از تعیین سازوکار خوابگاه دانشجویان متأهل تا حمایت از تولیدات فرهنگی

 هفتمین جلسه بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در نوبت عصر برگزار شد.

به گزارش خبرنگاز سیاسی خبرگزاری شبستان، هفتمین جلسه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴، عصر امروز (سه‌شنبه ۱۳ آذر) درصحن علنی مجلس شورای اسلامی، به ریاست محمد باقر قالیباف آغاز شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نوبت صبح امروز در بررسی تبصره (۲) به دولت اجازه دادند ۵۰ هزار میلیارد تومان اوراق برای پرداخت مطالبات اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر کند.

همچنین بر اساس مصوبات صبح امروز، سهم سازمان هدفمندی یارانه‌ها از فروش نفت و گاز مشخص شد. اجازه به وزارت نفت برای واردات، خرید و تهاتر فرآورده‌های نفتی تا سقف ردیف‌های در نظر گرفته شده، از دیگر مصوبات امروز صبح صحن علنی مجلس بود.

در ۲ روز گذشته و در جریان بررسی لایحه بودجه در صحن مجلس، موضوعات مربوط به عوارض و مالیات در تبصره(۱) بررسی شد.

از سال گذشته با اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس، لایحه بودجه در دو بخش به مجلس ارائه می شود.

بخش نخست شامل احکام مورد نیاز برای اجرای بودجه کل کشور، سقف منابع بودجه عمومی دولت به تفکیک درآمدها و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی است و بخش دوم را جداول تفصیلی که ارقام بودجه است، شامل می‌شود.

طبق آیین نامه اصلاحی داخلی مجلس، روند بررسی بخش نخست لایحه بودجه در صحن مجلس، ارسال آن به شورای نگهبان برای تایید و حل اختلافات احتمالی توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام باید حداکثر تا پایان آذرماه انجام شود.

مجوز مجلس به وزارت نفت برای واردات بنزین در سال آینده

نمایندگان در ادامه نشست علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، با بخش درآمدی بند (ت) تبصره (سه) موافقت کردند.

در بخش درآمدی بند (ت) تبصره (سه) ماده واحده این لایحه آمده است: به‌ منظور تأمین فرآورده‌های نفتی مورد نیاز کشور، به شرکت‌های دولتی تابعه ذی‌ربط ‌وزارت نفت اجازه داده می‌شود با رعایت اصل (۵۳) قانون اساسی ‌جمهوری اسلامی ایران ضمن به‌کارگیری راهکارهای بهینه‌سازی و کاهش مصرف نسبت به واردات، خرید و تهاتر فرآورده‌های نفتی تا سقف ردیف‌های در نظر گرفته شده اقدام کنند.

علی خضریان نماینده مردم تهران با پیشنهاد اصلاح جزء این بند و با بیان اینکه مجلس باید در زمینه ناترازی انرژی اقدامی را انجام دهد گفت: اگر برای واردات سوخت سقفی در نظر نگیریم و دولت مجوز واردات نیز نداشته باشد بنزین گران می‌شود. سال جاری واردات بنزین ۸۰ هزار میلیارد تومان اعتبار داشته اما در سال آینده به ۶۵ هزار میلیارد تومان رسیده است یعنی دولت حق دارد آن را کاهش دهد، کدام منطقی اجازه می‌دهد ۸۰ همت را به صفر برسانیم. باید کمک کنیم این عدد آرام آرام کاهش پیدا کند و شاهد افزایش قاچاق سوخت نباشیم.

نحوه برداشت حق‌العمل جایگاه‌های عرضه فرآورده‌های نفتی مشخص شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی نحوه برداشت حق‌العمل جایگاه‌های عرضه فرآورده‌های نفتی و سی. ان. جی و ال. پی. جی و یا سایر ‌فروش داخلی فرآورده‌ها از محل سرجمع فروش سوخت را تعیین کردند.

نمایندگان در بند چ تبصره ۳ مصوب کردند: وزارت نفت مکلف است بدهی شرکت‌های پالایشی به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها که به دلیل صادرات فرآورده‌های نفتی و یا صادرات فاقد مجوز در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ ایجاد شده است را وصول نماید.

نمایندگان در بخش درآمدی بند (ث) تبصره (سه) ماده واحده مقرر کردند: حق‌العمل جایگاه‌های عرضه فرآورده‌های نفتی و سی. ان. جی و ال. پی. جی و یا سایر ‌فروش داخلی فرآورده‌ها از محل سرجمع فروش سوخت برداشت ‌می‌شود.

ساز و کار دریافت مابه‌التفاوت خوراک پالایشگاه‌ها و شرکت‌های پتروشیمی مشخص شد

نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی وزارت نفت را مکلف به دریافت مابه‌التفاوت خوراک پالایشگاه‌ها و شرکت‌های پتروشیمی کردند.

در بخش درآمدی بند (ج) تبصره (سه) ماده واحده این لایحه آمده است: وزارت نفت از طریق شرکت‌های دولتی تابعه ‌ذی‌ربط، موظف است مابه‌التفاوت بهای خوراک نفت خام، میعانات گازی پالایشگاه‌ها و شرکت‌های پتروشیمی ‌و فرآورده‌های نفتی خریداری‌شده از آنها و نیز بهای سایر خوراک‌های تحویلی به شرکت‌های پتروشیمی را از طریق گشایش ضمانت‌نامه تعهد پرداخت، برات الکترونیک، اعتبارات اسنادی (ال. سی) ریالی و ارزی دریافت و به‌ حساب تعیین‌شده نزد خزانه‌داری کل کشور واریز نماید.

سازو کار تامین خوابگاه دانشجویان متاهل تعیین شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دانشگاه‌های دولتی اجازه دادند تا با  مشارکت بخش غیردولتی جهت احداث و تکمیل خوابگاه‌های مجردین و متأهلین و ساختمان‌های مورد نیاز در پردیس‌های اصلی با تصویب هیأت امنا و رعایت قوانین و مقررات اقدام نماید.

بند الف تبصره ۸ بدین شرح است: به دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزشی و پژوهشی دولتی و پارک‌های علم و فناوری وابسته به وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و قوه قضائیه (دانشگاه علوم قضائی و خدمات اداری) و وزارت آموزش و پرورش(دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجائی) اجازه داده می‌شود ضمن رعایت گردش خزانه نسبت به تجمیع املاک خود از جمله از طریق عقود معتبر حقوقی یا تهاتر و عنداللزوم مشارکت با بخش غیردولتی جهت احداث و تکمیل خوابگاه‌های مجردین و متأهلین (با اولویت خوابگاه‌های متأهلین) و ساختمان‌های مورد نیاز در پردیس‌های اصلی با تصویب هیأت امنا و رعایت قوانین و مقررات مربوط اقدام کنند.

در بند (ب) تبصره ۸ آمده است: ۱۰۰درصد وجوه اداره‌ شده پرداختی از محل بازپرداخت وام‌های شهریه دانشجویی از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۴۰۳ به خزانه‌داری کل‌ کشور واریز می‌شود.

اختصاص یک درصد اعتبار هزینه‌های شرکت های دولتی به ارتقا تولیدات فرهنگی 

با تصمیم نمایندگان، شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی مکلف شدند تا یک درصد از اعتبار هزینه‌های خود را جهت هم‌افزایی و ارتقاء فعالیت‌ها و تولیدات فرهنگی اختصاص دهند.

در بند(ث) تبصره ۸ آمده است: شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت مندرج در قانون بودجه سنواتی مکلفند حداقل یک درصد از اعتبار هزینه‌های (جزء(۱) جدول مصارف پیوست شماره ۳) خود را برای هم‌افزایی و ارتقاء فعالیت‌ها و تولیدات فرهنگی براساس آیین‌نامه‌ای که توسط کارگروهی در بند (ب) ماده (۷۶) قانون برنامه هفتم پیشرفت تعیین گردیده، اختصاص دهند.»

۲- در خصوص شرکت‌های موضوع جزء (۱) این بند در صورت استنکاف دستگاه‌های مشمول این بند، خزانه‌داری کل کشور مکلف است به صورت سه‌ماهه از سرجمع اعتبارات مذکور برداشت و به حساب فوق‌الذکر برای فعالیت‌های یادشده واریز نماید. درخصوص شرکت‌های بورسی، سازمان بورس و اوراق بهادار مسئول نظارت بر اجرای جزء (۱) این بند است. کلیه شرکت‌های مشمول مکلف به انعکاس عملکرد این بند در صورت‌های مالی می‌باشند.

واحدهای آموزشی دولتی از پرداخت هزینه‌های آب، برق و گاز معاف شدند

با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیه واحدهای آموزشی دولتی وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه‌های وابسته در سال ۱۴۰۴ از پرداخت هزینه‌های آب، برق و گاز، تا سقف الگوی مصرف معاف شدند.

در بند الحاقی ۲ تبصره ۸ آمده است: کلیه واحدهای آموزشی دولتی وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه‌های وابسته از پرداخت هزینه‌های آب، برق و گاز، تا سقف الگوی مصرف معاف هستند.

بند الحاقی ۳ بدین شرح است:‌سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر اساس اساسنامه و مصوبه شورای عالی خود ضمن عقد قرارداد با اشخاص خارجی برای تأمین منابع ارزی؛ نسبت به معرفی، بازاریابی و بازارسازی محصولات و خدمات فرهنگی و هنری ایران در خارج از کشور، از طریق شتاب دهی و تنظیم گری برای صادرات محصولات و خدمات فرهنگی و هنری ایران تا سقف بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) دلار اقدام نماید.

در بند الحاقی ۴ آمده است: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور مجاز است از مهارت آموزان دارای توان پرداخت (حداکثر پنج دهک برخوردار) با استفاده از اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان، بها یا حق الزحمه خدمات آموزشی در بخش دولتی و غیردولتی تا سقف حداکثر سی درصد (۳۰%) را دریافت نماید و به حساب درآمد عمومی نزد خزانه داری کل واریز نماید.

کد خبر 1793365

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha