پذیرش ایمان در گرو اعتقاد به حضرت زهرا (س) است

حجت الاسلام ارمند بااشاره به اینکه پذیرش ایمان در گرو اعتقاد به حضرت زهرا (س) است، گفت: فاطمه زهرا(س) سبب ایجاد خلقت عالم و انسانیت و الگوی تمام عیار جامعه انسانی به خصوص جامعه زنان است.

حجت الاسلام حامد ارمند در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کرمانشاه با اشاره به  اهمیت و ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه زهرا، گفت: حضرت فاطمه (س) چنان مقامی در پیشگاه خداوند دارد که به‌نوعی می‌توان ایشان را محور خلقت دانست.  

چرا حضرت زهرا(س)، سرور زنان دو عالم نامیده شده اند؟

در تاریخ اسلام، زنان قدیسه و عالی قدر فراوانند. کمتر مردی است به پای خدیجه برسد، و هیچ مردی جز پیغمبر و علی (ع) به پای حضرت زهرا (س) نمی‌رسد. حضرت زهرا (س) بر فرزندان خود که امام هستند و بر پیغمبران غیر از خاتم الانبیاء برتری دارد.

اسلام در سیر «من الخلق الی الحق»، یعنی در حرکت به سوی خدا هیچ تفاوتی میان زن و مرد قائل نیست. تفاوتی که اسلام قائل است در سیر «من الحق الی الخلق» است، در بازگشت از حق به سوی مردم و تحمل مسئولیت پیغمبری است که مرد را برای این کار مناسب‌تر دانسته است.

مریم «سَیِّدَةُ النِّساء» است و همچنین حضرت زهرا (س). درباره حضرت مریم قرآن می‌فرماید: «وَ اذْ قالَتِ الْمَلائِکَةُ یا مَرْیَمُ انَّ اللَّهَ اصْطَفیکِ وَ طَهَّرَکِ وَاصْطَفیکِ عَلی‌ نِساءِ الْعالَمینَ» در احادیث نیز وارد شده که نظیر این خطاب برای حضرت زهرا واقع شده است.

مریم، صدّیقه آن امت است: «مَا الْمَسیحُ ابْنُ مَرْیَمَ الّا رَسولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ وَامُّهُ صِدّیقَةٌ کانا یَأْکُلانِ الطَّعامَ». حضرت زهرا (س) صدّیقه طاهره این امت است. درباره هر دو «بتول عَذرا» گفته شده است.

قرآن درباره حضرت صدیقه طاهره می‌فرماید: «انا اعطیناک الکوثر»، کلمه‌ای بالاتر از کوثر نیست. در دنیایی که زن را شر مطلق و عنصر فریب و گناه می‌دانستند، قرآن می‌گوید: فاطمه نه تنها خیر است بلکه کوثر است، یعنی خیر وسیع، یک دنیا خیر.

تحمل تنگدستی امام علی(ع)، بر دوش کشیدن امور خانه و خانواده به تنهایی (چه اینکه امام علی در همه جنگ های پیامبر(ص) -به استثنای غزوه تبوک- و در اکثر لشگرکشی ها شرکت داشته و حتی در سفرهای تبلیغی نیز حضور می یافتند)، تولد یافتن چهار فرزند و رسیدگی به آنها از جهت خوراک و پوشاک و تربیت و... و. در طول نه سال زندگی مشترک، پرستاری از پیامبر(ص) در بیماری ها و سختی ها و... همگی از نقش آفرینی شایسته حضرت در خانه و خانواده حکایت دارد.

چرا حضرت فاطمه الگوی زنان عالم نامیده شده است؟

 حمایت از امامت و رهبری، روزی ابـن لبید حضرت زهرا را دید که بر مزار شهدای احد به سـوگ نشسته، اشک می ریزد، پرسید: آیا رسول خدا، پیـش از وفات، در باره امام علی(ع) مطلبی گفته بود؟ حضرت فرمـود: شگفتا، آیا حادثه عظیـم غدیر خـم را از یاد برده اید؟ ابـن لبید گفت: نه، چنیـن رویدادی بـود، ولـی مرا با خبر سازید. حضـرت فرمـود: خدا را گـواه مـی گیرم، از رسـول خـدا شنیـدم که می فرمود: علی بهترین کسی است که او را جانشیـن خـود قرار می دهـم؛ علی امام و خلیفه بعد از مـن است و دو فرزنـدم حسـن و حسیـن و نه نفـر از فرزندان حسیـن، پیشوایانی پاک و امامانـی نیک شمرده مـی شـوند. اگر از آنان فرمان برید، شما را هـدایت مـی کننـد. اگر مخالفت کنیـد، تا روز قیامت جـدایـی و اختلاف بر شما چیره مـی شـود. کتاب های اهل سنت از روایات حضرت زهرا(س) آکنده است؛ روایاتـی که دخت رسـول خـدا(ص) در آن به ولایت امام علـی(ع) و فضـایل ایشان تصریح نموده است

 زهد و ساده زیستی، مسئلۀ مهمی که در زندگی حضرت فاطمه سلام الله علیها متجلی است، سادگی و ساده زیستی حضرت است، به گونه ای که در مراسم عروسی خود، پیراهن خود را به شخص فقیر می دهد و همیشه در پی کمک به دیگران است.

انتخاب همسر، معیـارهـای حضـرت زهـرا بـرای انتخـاب همسـر چه بـود؟ زهـرا(س) در حالی ازدواج با امام علـی(ع) را پذیـرفت که وی از نظر مالـی در تنگدستی به سر می برد؛ ولی تقوا و ایمان، حکمت و دانـش، شجاعت و ایثار و هزاران فضیلت در او موج می زد.

 مسئولیت پذیری اجتماعی، حضرت نه تنها در عصر نبوی بلکه چندی پس از رحلت پیامبر(ص) نسبت به تحولات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه اسلامی بی تفاوت نبوده و در هر فرصت مناصب به مسئولیت اجتماعی خود عمل نمود تا آنجا که به جای عافیت طلبی و بهره مندی از جایگاه و احترام عمومی پای در میدان جهاد و روشنگری نهاده بر در خانه مردم می رفت و آنها را از انحرافات پیش آمده برحذر می داشت. در کوی و برزن و در مسجد و خانه به روشنگری می پرداخت با حاکمان و صاحبان جاه و مقام به احتجاج و مواجهه می پرداخت و به ذکر و ورد و دعا اکتفی نمی نمود. تا جایی که در اثر این تلاش ها بود که مجروح و پس از چندی به شهادت رسید.

 عبادت و راز و نیاز، ابن عباس از پیامبر(ص) نقل می‌کند: دخترم فاطمه سرور زنان عالمیان است، از اولین تا آخرین. او پاره تن من است. هر گاه برای عبادت در محراب قرار می‌گیرد، فرشتگان آسمان نور او را مشاهده می‌کنند، همان طور که مردم روی زمین نور ستارگان را مشاهده می‌نمایند، خداوند به فرشتگان می‌فرماید: ای فرشتگان! بنگرید به فاطمه که سرور کنیزان من است. چگونه در برابر من ایستاده، خدا را عبادت می‌کند. بدنش از خشیت من در اضطراب است. با دل و جان خود به بندگان من توجه دارد. گواه باشید که من شیعیان او را از آتش جهنم نجات دادم.

حضرت فاطمه در دوران کوتاه زندگی مشترک خود با امام علی(ع) با اهتمام به تمام مسئولیت های خود نسبت به همسر، فرزندان و خانواده نه تنها زمینه ساز تربیت و کمال فرزندانی خود بلکه همسر گرانمایه خود نیز بود. قناعت، صبر، استقامت، سخت کوشی، عطوفت، مهربانی، ایثار، بخشش، مسئولیت پذیری، وفاداری و... را می توان در جای جای زندگی حضرت فاطمه(س) مشاهده نمود.

با توجه به اینکه فاطمه زهرا(س) مصداق بارز کوثر است، مراد از اینکه حضرت علی (ع) ساقی کوثر است، چیست؟

کوثر مصادیقی دارد که یکی از مصداق های بارز آن حضرت زهرا(س) می باشند. مصداق دیگر آن حوض پیامبر در قیامت است که حضرت علی(ع) ساقی آن می باشند. در این نگاه بین دو مصداق کوثر نوعی تفکیک شده است.

از همین رو لازم نیست حتماً رابطه ای بین سقایت حضرت علی(ع) و کوثر بودن حضرت فاطمه(س) باشد.

نگرش دیگر عدم تفکیک بین آن دو است، به این معنا که کوثر در قیامت وجه دیگری از کوثر در دنیا است. بنابراین همان طور که ورود به بهشت بدون نوشیدن جام کوثر ممکن نیست، در این دنیا نیز بدون پیمودن راه آن حضرت و تحصیل رضایت ایشان راهی به سوی بهشت نمی گشاید، و سقایت؛ یعنی، نوشیدن آب گوارای هدایت کوثر فاطمی از طریق ولایت علوی؛ زیرا:  بهشت رفتن بدون رضای خدا ممکن نیست، بر حسب روایات رسیده از پیامبر اکرم(ص) خداوند به رضای فاطمه خشنود و به غضب وی خشمگین می شود.

 رضایت فاطمه به پذیرش ولایت علی(ع) است و غضب او به پشت کردن از مسیر ولایت. نتیجه: تبلور کوثر فاطمی همان ولایت علوی است وهر کس با پذیرش ولایت امیرالمؤمنین به دست ایشان از کوثر فاطمی (همان جهت مرضی خداوند) سیراب شود، بهشتی خواهد بود.

آیا واقعا عمل به سیره حضرت زهرا (س) در جامعه امروزی ممکن است؟

اگر به تاریخ اسلام نگاه کنید می بینید که تاریخ اسلام تاریخ مردان و زنان است. مورخان از هر دو گروه به عنوان یاران و صحابه و راویان حدیث از پیغمبر(ص) یاد کرده اند. ابن طیفور بغدادی که در حدود سال ۲۵۰ هجری یعنی در زمان امام حسن عسکری علیه السلام می زیسته کتابی دارد به نام "بلاغات النساء" در این کتاب سخنرانی ها و خطابه های بلیغی که توسط زنان صدر اسلام ایراد شده آمده است.

از جمله خطبه ها و سخنرانی های حضرت زینب در مسجد جامع دمشق سوریه و در مجلس ابن زیاد در کوفه و سخنرانی های متعدد حضرت زهرا(س) در اوایل خلافت ابوبکر در دفاع از امامت و ولایت امیر المؤمنین (ع) و باز پس گیری فدک و غیر آن. چنان که در خصوص زنانی که به عنوان مدرسان احکام فقهی و مفسران قرآن و راویان حدیث از پیامبر اکرم و ائمه اطهار (ع) نیز کتاب های مستقلی نوشته شده است. در ضریح جدیدی که برای حضرت معصومه ساخته اند، روایتی را انتخاب کرده و نوشته اند، که راویان و سلسله اسناد که حدود چهل نفرند، همه زن هستند، و اسم همه آن ها نیز فاطمه است.

کد خبر 1793544

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha