به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان مازندران، سیدجواد حسینی_ معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور، امروز شنبه(۲۴آذر) در همایش افراد دارای معلولیت اظهار کرد: آرمان یک جامعه انسانی تحقق جامعه دوستدار انسان است.
وی افزود: جامعه دوستدار انسان ۳ مولفه اصلی جامعه دوستدار کودک، جامعه دوستدار سالمند و جامعه دوستدار افراد دارای معلولیت دارد و اگر جامعه ای توانست خود را به گونه ای آماده کند که برای افراد دارای معلولیت و سالمند دسترس پذیر و مناسب سازی کند آنگاه جامعه دوستدار انسان محقق شده است.
رییس سازمان بهزیستی یادآورشد: باید در مورد افراد دارای معلولیت جهت گیری های تحول آفرین را در سیاست گذاری ها مد نظر قرار دهیم، چرا که تا این تحول اتفاق نیفتد جامعه در دسترس نخواهد بود.
وی افزود: امروز ۱۱ درصد جامعه ایرانی را افراد دارای معلولیت شکل می دهند، یعنی ۹.۵ میلیون نفر دچار معلولیت هستند.
حسبنی به نتایج پژوهش انجام شده در خصوص معلولیت اشاره کرد و گفت: معلولیت در جامعه ایران دارای پیچیدگی های بیشتری است که به آن می توان معلولیت چند وجهی گفت؛ بدین معنا که هم معلول است، هم بیمار؛ هم معلول است و سالمند است و بیش از ۵۰ درصد معلولان بالای ۵۰ سال سن دارند، معلول است و فقیر، معلول است و بیکار، ۵۵ درصد معلولیت شدید و خیلی شدید دارند.
دکتر حسینی با بیان اینکه ۶۵ درصد معلولان در دهک های یک تا ۳ قرار دارند ادامه داد: ۹۷ درصد معلولین خوشبختانه در خانواده زندگی می کنند و تنها ۳ درصد آنها در مراکز توانبخشی حضور دارند.
به گفته رییس سازمان بهزیستی کشور، از ۹.۵ میلیون نفر معلول، تنها یک میلیون ۶۰۰ هزار نفر از ما مستمری می گیرند و مابقی با توان خویش زندگی می کنند.
حسینی افزود: بیش از ۴۰۰ هزار معلول در مازندران حضور دارد و این استان همواره یکی از سالمندترین استان ها به شمار می رود.
وی با بیان اینکه ۲۱۰ خانوار در مازندران دارای ۲ عضو دارای معلولیت یا بیشتر از ۲ نفر هستند گفت: ما برای مواجه با این جمعیت چند وجهی باید چرخش های تحول آفرینانه داشته باشیم.
رییس سازمان بهزیستی در خصوص چرخش های تحول آفرینانه گفت: افراد دارای معلولیت بدانند که ما در خدمت آنها هستیم تا با پیوست مشارکت جویی و مشارکت پذیری و استفاده از راهکارهایی که خودتان پیدا می کنید مشکلات را رفع کنیم. برای این منظور طرح جام (جمع آوری ایدههای مطلوب) اجرایی شده است تا ایده ها را بگیریم و به پدیده تبدیل کنیم.
وی خاطر نشان ساخت: به این منظور نگاه پیشگیرانه به نگاه آسیب شناسانه برتری دارد.
حسینی با اشاره به اقدامات انجام شده برای افراد دارای معلولیت گفت: یکی از مهمترین اقدامات راه اندازی صندوق حمایت از فرصت های شغلی معلولین بود.
وی افزود: این صندوق تلاش دارد تا از فرصت آفرینی شغلی برای معلولین حمایت کند و در همین هفته بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار روستایی به پوشش ۱۰۰ درصدی رسید. رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: امیدواریم با اجرای طرح بهزیست محله با رویکر مشارکت جویانه، محله محورانه، خانواده محورانه، توانمندسازانه، اجتماعی سازانه، خدمات بهزیستی رویکرد گسترده تر، کیفی تری به خود بگیرد و در دسترس تر باشد.
نظر شما