به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از عربی۲۱، در حالی که ارتش اشغالگر اسرائیل به نسل کشی و پاکسازی قومی خود در استان شمالی نوار غزه ادامه می دهد، موج آوارگی به سمت شهر غزه ادامه دارد، جایی که آوارگان در شرایط سخت و طاقت فرسا در اردوگاهها و پناهگاههای موقت زندگی می کنند.
شهر غزه شاهد گسترش اردوگاههای جدید در میادین عمومی، باشگاهها و زمینهای بازی برای پذیرایی از آوارگان شمال نوار غزه از جمله صدها خانوادهای است که در معرض تهدید بمباران و مرگ مجبور به فرار شدند.
در این اردوگاههای ابتدایی، ساکنان از کمبود شدید مواد غذایی و آب و هوای بسیار سرد رنج می برند. با این وجود ابتکارهای مردمی و خیرخواهانه که سعی در تامین برخی نیازهای اساسی دارند، توانایی های محدودی برای رفع نیازهای روزمره دارند.
پیش از آغاز عملیات نظامی در ۵ اکتبر، حدود ۲۰۰ هزار فلسطینی در استان شمالی نوار غزه زندگی می کردند، اما آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) گزارش داد که جابجایی اجباری منجر به آواره شدن حدود ۱۳۰ هزار نفر شد.
آوارگان به شهر غزه به ویژه مناطق غربی و مرکزی پس از امتناع شان به انتقال به جنوب نوار غزه روی آوردند.
بر اساس بیانیه دفتر رسانههای دولتی، ارتش رژیم صهیونیستی با توجه به سیاست محاصره این استان از ورود بیش از هشت هزار کامیون کمک و کالا جلوگیری کرد.
مقامات سازمان ملل اعلام کردند که ارتش بارها درخواستها را برای اجازه ورود کمکها به استان غزه که وضعیت آن را «منطقه فاجعهبار» اعلام کرد، رد کرده است.
اردوگاههای جدید
در طول روزهای جنگ نسل کشی که قبل از عملیات نظامی در استان شمالی نزدیک به دو ماه پیش آغاز شد، مردم شهر غزه به دیدن این اردوگاهها عادت نداشتند.
همه کسانی که آواره شدهاند یا خانههایشان ویران شده است، به خانههای بستگان و دوستان خود یا مراکز آوارگی در مدارس و مراکز بهداشتی پناه میبردند. اما با افزایش چشمگیر تعداد آوارگان در شمال، دیگر فضای کافی در خانهها یا مراکز وجود ندارد.
آوارگان مجبور شدند در این چادرها زندگی کنند، چادرهایی که نه از آنها در برابر حملات اسرائیلی محافظت میکند و نه از سرمای زمستان.
ارتش اسرائیل در پنجم اکتبر به شمال نوار غزه حمله کرد. فلسطینیها میگویند که اسرائیل میخواهد منطقه را اشغال کند و پس از اینکه تحت فشار بمبارانهای خونین و ممانعت از ورود غذا، آب و دارو کوچ داد، آن را به منطقه حائل تبدیل کند.
در نتیجه این عملیات، دهها هزار فلسطینی در شمال نوار غزه مجبور به فرار اجباری به سمت شهر غزه شدند، جایی که اکثر آنها در چادرها و مراکز پناهگاهی اقامت داشتند.
شرایط سخت
در اردوگاه جدیدی که در وسط اردوگاه ساحلی در غرب غزه ایجاد شده است، خانواده «رشدی غبن» از شهرک بیت لاهیا یک ماه پیش آواره شدند.
خبرگزاری آناتولی میگوید که این خانواده ۱۳ نفره است و هیچ آشنا یا خویشاوندی در شهر غزه ندارند، بنابراین پس از گذراندن دو روز در خیابان مجبور به جستجوی چادر شدند.
این خبرگزاری درباره زندگی در اردوگاهها نوشت: وضعیت چادرها به خصوص در شب که سرما شدید است، بسیار سخت است اما باز هم راحت تر از خیابان و فضای باز است.
این خانواده میگوید: بسیاری از آوارگان شهرک بیت لاهیا به چادر پناه می آورند، زیرا جایگزین برای آنها نیست و به امید بازگشت به خانه و اموال خود در آنجا ماندند.
این خانواده توضیح میدهد که اگر ارتش اسرائیل همه را مجبور به ترک بیت لاهیا نکرده بود، نمی خواستند آن را ترک کنند. ما در داخل خانه های خود در شهرمان با گرسنگی و تشنگی زندگی میکردیم تا به چادر نرویم، اما متاسفانه در نهایت مجبور شدیم برای حفظ جان خود بیرون برویم.
یحیی زقوت که به همراه خانوادهاش در این اردوگاه به سر میبرند، میگوید: امروز به جز اردوگاههای غزه جایی برای پناه دادن به آوارگان وجود ندارد، زیرا دیگر جایی برای خانه و مدرسه نیست.
او ادامه می دهد: تمام خیابانها و میادین عمومی شهر غزه به اردوگاههایی تبدیل شده اند که آوارگان را در خود جای داده اند و هیچ جایگزینی برای مردم وجود ندارد.
زقوت می گوید: زندگی در چادرها در تمام شبانه روز سخت، تلخ است. آنهااز ترک شمال نوار غزه و حرکت به سمت جنوب در آغاز جنگ برای جلوگیری از زندگی در چادر و آوارگی خودداری کردند.
وی می گوید: پس از بیش از ۱۴ ماه استقامت، ما را به این زندگی پر از ذلت و خواری وادار کردند که در آن هیچ حداقلی برای زندگی انسان وجود ندارد و تمام جزئیات زندگی خسته کننده است، به ویژه با سرمای شدید شب که بدن ما را به درد می آورد.
زقوت می گوید: امیدواریم هر چه زودتر حمله به شمال نوار غزه پایان یابد، حملات و هدف گیری اسرائیل متوقف شود و ما با آرامش به شهرها و محله های خود بازگردیم.
نظر شما