پژوهش محوری و خدمات اجتماعی؛ فصل وحدت حوزه و دانشگاه

باقری با بیان اینکه حوزه و دانشگاه فصل‌های مشترک با همدیگر دارند گفت: پژوهش محوری و ارائه خدمات اجتماعی نقطه اشتراک حوزه و دانشگاه است.

«محمد باقری» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان به مناسبت ۲۷ آذر روز وحدت حوزه و دانشگاه به فصل مشترک این دو نهاد اشاره کرد و اظهار داشت: مدارس علمی و مراکز علمی هر کدام بر اساس ماموریت و نقش خود پیش می‌روند اما در موضوعاتی ارتباط و نقطه مشترک دارند که تقویت این مولفه‌ها به تعامل و سازندگی کمک می‌کند.

رئیس سازمان بسیج اساتید استان اصفهان با بیان اینکه پژوهش محوری جز نقاط مشترک این دو نهاد است، افزود: هر دو مرکز علمی با انجام فعالیت‌های پژوهشی به جامعه خدمت کرده و تولید علم می‌کنند.

وی ادامه داد: فعالیت‌های اجتماعی و ارائه خدمت در این حوزه از دیگر شاخصه‌های مشترک حوزه و دانشگاه محسوب می‌شود که این ظرفیت گاهی در کنار همدیگر نیز قرار گرفته و گروه‌های جهادی در بعضی از نقاط همین گونه هستند.

پیوند علم و دین در قالب فعالیت‌های پژوهشی

باقری با اشاره به اینکه علوم کارآمد و مورد استفاده در زندگی بشر با اصول دینی ارتباط دارند، خاطرنشان کرد: ارتباط بین علوم انسانی و کاربردی گره گشای مشکلات بوده و می‌تواند بسیاری از نارسایی‌ها رفع کند.

وی ادامه داد: حوزه و دانشگاه با انجام فعالیت‌های پژوهشی مشترک قادر به ارائه راهکارهای موثر و اساسی برای رفع مشکلات جامعه خواهند بود که کمترین نگرانی را نیز برای افراد به وجود آورد.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد استان اصفهان به پیوند عملی دین و علم اشاره کرد و گفت: روایات و آیات قرآن در توسعه علمی کاربرد داشته و از ظرفیت علوم روز نیز برای گسترش معارف می‌توان استفاده کرد.

وی اضافه کرد: با فعالیت‌های پژوهش محور، امکان تعامل بین حوزه و دانشگاه برای بهره‌گیری از علم و دین در مدیریت اجرایی جامعه را فراهم کرده که در این خصوص اقداماتی در استان اصفهان صورت گرفته است.

پژوهش محوری و خدمات اجتماعی اشتراک حوزه و دانشگاه است

چاپ ۲۵ کتاب در تعامل حوزه و دانشگاه

رئیس سازمان بسیج اساتید استان اصفهان به نهادهای فرهنگی در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: بسیج و نهاد رهبری در برقراری ارتباط بین حوزه و دانشگاه موثر بوده‌اند که در همین راستا تاکنون ۲۵ کتاب با همکاری دانشگاهیان و حوزویان تهیه و منتشر شده است.

وی تشکیل کارگروه و تشکیلات اندیشه تمدن ساز، اجرای طرح‌های فرهنگی مثل نشاط، برگزاری نشست‌های علمی و تحقیقاتی و بهره گیری از ظرفیت علمی اساتید دانشگاه در حوزه‌های علمیه و اساتید حوزه علمیه در مراکز علمی را از جمله اقدامات مشترک این دو نهاد برشمرد.

نظام مدیریت دانشگاهی نیازمند تغییر و تحول

باقری با اشاره به بعضی ایرادات که در مدیریت دانشگاه‌ها وجود دارد گفت: جدایی علم از دین تفکر غلط و نادرستی است که گاهی در بین متولیان علمی رسوخ پیدا می کند در حالی که هر دو برای پیشرفت در کنار همدیگر نیاز است.

وی ادامه داد: وابستگی درآمدی دانشگاه‌ها به بودجه‌های دولتی ناشی از فروش نفت یک چالش برای مراکز علمی بوده درحالی که پژوهش و تولید علم یک فرصت درآمدزا محسوب می‌شود.

رئیس سازمان بسیج اساتید استان اصفهان عدم مهارت آموزی در دانشگاه‌ها را نیز از دیگر چالش های این مراکز برشمرد و اذعان داشت: ارائه علوم موثر و مورد نیاز در جامعه و جذب دانشجو در این رشته های نیاز بوده و به  دلیل همین مشکلات و دغدغه‌ها باید تغییر و تحول در نظام مدیریتی مراکز علمی ایجاد شود.

کد خبر 1795085

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha