به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، آیتالله محسن اراکی عضو شورای عالی حوزه های علمیه کشور در دیدار شرکت کنندگان در دوره پیشرفته هوش مصنوعی ویژه طلاب استان مازندران در قم به نقش هوش مصنوعی در برتری جوامع اسلامی و ضرورت بررسی مسائل فقهی، اخلاقی، و حقوقی این فناوری از سوی مبلغین تأکید و خواستار آموزش و تخصص در این عرصه شد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با استناد به آیه قرآن "وَأَنتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ" ضرورت اقتدار در همه عرصهها را مورد توجه قرار داد و بیان داشت: ایمان شرط برتری بر عالمیان است و این برتری در علم، اقتصاد و تکنولوژی نمود یابد. امروز هوش مصنوعی به عنوان یکی از ارکان اصلی قدرت و برتری جوامع شناخته میشود و میتواند نقش مؤثری در عرصههای نظامی، علمی و فرهنگی ایفا کند.
ضرورت بررسی مسائل فقهی و اخلاقی هوش مصنوعی
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به پیچیدگیهای فروع مسائل هوش مصنوعی، موضوعاتی همچون تغییر چهره، نفوذ اطلاعاتی و حقوق اخلاقی مرتبط با این فناوری، اظهار کرد: بسیاری از مسائل هوش مصنوعی از جمله بهرهبرداریها، آسیبها، و منافع آن نیازمند بررسی فقهی و اخلاقی است، لذا لازم است مبلغین و متخصصین دینی با آموزش موضوعی و کاربردی مسائل فوق را تحلیل و بررسی کنند.
وظیفه مبلغان و حوزههای علمیه
آیتالله اراکی نقش حوزههای علمیه در کسب علم و فناوری را حیاتی دانست و گفت: امروز از وظایف مهم مبلغین شناسایی و تحلیل مسائل مهم در هوش مصنوعی است. این امر تکلیف شرعی و واجب کفایی است که بر عهده عالمان دینی قرار دارد. پرسشگری و تلاش علمی اصل بنیادین در زندگی شیعی است و مبلغان با ورع و اجتهاد، حریمهای الهی را رعایت کرده و در عین حال در حوزههای علمیه به ابتکار و نوآوری بپردازند.
هوش مصنوعی عاملی مهم در پیشرفت جوامع اسلامی
عضو شورای عالی حوزه های علمیه کشور، هوش مصنوعی را عاملی مهم در پیشرفت و اقتدار جوامع اسلامی دانست و تأکید کرد: فناوری میتواند مسیر توسعه را در عرصههای مختلف هموار کند.
آیتالله اراکی با تأکید بر آموزش و تحلیل عمیق هوش مصنوعی در حوزههای علمیه، این موضوع را به عنوان یکی از ارکان مهم اقتدار و برتری جوامع اسلامی معرفی کرد و در ادامه توجه مبلغین به شناسایی مسائل مرتبط با هوش مصنوعی و بررسی دقیق آنها از منظر فقهی و اخلاقی را مورد تاکید قرار داد.
نظر شما