به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، فائزه موسوی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان امروز در کمیته هنر و رسانه شورای فرهنگ عمومی استان زنجان با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی استان یکی از درجه دارترین شورای استان محسوب می شود، گفت: هنر مخاطب خاصی دارد ولی اگر رسالتی داشته باشد، مخاطب عام خواهد داشت.
وی با بیان اینکه زمانی شورای فرهنگ عمومی می تواند در این حوزه کاری پیش ببرد که نگاه های هنر و رسانه را ببینیم و بشنویم، گفت: یکی از درخواست ها در سفر ریاست جمهوری به استان زیرساخت های هنری و فرهنگی در استان بود.
موسوی با یادآوری اینکه از زیرساخت های فرهنگی در استان، استفاده بهینه نمی شود، تصریح کرد: در دنیایی که رسانه با سرعت در حال حرکت است باید با بهره گیری از ظرفیت فعالان این عرصه، به عموم مردم بالاخص نسل نو استفاده از رسانه را آموزش داد.
وی به تجربه امور بانوان استانداری در اجرای رویداد رسانه ای در حوزه جوانی جمعیت اشار کرد و گفت: می توان از ظرفیت شورای فرهنگ عمومی برای حل مسائل مربوط به هنر و رسانه استفاده کرد.
در ادامه قائم مقام صدا و سیمای مرکز زنجان به نقش شورای فرهنگ عمومی در استان اشاره کرد و گفت: ایجاد کمیته های تخصصی ذیل این شورا را به فال نیک می گیریم که به کاربردی شدن ماموریت شورا کمک می کند.
آل یاسین فعال شدن شورای فرهنگ عمومی را یکی از تاکیدات امام جمعه زنجان خواند و افزود: به جای طرح مسائل متعدد فرهنگی در این شورا بهتر است یک یا چند مساله انتخاب و ختم به نتیجه شود.
وی خاطرنشان کرد: صدا و سیما آمادگی خود را برای معرفی، تبیین اقدامات و طرح مشکلات فعالان در حوزه های مختلف فیلم و سینما، گرافیک، نقاشی و صنایع دستی اعلام می دارد.
معاون حوزه هنری استان زنجان نیز به عدم استراتژی یکپارچه در حوزه هنر در استان اشاره کرد و گفت: بهتر است یکپارچکی بین دستگاه هایی که کار هنری انجام می دهند وجود داشته باشد.
خدایی بر ضرورت اولویت بندی مسائل تاکید کرد و گفت: بایستی هنرمندان را به تولید اثر ترغیب کرد. زنجان با وجود سینما بهمن با ۲۳۰ صندلی جزو سینماهای پرفروش کشور است.
مدیر هنرستان هنرهای زیبای زنجان نیز با بیان اینکه بهتر است جوانان هنرمند را وارد میدان کرد، گفت: در مرحله بعد آموزش همین قشر در جهت صنعت و هنر استان را در اولویت قرار دهیم.
مغانلو با تاکید بر اینکه باید در ابتدای امر داشته های خود را آموزش دهیم و در مرحله بعد آن را از طریق رسانه و صدا و سیما معرفی کنیم، گفت: نیروسازی و ایده هایی که توسط نسل نو ارائه می شود را هم باید مورد توجه قرار داد.
موسوی رئیس انجمن سینمای جوان نیزبا بیان اینکه در این انجمن آموزش فیلم سازی در دستور کار است، گفت مساله فرهنگ و هنر یک مساله ریشه ای است. غرب مسائل خود را با سینما تبیین می کنند و جوانان جذب می شود و لازم است تا ما نیز برای جذب جوانان به فرهنگ اسلامی از ظرفیت هنر بهره ببریم.
مسئول موسسه سراج نیز با بیان اینکه تشکیل اتاق رصد برای بررسی فضای رسانه ای و مجازی استان یک ضرورت است، ادامه داد: متاسفانه با رویکرد فرهنگی به این فضا نگاه نشده است و اینکه ذائقه مردم در حوزه فرهنگ شناسایی شود و حرکت هایی که برای تغییر ذائقه شکل می گیرد را تعقیب کنیم.
شکوری ادامه داد: تولیدات هنری با آمدن هوش مصنوعی تغییر کرده و سرعت تولید را بالا برده است که نیازمند آموزش در این دانش هستیم.
مدیر ارتباطات زیرساخت های استان زنجان نیز در سخنانی با عنوان اینکه امروز شاهد تغییر شکل رسانه هستیم، گفت: فضای مجازی و شبکه های اجتماعی امروز طرفداران بیشتری دارد.
دنیایی با یادآوری اینکه ظرفیت های خوبی در حوزه هنر داریم ولی اطلاع رسانی کافی انجام نشده است، گفت: متاسفانه از آموزش های فرهنگی مغفول مانده ایم و با توجه به تغییر ذائقه ها و دیدگاه ها نمی توان بر روش گذشتگان اصرار کرد؛ امروز از طریق رسانه فرهنگ به کل جهان مخابره می شود.
معاون هنر و سینمای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان نیز با بیان اینکه بیش از سه دهه از تشکیل شورای فرهنگ عمومی سپری شده است، گفت: متاسفانه عدم وجود ضمانت اجرایی مصوبات شورا و نبود کار کارشناسی و اعتبارات مالی شورا را با مشکل مواجه کرده است.
قاسمی با بیان اینکه در حوزه هنر و رسانه با دو مشکل سخت افزار و نرم افزار مواجه هستیم، گفت: در استان زنجان زیرساخت ها ضعیف است ولی می توانیم از شوراهای ملی برای حل برخی از مشکلات استان کمک بگیریم.
معاون فرهنگی و رسانه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان نیز با بیان اینکه تدوین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور ۸ ماه به طول انجامید، گفت: در این برش پنج مسله استان شناسایی و ۱۹۳ برنامه و فعالیت برای حل این مسائل پیشنهاد و مصوب شد که متاسفانه هنور اعتباری برای اجرای آن تامین نشده است.
به گفته حیدری، امروز رسانه فراتر از نشریات و صدا و سیما هست بیلبوردها و تبلیغات شهری در دست شهرداری است که تاثیرگذارترین رسانه در سطح شهر محسوب می شوند.
نظر شما