تخریب تاسیسات نظامی سوریه توسط اسرائیل، مقدمه‌ای بر تقسیم این کشور است

کارشناسان فلسطینی نسبت به خطر شدید تجاوزات مستمر اسرائیل به سوریه و نابودی تجهیزات نظامی آن هشدار دادند و گفتند که نگرانی‌های جدی در خصوص تقسیم این کشور وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از قدس پرس، کارشناسان فلسطینی نسبت به خطرات تجاوزات مستمر اسرائیل به سوریه و نابودی تجهیزات و تاسیسات نظامی آن هشدار داده و تاکید کردند که نگرانی‌های جدی از تقسیم سوریه دارند.

یاسر مناع، کارشناس  امور مسائل عبری گفت: حمله به صدها هدف متعلق به ارتش اسد امروز متعلق به مردم سوریه است و اسرائیل سعی دارد توانمندی‌های ارتش جدید سوریه را با این حملات، کاهش دهد و در واقع آنان این کشور را خلع سلاح کند.

این کارشناس مسائل عبری در گفت‌وگو با قدس پرس گفت: این اقدامات، نشان‌دهنده استراتژی اسرائیل با هدف حفظ برتری نظامی خود در منطقه است و نمی‌خواهد منتظر تحولات قدرت سیاسی جدید در سوریه باشد و در واقع با پیروی از این اصل می‌خواهد امنیت و منافع استراتژیک خود را تضمین کند.

وی افزود: انتخاب نام «پیکان باشان» توسط اسرائیل برای عملیاتی که قابلیت‌های نظامی سوریه را هدف قرار می‌دهد، «نشان دهنده ارتباط آشکار با نمادهای کتاب مقدس، جغرافیایی و نظامی» است.

وی ادامه داد: «استفاده از این نام در عملیات نظامی خود در سوریه، همچنین نشان دهنده تلاشی برای پیوند نظامی این عملیات با تاریخ یهودیان کتاب مقدس برای مشروعیت دینی و سیاسی به تجاوز نظامی خود است، به ویژه که جولان را امتداد منطقه باشان کتاب مقدس می‌داند.

فراس یاغی، یک متخصص دیگر در امور اسرائیل در باره اقدامات نظامی اسرائیل در سوریه گفت: سناریوهای متعددی وجود دارد که از جمله آن این است که اسرائیل به دنبال تحمیل یک واقعیت جدید در سوریه است که اولین آن، تقسیم سوریه به بخش و فدرال‌های مختلف و یا حتی کشورهای قومی و فرقه‌ای است و این چیزی است که ترجیح می‌دهد روی آن کار می‌کند که شامل یک بخش متعلق به درزی‌ها و بخش دیگر به کردها شود و  با حمایت و حفاظت مستقیم اسرائیل و پوشش آمریکایی بر آن نظارت داشته باشد.

وی افزود: سناریوی دوم، تحمیل عادی سازی بر دولت جدید سوریه و بر اساس توافق صلحی است که شامل تسلیم جولان توسط این دولت در ازای خروج از خاک سوریه و برگرداندن آن می‌شود. مانند سینای مصر - به A، B، C و D اشاره ای به تقسیم آن به مناطقی که در آن نفوذ بین دو طرف تعیین می‌شود.

 سناریوی سوم، به گفته یاغی، خروج از خاک سوریه بر اساس توافق و بدون عادی سازی و بر اساس ایجاد منطقه حائل جدید و ترتیبات امنیتی در منطقه جنوب سوریه به گونه‌ای است که ابتدا امنیت را افزایش داده و به نوعی نفوذ  خود را در حمایت از دروز و مرزهای با اردن تحمیل کند.

 یاغی معتقد است که «سوریه متحد سابق، با توجه به مرزهای طبیعی خود، باز نخواهد گشت و شاهد نفوذ و قیمومیت ترکیه، آمریکا و اسرائیل خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: سوریه جدید که در آن تمام قابلیت‌های نظامی مهم و راهبردی آن که رژیم سابق علیه اسرائیل استفاده نشده است، نابود شده است و برای جبران آن به دهه‌ها زمان نیاز دارد، اما این جبران هشدارهایی خواهد داشت و ارتش جدید سوریه در بهترین حالت، تنها نمونه جدیدی از ارتش لبنان خواهد بود.

ارتش اشغالگر اسرائیل بر آورد کرده است که در موج حملات اخیر پس از سقوط رژیم بشار اسد در ۸ نوامبر، حدود ۸۰ درصد از قابلیت‌های استراتژیک نظامی ارتش سوریه را به بهانه اجتناب از آن نابود کرده است.

وب سایت عبری والاه روز چهارشنبه گزارش داد که عملیات ارتش اشغالگر در روزهای اخیر برای انهدام تسلیحات ارتش سوریه، بزرگ‌ترین عملیات بمباران ارتش اسرائیل برای هدف قرار دادن قابلیت های نظامی آنان بوده است.

کد خبر 1795187

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha