به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، تاریخ انقلاب اسلامی ایران پر از نامهایی است که هر کدام چراغی برای روشنایی مسیر ملت بودهاند. این چراغها، در دلها و جانهای مردم روشن شده و مسیر هدایت را به آنها نشان دادهاند. شهید آیتالله سید عبدالحسین دستغیب، یکی از این چراغها بود؛ انسانی که نه فقط در کلام، که در عمل و ایمان عشق به خدا را معنا کرد.
در روزگاری که اختناق و ظلم، گلوگاه جامعه را میفشرد، شهید دستغیب ایستاده بود؛ او در قامت عالمی که ایمان و عدالت را به یکدیگر گره زده بود، درس آزادگی و مقاومت میداد. در خطابههایش، از خدا میگفت، خدایی که در قلبها جا دارد و با ایمان حقیقی، میتوان او را در هر لحظه احساس کرد.
این شهید محراب فراتر از یک روحانی، شخصیتی الهامبخش بود که درک عمیقی از مفاهیم ایمان، انسانیت و مبارزه داشت. او باور داشت که انقلاب اسلامی، پیش از هر چیز، نیازمند تحولی درونی است. شهید دستغیب میگفت تا زمانی که انسان نتواند بتهای درونی خود همچون خودخواهی، غرور و شهوت قدرت را بشکند، نمیتواند به جنگ بتهای بیرونی برود.
او زندگی را فرصتی میدید برای فنا شدن در راه خدا و شهادت را والاترین قلهای که انسان میتواند به آن برسد. این شهید والامقام، با تمام وجود به این حقیقت ایمان داشت که هر گامی که در مسیر خدا برداشته شود، میتواند جهانی را تغییر دهد. این ایمان، نه فقط در کتابها و سخنرانیهای او، که در هر لحظه از زندگیاش جاری بود.
انقلابی از درون
کتاب "بندگی راز آفرینش" در شرح خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) از آثار شهید دستغیب است که این کتاب دو جلدی شرح انسان سازانه ای است و هر صفحه این کتاب درس برای انسان دارد.
به گفته نماینده ولی فقیه در استان فارس، شهید دستغیب از کسانی بود که در انقلاب اسلامی نقش آفرین بود و جملهای درباره انقلاب دارد و فرمود انقلاب اسلامی ما وقتی حقیقتاً تحقق پیدا میکند که فرد فرد ملت منقلب شود یعنی تحول درونی باید ایجاد شود تا تحول سیاسی، اقتصادی و اجتماعی درست شکل گیرد.
ایشان در مجلسی شوق خود را به مقام فنا ابراز کرده و عارفی که در آنجا حاضر بود فرموده دستغیب تنها با شهادت به این مقام خواهد رسید.
این باور شهید دستغیب و خط مشی او در هدایت مردم بود که در تمام سخنرانیها و آثارش نمایان است. او معتقد بود تا زمانی که بتهای خودخواهی و خودپرستی در درون افراد نشکسته، نمیتوان به مبارزه با بتهای بیرونی پرداخت.
ایمان؛ سلاحی برای پیروزی
شهید دستغیب با تکیه بر آموزههای قرآنی و روایات اهل بیت (ع)، ایمان را سلاحی معرفی میکرد که علاوه بر اینکه فرد را از شرک و خودپرستی پاک میکند، جامعه را به سوی عدالت و آزادی رهنمون میسازد. آیتالله دژکام در این باره گفت: شهید دستغیب در کتابها و خطابههای خود بارها تأکید داشت که ایمان حقیقی، تنها در صورتی محقق میشود که انسان بتواند نفس خود را مهار کند و در مسیر الهی گام بردارد.
شوق به فنا
یکی از جلوههای عارفانه شخصیت شهید دستغیب، شوق او به رسیدن به مقام فنا بالله بود. آیتالله دژکام با اشاره به روایتی از زندگی شهید دستغیب میگوید: ایشان در مجلسی شوق خود را به مقام فنا ابراز کرده و عارفی که در آنجا حاضر بود فرموده دستغیب تنها با شهادت به این مقام خواهد رسید. شهادت، زمینهساز فنا بالله است.
این شوق به مقام فنا، منشأ شجاعتی بینظیر در رفتار و گفتار شهید دستغیب بود. او در اوج اختناق و فشارهای حکومت پهلوی، بیهیچ واهمهای به رویارویی با ظالمان برخاست و مردم را به مقاومت و ایمان دعوت کرد.
اگر میخواهیم جریان انقلاب و مقاومت ادامه یابد، باید باورها و ایمان خود را تازه کنیم. این همان مسیری است که شهید دستغیب در پیش گرفت و به ما نشان داد.
چراغ راه امروز
آیتالله دژکام معتقد است اگر میخواهیم جریان انقلاب و مقاومت ادامه یابد، باید باورها و ایمان خود را تازه کنیم. این همان مسیری است که شهید دستغیب در پیش گرفت و به ما نشان داد.
پیام شهید دستغیب برای امروز جامعه، بازگشت به ایمان و عمل به آن در تمام ابعاد زندگی است. او با شهادت خود، اثبات کرد که ایمان و تقوا، عامل پیروزی در زندگی فردی و کلیدی برای حل مشکلات اجتماعی و سیاسی اظت.
یاد و نام شهید آیتالله دستغیب، همچنان به عنوان یک چراغ راه، دلهای مردم را روشن میکند. او معلمی برای زمان خود بود و الگویی برای نسلهای آینده که در پرتو ایمان و عمل صالح، بتوانند راه عدالت و آزادی را ادامه دهند.
نظر شما