به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، مشارکت یکی از مولفههای جوامع بوده و زمینه ساز موفقیت در همه امور محسوب میشود که تجربه این عنصر اساسی اجتماعی را در سطح ملی با دوران دفاع مقدس می توان تصور کرد و در سطوح استانی، منطقه ای و محلهای هم میزان پیشرفت در پروژهها و طرحها میتوان مثال زد.
میزان مشارکت در انتخابات نیز از جمله مولفه های قدرت ساز برای کشور در عرصه ملی و استانی است که برای همه این موضوع روشن و واضح بوده و همین اصل به پشتوانه برای حاکمیت مطرح بوده و همه جوامع آن را پذیرفتهاند.
مشارکت عمومی در موضوعات مذهبی نیز جلوه ممتازی داشته که در شادی و ناراحتی معصومین(ع) دیده میشود و عزاداریهای محرم و جشن های شعبان و عید غدیر در اوج چنین مراسمهایی قرار دارد.
هر چقدر مشارکت مردم در امور مختلف افزایش پیدا می کند دستاوردهای آن نیز تقویت شده و هزینهها و مشکلات پیش رو نیز کاهشی میشود از این رو باید زمینه حضور عموم مردم را فراهم کرد.
رونق محله با مشارکت در مساجد
تکاپو در مساجد و برنامههای مذهبی حس و حال خوبی به محیط پیرامونی میبخشد و همچنین به پیشرفتهای دو چندان می انجامد که مسجد بهترین محور در این امر است.
زمینه سازی برای حضور حداکثری افراد با سلایق و علایق مختلف به رونق برنامههای مسجد و هم افزایی برای برون رفت از مشلات محله کمک کرده و حال و هوای دیگری در زندگی ها ایجاد میکند.
خلوتی مسجد و یا تمرکز بر برنامهها بر طیف خاص مثل گروه سالمندان چندان توفیقی را به همراه ندارد و پویایی را به همراه نخواهد داشت از این جهت همواره بر لزوم جنش در این عرصه تاکید و متولیان امر هم هیات امنا و ائمه جماعات را بر این اصل توصیه و ارشاد کردهاند.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان با تاکید بر ضرورت مشارکت افزایی گفت: زمینه جذب حداکثری با تنوع سلیقهها فراهم شود و آنچه در این مسیر سد بوده و مانع از جذب است باید حذف شود.
حجت الاسلام «مجتبی کوچک زاده» با بیان اینکه رفتار و نوع ارتباطگیری با مردم در ایجاد مشارکت و همراه کردن دیگران تاثیر گذار است، افزود: باید اصلاح رفتاری صورت بگیرد و گفتار و عمل زننده دفع کننده دور شود.
وی ادامه داد: نهادهای فرهنگی برای حضور اقشا ر مختلف و اجرای فعالیت های متنوع تقویت و حمایت شوند و اگر چنین مراکزی تاکنون در مسجدی تاسیس نشده باید به این سمت روی آورد و زمینه راه اندازی آنها فراهم شود.
کانون های فرهنگی و هنری محور جذب و مشارکت مردمی در مساجد
کانونهای فرهنگی و هنری با تنوع برنامهها و گستردگی فعالیت ها از جمله مراکزی است که میتواند به همین واسطه زمینه حضور گروههای مختلف سنی در مسجد را فراهم کند.
به قول امام جمعه نجف آباد، کانون های مساجد می توانند با فعالیتهای جذاب مثل سرود، نمایش، کتابخوانی، فعالیتهای هنری و فرهنگی نسل جدید را جذب کنند.
حجت الاسلام مصطفی حسناتی ادامه داد: همه علاقه به مکبری و موذن بودن علاقه ندارد و بسیاری هنر در رشته های دیگر دارند و اینگونه سهم خود را در مسجد ایفا میکنند.
وی خاطرنشان کرد: باید این کانون های مساجد برای حضور اقشار مختلف و گستردگی فعالیتها تقویت شوند تا اینکه شاهد رونق و تکاپو در این مراکز باشیم.
شکل گیری شبکه مساجد به واسطه کانون های مساجد
شناخت مساجد کشور و ارتباط با آن ها در فضایی جدایی از حضور در این مراکز در گذشته امکانپذیر نبود که به برکت سامانه بچههای مسجد و شکلگیری شبکه مساجد این اتفاق مهم رقم خورد.
افراد به واسطه همین زیست بوم مجازی مساجد با این مراکز آشنا شده و بسیاری به سمت عضویت در این نهادها و حضور در پایگاه دینی شدند.
معاون ساماندهی و شبکه سازی کانونهای مساجد کشور در این خصوص گفت: عضویت افراد در گروههای مختلف سنی در این سامانه و فعالیت آنان در مسجد و کانون فرصتی برای مشارکت است.
محمدتقی محمدیان ادامه داد: باید برای حضور مردم برنامه ریزی کرد و برای این کار باید ظرفیت های مختلف فعال شود و به جذابیت ها و نظرات عمومی توجه کرد.
نظر شما