خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ زهرا مهرور_ مادران شهید، همان اسوههای صبر و استقامت بیمثال هستند که با بصیرت و زمانشناسی با دستهای مهربان خود، فرزندنشان را برای دفاع راهی جبهه میکردند و جگرگوشه خود را در معرض خصم دشمن قرار میدادند و چه شهامتی از این بیشتر که این مادران دلاورانی هستند در قامت یک زن اما با روحی سراسر از مقاومت و مردانگی.
این حضور پررنگ مادران را در زمان ترغیب برای حضور در جبهه، رضایت در هنگام اعزام، صبوری در هنگام شهادت فرزند و پایبندی به آرمانهای آنان تا به امروز میتوان به وضوح دید که این مصداق فرمایش حضرت امام خمینی (ره) نیز است: «اینجانب در طول این جنگ، صحنههایی از مادران، خواهران و همسران عزیز از دست داده، دیدهام که گمان ندارم در غیر این انقلاب نظیری داشته باشد. این عظمت اسلام است که در چهره زنان انقلابی ما آشکار شده است و امروز بحمدالله آشکار است».
بیشک نقش مادران شهدا در طول تاریخ انقلاب قابل توجه است آنجایی که نوجوانان و جوانان کم و سن و سال خود را قاسمگونه روانه میدان نمودند و با دیدن پیکر خونین آنان صبر پیشه کردند. مادران شهدا بهترین الگو برای مادران و زنان ایرانی هستند که در دوران مبارزات انقلاب، دفاع مقدس و دفاع از حرم حضرت زینب(س) با الهام از مکتب حضرت زهرا(س) و حضرت امالبنین (س) با خدا معامله و همه داشتههای خود را فدای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران کردند.
امروز به مناسبت پاسداشت حضرت امالبنین(س)، صبوری و از خودگذشتگی خودش و فرزندانش روز تکریم مادران و همسران شهدا نامگذاری شده است. امروز وقتی خاطرات مادران شهدا را میشنویم، تنها کسی که در ذهنمان نقش میبندد حضرت امالبنین سلامالله علیها است. مادران شهدا گوشه دلشان را به چادر حضرت امالبنین گره زدند و فرزندانشان را راهی میدان کردند.
اما امروز همین موضوع بهانهای شد تا به سراغ تنی چند از مادران و همسران غیور و صبور استان برویم تا پای صحبتهای شیرین و مملو از درد فراق آنها بنشینیم و با آنان همراه باشیم.
تاسی به بانوی ایثار و ادب
مادر شهید «رمضان بنیاسدی» همانند دیگر مادران شهید هنوز هم که هنوز است درد دوری و فراغ فرزند شهید خود را تحمل میکند و وقتی سخن از فرزند شهیدش میشود بیاختیار چشمانش بارانی میشود.
فاطمه نساء دلباخته مادر ۴ فرزند است که بیش از ۷۰ سال سن دارد، میگوید: رمضان فرزند دومم بود که روز اول اسفندماه سال ۱۳۴۸ در شهرستان بیرجند به دنیا آمد. وقتی آمد تا برای اعزام به جبهه از من اجازه بگیرد ۱۶ سال بیشتر نداشت اما بعد از درخواست امام(ره) برای حضور بسیجیان درجبهه، فرزندم رفتن به جبهه را امری واجب میدانست.
وی توضیح میدهد: پس از اتمام دوره آموزش داوطلبانه، عازم جبهه شد و در همان اولین اعزامش در سال ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۲ در منطقه حاج عمران شهید شد و پیکرش ۱۸ ماه در منطقه باقی مانده بود تا اینکه پس از ۱۸ ماه در سردخانه مشهد فرزندم را شناسایی کردم.
پدر بزرگوار این شهید بیرجندی، ۲۰ سال است که آسمانی شده است. اما وقتی از این مادر اسوه ایثار و فداکاری در مورد حس و حال یک مادر شهید میپرسم به قدری دگرگون شد که بیصدا اشک از چشمانش سرازیر شد. پس از لحظاتی سکوت میگوید: اگر بعد از این همه سال هنوز گریه و بیتابی میکنم چون دل مادر است اما شهدا راه خود را درست انتخاب کردند و رفتند.
این مادر شهید تأکید میکند: الگوی من در زندگی حضرت زهرا(س) و تاسی به بانوی ایثار و ادب حضرت امالبنین(س) است که با اینکه همسر و فرزندانش را در راه آرمانهای اسلام از دست داد اما با ایثارگری و صبوری در راه حفظ اسلام تلاش کردند.
امام را تنها نگذارید
مادر شهید روحانی «حسین گرامی» که روزهای جوانیاش به داغ جگرگوشهاش گذشت و خم به ابرو نیاورد. شیرزنی توصیفنشدنی که از فرزندش چنین میگوید: حسین همیشه توصیه میکرد که پاسدار دین و ارزشهای اسلام باشیم و همواره از دستورات امام (ره) پیروی کنیم و هرگز ایشان را تنها نگذاریم. ما هم تلاش میکنیم پیرو واقعی ولایت باشیم تا شهدا از ما راضی باشند و انشاالله ما را هم شفاعت کنند.
معصومه اخلاقی تأکید میکند: پسر بسیجیام ۱۴ سال داشت که در عملیات کربلای ۵ بر اثر اصابت ترکش خمپاره به سرش در منطقه شلمچه به شهادت رسید. در زمان شهادت فرزندم هرگاه میخواستم بیتابی کنم یاد حضرت امالبنین(س) و استقامت ایشان پس از تقدیم چهار شهید در روز عاشورا، دل بیقرار مرا آرام میکرد.
این مادر شهید از روستای ساقدر به بخشی از وصیتنامه فرزند شهیدش که هنوز به یاد دارد اشاره میکند و میگوید: حسین وصیت کرده بود اگر من شهید میشوم هیچ گاه برای من گریه نکنید و اگر گریه میخواهید کنید بر سر بریده حسین بن علی(ع) گریه کنید و برای دستهای قلم شده عباس(ع) گریه کنید من را لایق گریه کردن ندانید من امانتی بودهام از طرف خدا که به شما رسیدهام و حال وقت شده و خدا خواسته که شما امانت او را پس بدهید پس چرا ناراحت باشید.
۶۳۴ مادر شهید خراسان جنوبی در قید حیات هستند
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان تعداد مادارن شهید این استان را سه هزار و ۶۷۲ نفر اعلام می کند و میگوید: ۶۳۴ نفر از مادران شهدا در قید حیات هستند و دیگر مادران شهید آسمانی شدهاند.
ابوالفضل نوفرستی با بیان اینکه از مادران شهید استان، ۶ نفر دارای دو فرزند شهید هستند، ادامه میدهد: از این مادران عزیز شهدای استان هم سه نفر در قید حیات هستند.
وی با اشاره به اینکه تعداد شهدای جاویدالاثر استان بیش از ۹۰ نفر است، ادامه میدهد: به همین تعداد مادر شهید داریم که هنوز پیکر مطهر فرزند خود را تحویل نگرفتهاند و سالهاست که در غم دوری و چشم انتظاری قرار دارند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان تصریح میکند: همچنین در استان ۵۱۱ همسر شهید داریم که ۴۳۷ نفر آنان در قید حیات هستند و در طول این سالها برای فرزندان خود هم مادری و هم پدری کردند و دین بزرگی بر گردن جامعه دارند.
نوفرستی در ادامه رسیدگی به امور خانواده ایثارگران به ویژه پدران و مادران شهدا و همسران آنها را از وظایف اصلی و ذاتی این ادارهکل میداند و میگوید: مهمترین اولویت بنیاد شهید در خصوص والدین شهدا حفظ سلامتی آنان است که در این خصوص طرح پایش سلامت در حال اجرا است و هر ماهی یکبار پزشک باید این عزیزان را معالجه کنند. چکاب تخصصی و دوره ای انجام می شود چون اکثر این عزیزان کهولت سن دارند لذا ضروری است که پایش سلامت انجام شود.
وی تأکید میکند: در مقابل ایثار، گذشت و فداکاری خانوادهها، مادران و همسران شهید هر اقدام و برنامهای که انجام دهیم کم است و نمیتوان بهخوبی حق آنها را ادا کنیم.
در سالروز وفات امالبنین(س)، ایثار و فداکاری و صبر و پایداری مادران و همسران شهیدان هشت سال دفاع مقدس را گرامی میداریم و اوراق تاریخ را به نام گذشتها و خلوص و تلاشهای آنان مزین میکنیم و عملکرد این بانوان فداکار را پشتوانهای برای نسل امروز و فردا قرار میدهیم.
نظر شما