به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، حجتالاسلام مصطفی هنرپیشه در آئین سوگواری سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) که در مهدیه خندق شهرستان لامرد برگزار شد، ضمن تسلیت این مناسبت گفت: خانواده شیعی امتداد خانواده فاطمی است و این پیوند، سبکی از زندگی را رقم میزند که باید الگوی ما باشد.
وی با بیان اینکه شکوه مادری حضرت فاطمه (س) تنها به خانه ایشان محدود نمیشد، بلکه به وسعت تاریخ امتداد داشت، اظهار کرد: در ذیل این آیه «أَلَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ» (ابراهیم: ۲۴) اهل بیت (ع) فرمودهاند: ریشه این شجره طیبه، رسول خدا (ص)، تنه آن، امیرالمؤمنین (ع)، شکوفههای آن حضرت فاطمه زهرا (س)، و میوههای آن اولاد این خاندان هستند، و شاخ و برگهای این درخت، شیعیاناند.
حجتالاسلام هنرپیشه افزود: این نشان میدهد که شیعیان عضوی از خانواده اهل بیت (ع) هستند و شایسته است سبک زندگی اهل بیت (ع)، الگویی برای سبک زندگی ما باشد.
وی در ادامه با اشاره به نقش روشنگرانه حضرت فاطمه زهرا (س) در ماجرای غدیر خم تصریح کرد: حضرت زهرا (س) با ایراد دو خطبه معروف خود در آن زمان، در روشنگری و آگاهیبخشی مردم، یا به تعبیر مقام معظم رهبری، در جهاد تبیین، نقشی بزرگ ایفا کردند.
او بیان کرد: خطبه معروف فدکیه که در مسجد پیامبر (ص) ایراد شد، خطبهای بسیار روشنگرانه بود که مردم آن زمان را مورد خطاب قرار داد و مضمون آن این بود که چرا امام خود را تنها گذاشتید.
وی در خصوص خطبه دوم حضرت فاطمه (س) نیز توضیح داد: این خطبه، که تنها برای زنان در بیت ایشان ایراد شد، به جایگاه امیرالمؤمنین (ع) و نقش ولایت پرداخت. در آن زمان، برخی از ترس و برخی دیگر به دلیل دنیاطلبی، امامت و ولایت را انکار کرده بودند، در حالی که جایگاه والای امیرالمؤمنین (ع) در آیات متعدد قرآن ذکر شده است.
حجتالاسلام هنرپیشه با اشاره به ابعاد حقوقی و حقیقی امامت و ولایت اظهار داشت: امامت و ولایت، هم جایگاهی حقوقی و هم مقامی حقیقی است. حضرت فاطمه زهرا (س) که خود را فدای این مقام کرد، شهید راه ولایت شد و با ایثار خود، پیام ولایت را به تاریخ رساند.
او در پایان تأکید کرد: حضرت زهرا (س) برای همه شیعیان خود مادری کرد و اهل توصیه به حق بود. ما نیز باید به این آموزه پایبند باشیم و نسبت به مشکلات و آسیبهای اجتماعی بیتفاوت نباشیم، چرا که بیتفاوتی، دور از هدف آفرینش است.
نظر شما