به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از آناتولی، مرکز «چاملیکالتی» در استانبول، یکی از مراکزی است که قرآن کریم به خط بریل از سال ۲۰۱۲ تاکنون چاپ کرده است و به نابینایان در ترکیه و خارج از کشور ارائه میدهد.
امروزه یک هزار نسخه از قرآن کریم را این مرکز به خط بریل چاپ کرده است و علاوه بر آن، کتابهای تجوید، سوره های منتخب و سایر نشریات دینی را به خط بریل برای نابینایان به چاپ رسانده است.
قرآن کریم به خط بریل شامل ۹۰۰ صفحه و شامل ۶ جزء است که هر جزء شامل ۵ جزء از قرآن کریم است.
این مرکز وابسته به یک مدرسه حفظ قرآن کریم در استانبول است که با چاپ قرآن به خط بریل به روشن کردن مسیر دانش آموزان نابینا در داخل و خارج از ترکیه کمک میکند و حفظ آیات و ادامه تحصیلات دینی را برای آنها آسان میکند.
خط بریل، یک سیستم نوشتن و خواندن برای نابینایان است که بر اساس نمایش حروف روی کاغذ مخصوص با نقاط برجسته یا مقعر قابل لمس است.
از سال ۲۰۱۲، مدرسه حفظ قرآن کریم «چاملیکالتی» برای پسران در محله «هلکالی» در استانبول به چاپ نسخههایی از قرآن با الفبای بریل ادامه داده و در اختیار دانش آموزان نابینا چه در داخل و چه در خارج از ترکیه قرار داده است.
علی دومان (۲۹ ساله)، معلم حفظ قرآن در مدرسه که از بدو تولد نابینا بوده است، در گفت و گو با خبرگزاری آناتولی گفت: مرکز تهیه قرآن به خط بریل خدمات بزرگی را به دانش آموزان نابینا برای حفظ قرآن کریم ارائه میدهد.
وی اظهار کرد: زمانی که در سال ۲۰۱۰ حفظ قرآن کریم را آغاز کرد، دسترسی به چنین دورههایی که آموزش قرآن کریم را با الفبای بریل ارائه می دهند بسیار دشوار بود.
وی تاکید کرد:با افتتاح مرکز چاملیکالتی در سال ۲۰۱۲، با چاپ نسخههایی از قرآن به خط بریل، آن را در دسترس همگان قرار داد.
دومان زمانی که در سال ۲۰۱۹ در مدرسه شروع به کار کرد، ۹ دانش آموز نابینا از ترکیه و سایر کشورها در کلاس او شرکت کردند.
وی خاطرنشان کرد: ارتباط آنها با حافظان فارغ التحصیل مدرسه ادامه دارد و از طریق ریاست امور دینی ترکیه، نسخههایی از قرآن چاپ شده به خط بریل را به محل کارشان ارسال میکند.
وی با بیان اینکه این مرکز اکنون شامل ۸ دانش آموز حافظ قرآن کریم است و قرائت قرآن با الفبای بریل را در حدود یک ماه و نیم به دانش آموزان نابینا آموزش دادهاند.
دومان خاطرنشان کرد: اکثر دانشآموزان این مرکز در مقطع متوسطه تحصیل میکنند و این مرکز دارای بخش آموزش زبان عربی و آموزش علوم اسلامی است.
وی گفت: برخی از طلاب نیز در بخشهای شرعیه و سایر دانشکدههای دانشگاههای ترکیه تحصیل کردند و سپس در ریاست امور مذهبی و سایر نهادها استخدام شدند.
وی تصریح کرد: آنها نسخههایی از نشریات خود را سال گذشته به کشوری فرستادند که نامش را برای اولین بار در زندگی خود شنیده است (او نامی از آن نبرده است) و از این اقدام ابراز خوشحالی کرد که احساس درباره آن قابل توصیف نیست.
مصطفی گز، یکی از داوطلبان این مرکز که ۹۰ درصد نابینا است، گفت که آنها در این مرکز کار میکنند تا به دانش آموزان نابینا حفظ قرآن را آموزش دهند و سایر نیازهای آنها را تامین کنند.
وی با ابراز خوشحالی فراوان از انجام این کار، افزود: چند روز پیش یک نسخه از قرآن کریم را به خط بریل به دختری ۱۰ ساله در ایالت سیواس در مرکز ترکیه اهدا کردند.
نظر شما