جنید رفیق، پژوهشگر ارشد خاورمیانه و غرب آسیا در سازمان UCLG (اتحادیه شهرهای متحد و دولتهای محلی)، در حاشیه سیزدهمین دوره آموزشی متروپلیس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد با اشاره به چالشهای شهرهای بزرگ و کوچک در عرصه جهانی، بر اهمیت تعامل و همکاری بین شهری برای رفع مشکلات مشترک تاکید کرد.
وی ادامه داد: هر چه شهرها جمعیت بیشتری داشته باشند، مسائل و مشکلات آنها نیز بیشتر و پیچیدهتر خواهد بود و به همین دلیل، نیاز به اشتراکگذاری تجربیات و حضور در مجامع جهانی برای آنها محسوستر است.
پژوهشگر ارشد خاورمیانه و غرب آسیا در سازمان UCLG (اتحادیه شهرهای متحد و دولتهای محلی)، تصریح کرد: سازمان UCLG بهعنوان یکی از بازوهای سازمان ملل، فرصتی برای شهرداران و مقامات شهری فراهم میکند تا بتوانند در کمیسیونهای مختلف سازمان ملل حضور یافته و دیدگاهها و مسائل خود را مطرح کنند. این فرصت برای بسیاری از شهرها جذاب است، هرچند شهرهای کوچکتر به دلیل محدودیتهای زیرساختی و هزینهای، ممکن است در این فرآیند کمتر مشارکت داشته باشند.
رفیق افزود: ما در دنیایی زندگی میکنیم که شهرها با چالشهای شهری تقریباً مشابهی مواجه هستند، مانند ترافیک، آلودگی هوا و توسعه شهری. دستیابی به راهکارهای بهینه برای این چالشها تنها از طریق همکاریهای بین شهری و تسهیلگری سازمانهایی مانند UCLG و متروپلیس امکانپذیر است.
مشهد خارج از انتظارم بود
وی که برای اولین بار به ایران و شهر مشهد سفر کرده بود، این تجربه را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: مشهد شهری توسعهیافته و پیشرفته است و برخلاف تصوراتی که پیش از این داشتم، از نظر زیرساختها و خدمات شهری کمبودی ندارد.
پژوهشگر ارشد خاورمیانه و غرب آسیا در سازمان UCLG (اتحادیه شهرهای متحد و دولتهای محلی)، با اشاره به مطالعات و جستجوهایی که پیش از سفر خود درباره مشهد انجام داده بود، بیان کرد: آنچه بهطور حضوری در مشهد دیدم، فراتر از انتظاراتم و بهتر از اطلاعاتی بود که از طریق جستجوهای اینترنتی به دست آورده بودم.
جنید رفیق، با تمجید از مهماننوازی و خونگرمی مردم مشهد، گفت: عادات غذایی متنوع این شهر شباهتهایی به فرهنگ غذایی مردم ترک دارد.
وی تاکید کرد: تجربیات و ظرفیتهای مدیریت شهری در مشهد، کاملاً قابلیت انتقال به سایر شهرهای عضو UCLG را دارد. به گفته جنید رفیق، مسائل قابل اشتراکگذاری تنها به حوزههای اجرایی محدود نمیشوند، بلکه میتوانند شامل پروژهها، همافزاییها و ایدههای نوآورانه نیز باشند.
این پژوهشگر ارشد با اشاره به فعالیتهای UCLG در خاورمیانه و غرب آسیا، بیان کرد: این سازمان با هدف تسهیل روند انتقال تجربیات و راهکارها بین شهرها فعالیت میکند. وی گفت: ما در سازمانهای بینالمللی تلاش میکنیم که فرآیند شناسایی مسائل، به رسمیت شناختن شهرها و انتقال دانش بین اعضا را تسهیل کنیم.
جنید رفیق، اضافه کرد: اعضای ما از آسیا، اروپا و آفریقا در عین تفاوتهای ذاتی، با چالشهای مشابهی مانند ترافیک، آلودگی هوا و توسعه شهری روبهرو هستند و اشتراکگذاری تجربیات آنها میتواند به بهبود کیفیت زندگی شهروندان کمک کند.
وی افزود: مشهد یکی از اعضای قدیمی UCLG است و روابط خوبی با این سازمان داشته است. و قرار است یادداشت تفاهمی (MOU) در حال امضا بین دفتر خاورمیانه UCLG و شهرداری مشهد است که با تبادل پیشنهادات اولیه، تفاهم اولیه شکل گرفته و قرار است همکاریها در آینده نزدیک با جدیت بیشتری پیگیری شوند.
جنید رفیق ابراز امیدواری کرد: این تفاهمنامه منجر به برگزاری دورههای آموزشی و برنامههای مشترک بیشتری میان مشهد و UCLG شود و بر ارتقاء تعاملات بین شهری تاثیر مثبتی بگذارد.
انتهای پیام/
نظر شما