«سیدجلال حسینی»، استاد دانشگاه و معاون سابق سیاسی بسیج در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد رویکرد عزتمندانه و سرافرازانه دانشجو در پیشرفت و توسعه کشور. اظهار کرد: الحمدالله در کشور ما به خصوص تا ابتدای دهه ۹۰ پیشرفت سرعت علمی خوبی داشتیم البته اکنون نیز سرعت علمی ما خوب است اما با کاهش آن مواجه شده ایم.
وی ادامه داد: در سال ۹۰ معتبرترین موسسات علمی دنیا اظهار کردند که ایران رتبه اول جهان اسلام بین ۵۷ کشور اسلامی و رتبه پانزدهم جهان است و سرعت رشد علمی آن ۱۳ برابر متوسط جهانی است. ایران از لحاظ علمی از پیشرفت و موقعیت مناسبی برخوردار است و بحث تبدیل علم به تکنولوژی مقداری طول کشیده که آن هم طبق فرمایش مقام معظم رهبری به دلیل یک دهه عقب ماندگی بوده است. رویکرد ما از سال ۹۰ و از ابتدای دولت دهم این شد که بیشتر از طریق مذاکره مشکلات را حل کنیم. دولت های یازدهم و دوازدهم چنین رویکردی را دنبال کردند و همین باعث شد تا کشور ما از لحاظ علمی و تکنولوژی دچار افت شود. اگر این اتفاق نیفتاده بود، کشور ما الان در ردیف کشورهای برتر جهان شاید در جمع ۶ یا ۸ کشور برتر دنیا بود.
در انتقال دستاوردهای پیشرفت و توسعه به اساتید و دانشجویان موفق نبودیم
حسینی اظهار کرد: متاسفانه ما برای انتقال پیشرفت های کشور به اساتید و دانشجویان خود چندان موفق نبودیم به طوری که می توان گفت یک خودتحقیری و غرب زدگی هنوز بر دانشگاه های ما حکمفرماست، در این خصوص مثالی می زنم. یک خبرنگار آمریکایی به ایران می آید و پس از مطالعات و مشاهدات خود گزارشاتی ارائه می کند. وی در این گزارشات خود عنوان می کند که ایرانی ها ملت ثروتمندی هستند اما همواره خود را فقیر و بدبخت می دانند!
وی در ادامه گفت: این خبرنگار آمریکایی همچنین در جای دیگری مطرح می کند که آنها غذاهای مختلفی را استفاده می کنند اما در عین حال خود را بدبخت می پندارند. این خبرنگار از لحاظ امنیتی نیز می گوید ایران از کشورهای امن دنیاست به طوری که خانم ها چه بدون وسیله نقلیه و چه با آن تا دیروقت در خیابان ها هستند و به راحتی از شهری به شهر دیگر سفر می کنند در حالی که در آمریکا و اروپا این امنیت وجود ندارد.
خودتحقیری و احساس بدبخت بودن نتیجه القای رسانه های غربی
معاون سابق سیاسی بسیج افزود: اما نقطه تمرکز بحث من جمله آخر این خبرنگار است که اظهار می کند من خوشحالم که رسانه های ما خوب توانستند یک خودتحقیری و یک بدبخت بودن را به ملت ایران القا کنند. متاسفانه این امر در دانشگاه های ما و حتی در بین اساتید ما رسوخ کرده تا جایی که برخی از اساتید دانشجویان را ترغیب می کنند در کشور نمانید و برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروید.
نخبه گریزی نتیجه القای اندیشه خودتحقیری و غرب زدگی است
وی گفت: متاسفانه این نخبه گریزی نتیجه القای اندیشه خودتحقیری و غرب زدگی است که وجود دارد؛ به همین خاطر مقام معظم رهبری بارها به بحث تبیین اشاره و حتی عنوان کردند که مهمترین وظیفه ما تبیین و روشنگری است. متاسفانه ما بسیاری از حقایق کشور را نتوانستیم به قشر نوجوان، جوان، دانشجو و حتی اساتید خود ارائه کنیم. خیلی از اساتید ما نسبت به پیشرفت های کشور اشراف لازم را ندارند؛ بنابراین معتقدم باید اقدامات بیشتری در این زمینه صورت بگیرد.
بصیرت دانشجویان امروز ما بهتر از بصیرت ۱۰ سال یا ۲۰ سال پیش است
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بنده با طیف های مختلف دانشجویی ارتباط داشتم، می توانم بگویم بصیرت دانشجویان امروز ما بهتر از بصیرت ۱۰ سال یا ۲۰ سال پیش است. یکی از دلایل این امر جنایات رژیم صهیونیستی و دفاع از مظلومان است که باعث شده یک نوع مطالبه گری در دفاع از حق در دنیا از جمله ایران به وجود بیاید البته ما انتظار بیشتری از مردم کشورمان داریم چرا که با توجه به رسالتی که بر دوش ملت ایران در بیدار کردن ملت های دیگر وجود دارد، توقع ما بیش از این است.
وی گفت: معتقدم هنوز این بصیرت در مردم وجود ندارد البته بهتر از گذشته شده و تطبیق یک سری از واقعیت ها بهتر انجام می شود، در حالی که قبلا باید کارهای تبلیغاتی بیشتری صورت می گرفت. این امر نشان دهنده آن است که ما در این زمینه پیشرفت و رشد داشته ایم اما این رشد کمتر از آن چیزی است که انتظار می رود.
این استاد دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد:به اعتقاد من دست اندرکاران دانشگاه ها در زمینه بصیرتی بیشتر فعالیت کنند زیرا اگر دانشجویان ما از لحاظ بصیرت رشد کنند در زمینه های علمی، تکنولوژی و نگاه به داخل نیز بیشتر موفق می شویم.
نظر شما