور شد:  وقتی ما صحبت از مقاومت می کنیم، منظور از سال ۵۷ به بعد نیست، بلکه همه تاریخ ایران را دربر می گیرد. ما به عمق تاریخ می رویم و به مقاومت ملی در تمام تاریخ می پردازیم، از حمله مغول ها، تجاوز هلندی ها، پرتقالی ها و انگلیسی ها، جنگ جهانی اول، جنگ جهانی دوم و به طور کلی مقاومت سرداران، رهبران دینی و مردم ما تا به امروز می پردازیم.  

حجت الاسلام «فکوری» با بیان اینکه رویکرد ما در دبیرخانه گردشگری مقاومت روایت همه تاریخ نه بخشی از تاریخ است، گفت:  کسی که می خواهد دلیل مقاومت امروز ما را بفهمد ابتدا باید دلیل مقاومت تاریخی را بفهمد یعنی اگر متوجه شد که چرا سلطان محمد خوارزمشاه مقابل مغول ها مقاومت کرد یا اگر فهمید چرا «رییسعلی دلواری»، «تنگستانی»، «وزیری» و ... مقاومت کرد، دلیل مقاومت امروز را نیز خواهد یافت. اگر ما به او بفهمانیم که چرا دریابان «بایندر»، فرمانده نیروی دریایی گارد شاهنشاهی ایران در جنگ جهانی دوم مردانه ایستاد و مقابل انگلیسی ها در خرمشهر شهید شد، دلیل مقاومت امروز را نیز خواهد فهمید، چرا که درباره تاریخ باید همه آن را بیان کرد و نباید گزینشی عمل کرد.

کد خبر 1793333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha