به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از القدس العربی، شیخ دکتر علی محیی الدین القره داغی، رئیس اتحادیه علمای مسلمان در اظهارات مطبوعاتی با یادآوری تجربیات مشابه تاریخی مانند «حلف الفضول» در دوران جاهلیت و سازمان غیرمتعهدها که توسط رهبران عرب و مسلمان تاسیس شد، گفت: این اتحادیه ۹ ابتکار برای حمایت از نوار غزه از آغاز حملات اسرائیل در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ را راه اندازی کرد که مهمترین آنها موافقت برای ورود اعضای این اتحادیه به غزه از راه گذرگاه رفح است.
رئیس اتحادیه علمای مسلمان تاکید کرد: این اتحادیه طرح آتش بس در غزه را با پیشنهاد برگزاری اجلاسی با حضور ۱۴۰ کشور مخالف نسل کشی در غزه راه اندازی میکند که منجر به ایجاد یک سازمان بینالمللی بشردوستانه برای دفاع از حقوق مظلومان میشود.
القره داغی افزود:ما به دنبال حمایت از برادران خود در غزه بودیم و اگر زنده بمانیم این مایه برکت است و اگر شهید شدیم خون ما از خون برادرانمان در غزه با ارزش تر نیست.
وی با ابراز تأسف از عدم اجرای این ابتکار که تلاشها برای اجرای آن پاسخی نداشت، خاطرنشان کرد که نامههایی به سامح شکری، وزیر خارجه سابق مصر، شیخ الازهر احمد الطیب ارسال شد. همچنین نامهای به اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس قبل از شهادتش برای هماهنگی با طرف مصری ارشال شد.
القره داغی درباره سفر خود به چندین کشور مانند اندونزی، مالزی و ترکیه با هدف تهیه ۵۰ کشتی حاملز غذا و دارو برای مردم غزه گفت: این ابتکار عمل شکست خورد زیرا کشورهای شرکت کننده از حافظت برای کشتیها از ترس درگیر شدن با اسرائیل خودداری کردند.
وی ابراز تأسف کرد که اتحادیه پس از تلاش برای برقراری ارتباط با برخی از رهبران عربی و اسلامی پاسخ مؤثری دریافت نکرد.
القره داغی درباره اثربخشی تلاشهای علما تأکید کرد که این اتحادیه یک سازمان بشردوستانه اسلامی مردمی است که در سازمانهای جامعه مدنی فعالیت میکند و ظرفیت مداخله سیاسی و نظامی را ندارد.
رئیس اتحادیه علمای مسلمان افزود: این اتحادیه تمام تلاش خود را در زمینه تلاشهای علمی، فتواها و بیانیهها برای حمایت از مسائل امت اسلامی به کار گرفت و از توده های مردم خواست تا کمکهای مالی و مشارکتی داشته باشند، از جمله این کمکها تخصیص خطبههای نماز جمعه به مسئله غزه و سازماندهی کمپینهای امدادی برای حمایت از فلسطینیهاست.
نظر شما