به گزارش خبرگزاری شبستان، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با اعضای شورای سیاستگذاری شانزدهمین همایش بینالمللی بینالمللی بانوان قرآنپژوه گفت: فعالیتهای این مجموعه یکی از کارهای شایسته در حوزه قرآنپژوهی است که شکل گرفته و گام به گام پیشرفت کرده است.
وی افزود: اگر قرآن را تجلی جامع اسماءالهی بدانیم، بخش ارتباط با جلوه اسماء جمالیه الهی در قرآن کریم را ، زنان میتوانند بهتر دریافت، پرورش و توسعه دهند چون بخشی از معارف قرآنی از اسما جمالیه الهی نشات گرفته است و زنان این حوزه را با نگاه بهتری میتوانند دریافت و این امر را ترویج کنند.
صالحی با تاکید بر این نکته بیان کرد: ما از دوران بعثت یک نقصی داشتیم که کمتر به وجوه تجلی اسما جمالیه الهی در قرآن توجه کردیم. این نقص شاید به این دلیل بوده است که زنان کمتر در فضای معارف قرآن فعالیت داشتهاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن بیان این نکته که در گذشته فضای تفسیر قرآن بیشتر مردانه بوده است، اظهار کرد: ارتباط زنانه با قرآن میتواند شکل جدیدی از انس با قرآن و معارف قرآنی را شکل دهد.
وی افزود: از بعثت پیامبر خاتم (ص) تا زمان ظهور حضرت حجت (عج) اتفاقاتی برای انسان شکل میگیرد که شاید یکی از این اتفاقات این است که جنسیتزدایی از فهم قرآن و انس با قرآن حاصل میشود و چون مخاطب قرآن همه انسانها هستند و نه فقط مردان ، طبعا فرصت درک و برداشت جامعتر از قرآن را پدید میآورد.
صالحی همچنین یادآور شد: یکی از تأثیرات قابل توجه انقلاب اسلامی بر حوزه بانوان، در حوزه فعالیتهای قرآنی بوده است و حضور و فعالیتهای بانوان در حوزه قرآن رشد قابل ملاحظهای داشته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: ما به طور کلی درگیر دو موضوع مهجوریت و مظلومیت بودهایم؛ مهجوریت قرآن که هرچه پیش میرویم این کمرنگتر میشود؛ البته به طور کامل از بین نمیرود زیرا همیشه در حوزه قرآنی، آنچه اتفاق افتاده با آنچه باید اتفاق بیفتد، فاصله زیادی داشته و دارد. و مظلومیت مربوط به تشیع است که مورد این اتهام بوده که کمتر به قرآن توجه داشته و دارد.
صالحی با اشاره به نقش زنان در کاهش این فاصله تاکید کرد: به نظر میرسد حضور زنان در فضای قرآنپژوهی در رفع مهجوریت از قرآن و مظلومیت از تشیع تاثیر بسیاری دارد.
وزیر فرهنگ سپس با تاکید بر نقش قرآن در دیپلماسی عمومی اظهار کرد: اگر ما بخواهیم در جهان اسلام، ایران را با قرآن تعریف کنیم و تشیع را با قرآن پیوند بدهیم، زنان نقش و جایگاه مهمی در این حوزه دارند.
وی تصریح کرد: در حوزه دیپلماسی عمومی در در جهان اسلام، دیپلماسی قرآنی یک مزیت قابل توجه است که شاید هیچ چیز با آن برابری نکند و نقطه مزیت ایران در دیپلماسی عمومی در امت اسلامی، دیپلماسی قرآنی است و زنان قرآنپژوه و یا هنرمندان زن قرآنی نقش ویژه و تاثیرگذار در این حوزه دارند.
صالحی در پایان با اشاره به نقش انقلاب اسلامی در شکوفا شدن بحث قرآنپژوهی و هنرهای قرانی در ایران گفت: مجموعه استعداد قرآنی ایران بعد از انقلاب اسلامی شکوفا شده است و در مقایسه با سایر کشورهای اسلامی متوجه پیشرفت بسیار زیاد کشورمان میشویم. در این زمینه حضور فعالانه زنان باعث پیشرفت بیشتر این حوزه میشود و میتواند باعث اهمیت دیپلماسی قرآنی زنانه در فرایند دیپلماسی کشور شود.
شانزدهمین همایش بینالمللی بانوان قرآنپژوه و دومین همایش تکریم بانوان مبلغ و محفلدار قرآنی دی ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز چهارشنبه ۱۴ آذرماه با اعضای سیاستگذاری شانزدهمین همایش بینالمللی بانوان قرآنپژوه دیدار کرد.
کد خبر 1793606
نظر شما