عروج در اسارت؛ شهدایی که مرثیه غربت سرودند

حکایت شهدایی که غریبانه در اسارت و تحت بدترین شکنجه‌های حزب بعث به شهادت رسیدند؛ کمتر گفته شده است؛ شهدایی که مرثیه غربت را برای همیشه تاریخ سرودند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حکایت شهدایی که در اسارت و در اردوگاه‌های عراق تحت بدترین شکنجه‌ها به شهادت رسیدند؛ کمتر گفته شده است؛ حتی این قشر از شهدا چندان شناخته شده نیست.

این در حالی است که هر یک از این شهدا، سرگذشتی دارد که شرح آن حتماً خواندنی و سرشار از درس‌ها و پیام‌هایی برای نسل‌های بعد از آنان است‌.

عروج در اسارت؛ شهدایی که مرثیه غربت سرودند

بخشی از قصه شهدای اسارت، رنج‌نامه‌ای از اسارت در غربت است؛ اسارتی که شکنجه‌های پی در پی تحمل آن کار هر کسی نیست و مرد خدا می‌خواهد تاب‌ تحمل آن را داشته باشد.

نخستین یادواره شهدای غریب اسارت استان، چهارشنبه(۱۴ آذر) با حضور خانواده معظم شهدا، جمعی از مسئولین و... در تالار فرهنگ و هنر و با اجرای برنامه‌های متنوع برگزار شد.

عروج در اسارت؛ شهدایی که مرثیه غربت سرودند

سردار محمدرضا حسنی سعدی، از آزادگان هشت سال دفاع مقدس و مدیر گلزار شهدای کرمان در سخنانی شهدای اسارت را بسیار غریب و مظلوم دانست و گفت: کسانی که زیر شکنجه شهید شدند خیلی غریب بودند؛ غریبانه هم مبادله شدند.

وی با یاد کردن از شهید علیرضا افتتاحی گفت: او در بیمارستانی در موصل به شهادت رسید و در همان جا هم بعثی‌ها او را به شدت مورد آزار و اذیت قرار می‌دادند؛ شب قبل از بازگشت پیکرش، در خواب به مادرش گفته بود عازم مشهد هستیم، شما نمی‌آئید؟

سردار حسنی سعدی با اشاره به اینکه اُسرای ایرانی در ۱۵۰ اردوگاه، زندان و بازداشتگاه نگهداری می‌شدند؛ اظهار کرد: تعداد شهدای اسارت کل کشور بیش از هزار و ۴۰۰ نفر و استان کرمان ۲۸ نفر است.

وی ادامه داد: وقتی یکی از این اُسرا شهید می‌شد، برای دفن، او را به همراه یکی از اسیرانی که او را می‌شناخت به نزدیکترین قبرستان محل اسارت برده و اسم و فامیل او را نوشته و درون شیشه بالای سر او می‌گذاشتند تا بعدها که می‌خواهند با جنازه‌های خود مبادله کنند، مشخص باشد.

عروج در اسارت؛ شهدایی که مرثیه غربت سرودند

سردار حسنی‌سعدی با اشاره به سختی‌های چشم انتظاری خانواده شهدا از مادر شهید علیرضا اشرف گنجویی نیز یاد کرد که سال‌ها دم غروب چراغ در خانه را به امید آنکه پسرش برگردد، روشن می‌کرد اما در چهلم او، پیکر شهید پس از سال‌ها به خاک وطن بازگشت.

محمدعلی طالبی، استاندار کرمان هم با بیان اینکه جامعه امروز نیازمند ترویج و توسعه فرهنگ شهادت و برگزاری برنامه‌هایی اینچنینی برای پاسداشت شهدا و ایثارگری‌های هشت سال دفاع مقدس و کسانی است که برای امنیت و اقتدار نظام جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند.

وی ابراز امیدواری کرد: مسئولین با خدمت به مردم که لیاقت بهترین خدمات را دارند؛ توفیق همراهی با جریان ایثار و فرهنگ شهادت را داشته باشند به خصوص خدمت به مردم کرمان که با یاد و نام شهدا به ویژه سردار بزرگ سپاه اسلام حاج قاسم سلیمانی عجین است.

عروج در اسارت؛ شهدایی که مرثیه غربت سرودند

استاندار کرمان ادامه داد: کرمان؛ برخوردار از سرمایه‌های ارزشمندی است و برای بهره برداری حداکثری از این سرمایه‌ها باید تشکل های قوی ایثارگری در استان داشته باشیم.

سردار محمدعلی نظری، فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان نیز در سخنانی شهدای اسارت را بسیار مظلوم دانست که در تشییع و تدفین نیز غریب بوده‌اند.

کد خبر 1793520

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha