به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، حجت الاسلام والمسلمین «حجت الله سروری» در نشست سیره فاطمی که به مناسبت ایام فاطمیه در جمع مدیران، کارکنان، اساتید و دانشجویان سازمان جهاد دانشگاهی در سالن علامه طباطبایی(ره) برگزار شد، به نقش آفرینی حضرت فاطمه زهرا(س) به عنوان نخستین مدافع ولایت پرداخت و گفت: واقعه فاطمیه یا به عبارت صحیحتر قیام حضرت زهرا(س) درسها و عبرتهای فراوانی را در خود دارد که بایستی فارغ از جنبه های عاطفی به واکاوی دیگر ابعاد آن پرداخت.
سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، با تأکید بر ضرورت پرداختن به چرایی قیام حضرت زهرا(س) و شرایط قیام ایشان، اظهار کرد: گوستاو لوبون اسلامشناس معروف فرانسوی در توصیف جامعه پس از پیامبر(ص) می گوید: وقتی پیامبر اکرم(ص) از دنیا رفتند جمعیت مدینه ۷۰ هزار نفر بوده، چطور میشود ظرف ۷۰ روز پس از غدیر مردم اینقدر چرخش اعتقادی پیدا کنند که به تعبیر روایت بعد از پیامبر اسلام(ص) تنها ۳ نفر به پای امیرالمؤمنین علی(ع) ماندند و باقی مردم مرتد اعتقادی شدند، یعنی از نظر فکری دچار چرخش شدند.
وی تصریح کرد: چرا حضرت زهرا(س) قیام کردند و چه بر سر جامعه آمده بود و اینکه چه کسی خودش را هزینه ولایت کرده بود بسیار مهم است. باید همایشها گرفته شود و در محافل علمی بر روی این موضوع صحبت شود.
حجتالاسلام سروری، ابراز کرد: در کتاب « خطبه فدکیه ذوالفقار فاطمه(س)» که در سال ۹۳ به رشته تحریر درآوردم به شرح روایی پس از رحلت پیامبر(ص) با محوریت خطبه فدکیه در ۳۵۰ صفحه پرداختم، خطبه فدکیه ماهیت شیعه و دایرةالمعارف شیعی است که یک نوع تمیز بین «فرهنگ سقیفه» و «فرهنگ علوی» قائل شده است.
وی با بیان اینکه با مطالعه خطبه فدکیه ناخودآگاه در جذبه معرفت و مسیر هدایت قرار میگیرد، گفت: پروفسور کریستوفر کلوهسی نویسنده دو کتاب «فاطیما دختر محمد(ص)» و «نیمی از قلب» که درخصوص حضرت زینب(س) است در کتاب «فاطیما دختر محمد(ص)» میگوید حضرت زهرا(س) دو صفت ویژه داشته است که از نگاه او یکی از آنها شجاعت حضرت زهرا(س) که در موقعیتی آن حضرت در دفاع از ولایت قد علم میکنند که مردانگی به معنای واقعی در مدینه بوی تعفن گرفته است و حضرت در یاری از امام زمان خویش جانشان را فدا میکنند و یکی از نکات بسیار مهم در قیام حضرت زهرا(س) اینکه تا پای جان به پای امام زمان خود میمانند و این نکته بسیار مهمی است.
این مدرس حوزه و دانشگاه، اضافه کرد: ۱۲ قرن پیش مطلبی بسیار ارزشمند در «تفسیر فرات کوفی» نقل شده که یک روز وجود مقدس آقا رسولالله(ص) برای زیارت حضرت زهرا(س) به نزد ایشان آمدند و فرمود: فاطمه جان بنشین و بعد از اینکه ایشان نشستند حضرت رسول(ص) فرمودند: وقتی قیامت میشود تمام انبیاء الهی همه در بهشت مستقر میشوند و پس از آن تمام ایشان یک خواسته از خداوند دارند و میخواهند که حضرت زهرا(س) بیاید تا در پیشگاه ایشان زانوی ادب بزنیم و او را زیارت کنیم.
وی این روایت را نشان دهنده شأن و جایگاه بی نظیر حضرت زهرا(س) عنوان کرد و گفت: این چنین شخصیتی خودش را هزینه امام زمانش میکند اما مردم مدینه چه پَست و قدرنشناس بودند که چنین گوهر با عظمتی را که خداوند در اختیارشان قرار داده بود به جای اینکه از محضرشان بهره بگیرند، با ایشان چه کردند.
حجتالاسلام سروری، با اشاره به اینکه چرا حضرت زهرا(س) قیام کردند، اظهار کرد: پیش از رحلت پیامبر(ص) حدیثی از ایشان نقل شده که آن حضرت میفرمایند: پس از من فتنه بزرگی جامعه را فرا میگیرد و اگر میخواهید نجات پیدا کنید متمسک بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَی َشوید، مردم گفتند بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَی چیست؛ پیامبر فرموند: امامالمسلمین، مردم گفتند که امامالمسلمین کیست؛ پیامبر فرموند: سیدالوصیین، مردم گفتند سیدالوصیین کیست، پیامبر فرمودند: علی بن ابیالطالب، حالا باز میگردیم به جامعه بعد از رحلت پیامبر که مردم دچار دو نوع بیماری شدند و این دو نوع بیماری خیلی قابل تأمل است که یکی از بیماریهایی که مردم مدینه بدان مبتلا شدند آن بود که آنها به کسانی اقتدا کردند که نه رنگ خدا، نه رنگ پیامبر و نه رنگ امام داشتند و امام المتقین را گوشهنشین خانه کردند کسی که از طرف خدا تعیین شده و ولی و سرپرست مؤمنین بود.
وی گفت: در جامعه پس از پیامبر(ص)، سه بلا بر سر جامعه آورده شد که اولین آنها این بود که ولایتستیزی را باب کردند و گفتند اگر بناست بر مردم حکومت کنیم باید ولایت را از مردم جدا کنیم و علامه امینی در کتاب فاطمه الزهرا(س) آورده است که پیامبر(ص) یکسال از درب خانه فاطمه(س) رد میشدند و یادآوری میکردند که اهل این خانه مصداق آیه تطهیر هستند و روزی که هیزم آوردند که در خانه حضرت زهرا(س) را به آتش بکشند مردم میگفتند میدانید که اهل این خانه چه کسانی هستند، اما بحث ولایتستیزی است و ببینید که چکار کردهاند با جامعه که اینگونه با اهلبیت پیامبر(ص) کردند.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه حضرت زهرا(س) غربت امام زمانش را میبیند و آنگونه خودش را سپر امام زمانش میکند، افزود: از علامه امینی میپرسند که تو چه آرزویی داری، او در پاسخ میگوید که آرزو دارم که خداوند ۵۰۰ سال به من عمر دهد که برای مظلومیت امیرالمؤمنین علی(ع) گریه کنم. آری زمانی که مولا علی(ع) را دست بسته به طرف مسجد میبرند یک یهودی خیبری شروع به گفتن شهادتین میکند و همه متعجب که چه شده و او میگوید با چشمان خود دیدم که درب خیبر را با یک دست درآورد، حالا نمیتواند طنابی را ببرد به خدا سوگند که او برحق است و حضرت زهرا(س) این غربت را میبیند و خود را سپر امام زمانش میکند.
وی در پایان با اشاره به خاطرهای از زمان جنگ تحمیلی، بیان کرد: تک تیراندازهای ما در هنگامی که دشمن در حال آب خوردن بود آنها را نمیزدند چرا، چون در مکتب اسلام و اهلبیت(ع) تربیت شدهاند و از آن طرف در عراق طی ۴ ساعت هزار و ۵۰۰ جوان توسط داعش سربریده میشوند و خونشان در نهر ریخته میشود.
حجت الاسلام سروری، تصریح کرد: این تفکر منهای علی و اولاد علی(ع) است و اسلام منهای ولایت؛ اسلام نیست. این اسلام القاعده، داعش، وهابیت و افکار بنسلمانی است که مردم غزه و لبنان زیر بمباران کشته میشوند و برای آنها مطرح نیست و امروز افکار داعش و وهابیت و دیگر تروریستهای بیدین، لباس کهنه به تن دین کردهاند و دین را از درون تهی کردهاند و وجود مقدس امیرالمؤمنین(ع) در خطبه ۸۷ نهجالبلاغه میفرماید: انسانی که بدون دین، اهلبیت و ولی بخواهد زندگی کند، انسان نیست.
نظر شما