حجت الاسلام کاظم لطفیان-دبیر شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور- در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی اظهار داشت: قرآن کریم و حضرت زهرا(س) و اهل بیت(ع) دو کفه یک ترازو و دو روی سکه زندگی بشریت هستند.
حجت الاسلام لطفیان با اشاره به اینکه ما دو بخش در معارف قرآنی در ارتباط با حضرت صدیقه کبری(س) داریم، گفت: یکی از مصادیق اهل بیت وجود مطهر حضرت صدیقه کبری(س) است؛ مثل آیه مبارکه تطهیر که یکی از ارکان اصلی آیه تطهیر حضرت صدیقه کبری سلام الله علیها محسوب می شود و یک سری آیات هم وجود دارد مثل آیات سوره مبارکه کوثر که در شان وجود مطهر و نازنین حضرت زهرا(س) نازل شده است و مصداقی جز ایشان ندارد.
دبیر شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور افزود: یک سری از معارف هم وجود دارد که به صورت غیرمستقیم رفتار صدیقه کبری(س) را به تصویر کشیده است بنابراین هم آیاتی به صورت مستقیم و هم آیاتی به صورت غیرمستقیم در ارتباط با رفتارهای فاطمه زهرا(س) در جای جای قرآن جا خوش کرده است و چشم و گوش هر بیننده و شنونده ای را می نوازد.
وی در ادامه بیان کرد: جایگاه حضرت زهرا(س) به یک تعبیر می تواند همان جایگاهی باشد که پیامبر گرامی(ص) داشته است چون ایشان فرمود که فاطمه(س) قطعه ای از وجود پیامبر گرامی اسلام است، قطعه ای که جدا نشدنی از پیامبر گرامی اسلام(ص) خواهد بود و به صورت طبیعی هر جا از وجود مطهر پیغمبر اکرم(ص) قرآن مجید نام برده است می تواند مصداقی از وجود صدیقه کبری(س) به عنوان قطعه ای از آن وجود بزرگ و والای پیامبر گرامی اسلام(ص) داشته باشد.
حجت الاسلام لطفیان در ارتباط با مهم ترین ویژگی های اخلاقی و رفتاری حضرت زهرا(س) گفت: همانگونه که خوبی های عالم وجود قابل شمارش نیست قاعدتا ابعاد وجود حضرت صدیقه کبری(س) هم نمی تواند قابل شمارش باشد اما اگر بخواهیم مهم ترین این ابعاد را بیان کنیم یک بخشی از وجود مطهر صدیقه کبری(س) در ارتباط با رفتارهای فردی و به تعبیر دیگر رفتار عبادی ایشان وجود دارد که در اوج مسیر بندگی است.
دبیر شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور ادامه داد: در بُعد فردی نیز حضرت زهرا(س) ذوب در ولایت خداوند متعال و عبادت است و در روایات آمده است این قدر در مسیر بندگی ثبات قدم داشت و این قدر به خودش زحمت می داد که پاهای مبارک ایشان ورم می کرد.
وی با بیان اینکه در مقام شراکت زندگی، حضرت زهرا(س) بهترین الگو می تواند باشد، افزود: ایشان فرمودند که «من هیچ گاه چیزی که در طاقت تو یعنی علی بن ابیطالب(ع) نبوده است از تو نخواستم» این یک مفهوم قوی و فوق العاده ای است و نشان از درک والای حضرت زهرا(س) از محیط زندگی خودش و امیرالمومنین(ع) دارد.
حجت الاسلام لطفیان با تاکید بر اینکه محیط تربیتی که حضرت زهرا(س) در خانه ایجاد می کند یک محیط منحصر به فردی است، گفت: به تعبیر امام راحل که فرمود «فاطمه زهرا(س) زنی است که در حجره ای محقر و کوچک، انسان هایی را تربیت می کند که نورشان از بسیط خاک تا آن سوی افلاک و از عالم ملک تا آن سوی ملکوت اعلی می درخشد» بنابراین الگوی جامع و کاملی برای همه بشریت است.
دبیر شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور عنوان کرد: رسیدگی به اهل خانه نشان از یک نگرش جامع به پیرامون از نگاه حضرت زهرا(س) دارد و بخش اجتماعی زندگی حضرت زهرا(س) که با روی گشاده و باز از کسانی که سوال دارند یا می خواهند با او گفتگو کنند حضرت از این روی گشاده و باز به رغم اینکه دیگران ممکن است در گفتگوی با حضرت زهرا(س) خجالت بکشند اما ایشان خستگی در پاسخ گویی به سوالات مردم ندارد و این هم یک الگوی جامع و کامل می تواند باشد.
وی با بیان اینکه ثبات قدم در مسیر دفاع از آرمان ولایت یکی از ویژگی های ممتاز حضرت زهرا(س)است، افزود: هر بخشی از ابعاد وجودی زندگی ایشان را اگر در نظر بگیرید در اوج است و در همه این ابعاد، حضرت زهرا(س) الگوی جامع و کامل است.
حجت الاسلام لطفیان در ادامه گفت: همه کسانی که در دایره ایمان قرار دارند، نگاهشان باید به این ذات مقدس باشد بنابراین هر کسی که می خواهد به درستی در وادی انسانیت گام بردارد باید نگاه او به حضرت زهرا(س) باشد.
دبیر شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور در ارتباط با جایگاه سیره فاطمی در جامعه اظهار کرد: همه ابعاد اجتماعی، فردی و سیاسی سیره حضرت زهرا(س) الگوی جامع و کاملی برای یک جامعه سالم و یک جامعه آرمانی می تواند باشد.
وی ادامه داد: باید نگاه و نگرش حضرت زهرا(س) تطبیق داده باشد و حضرت زهرا(س) یک الگوی مقاومت از دوران کودکی است تا دورانی که وارد حریم زندگی حضرت امیرالمومنین(ع) می شود و در دوران کودکی حضرت زهرا(س) اتفاقاتی برای پیغمبر گرامی اسلام(ص) افتاد که برای ایشان هم درس مقاومت بود و به خاطر نگاه ایشان به وجود نازنین پیغمبر گرامی اسلام و هم همراهی او با پیامبر گرامی اسلام(ص) نشان از روحیه مقاومت حضرت صدیقه کبری(س) دارد.
حجت الاسلام لطفیان در ادامه بیان داشت: بنابراین حضرت زهرا(س) آغاز پا نهادن به عالم وجود با عنصری به نام مقاومت روبه رو است چه زمانی که در حریم ملکوتی پیغمبر گرامی اسلام(ص) پا می گذارد و پا به پای او در جبهه مقاومت گام می نهد و چه زمانی که امیرالمومنین(ع) در واقع می خواهد پا به عرصه مدیریت جامعه بگذارد و با ناملایماتی روبرو می شود.
دبیر شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور با بیان اینکه حضرت زهرا(س) یکی از استوانه های مقاومت در جامعه آن روز قلمداد می شود، تصریح کرد: بنابراین هم در دوران کودکی هم در نوجوانی و جوانی، مقاومت عنصر پیوسته زندگی حضرت زهرا(س) بوده است و ایشان به ما این درس را آموخت که مسیر حق مسیر در واقع پایان نیافتنی است و در مسیر مقاومت، قطع و یقین شکست وجود ندارد هرچند ممکن است یک سری ناملایماتی نصیب انسان شود.
وی خاطرنشان کرد: این قدر ابعاد وجودی حضرت زهرا(س) بسیط و گسترده است که به هر میزانی که به این معارف پرداخته شود این معارف پایان نیافتنی است و هر میزان که در منبرها و در جلسات از آن استفاده شود باز هم کم خواهد بود اما باید دقت کنیم که از یک سو معارفی که حساسیت در جامعه ایجاد می کند و ممکن است اختلاف ایجاد کند و در سوی دیگر از این معارف حتی الامکان پرهیز شود و احساسات جامعه اسلامی تحریک نشود.
نظر شما