به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، محمدحسین رمضانی، مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان امروز(چهارشنبه، ۲۸ آذر) در نشست شورای آموزش و پرورش که با حضور استاندار و مدیران دستگاههای اجرایی در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد، ضمن تاکید بر پیگیری امور دانشآموزان بازمانده از تحصیل اظهار کرد: کودکان بازمانده از تحصیل به ۲ گروه تقسیم می شوند.
وی افزود: گروه اول کودکان مناطق عشایری، روستایی و حاشیهای هستند که از همان ابتدا از ورود به چرخه آموزش محروم و از سواد بیبهره ماندهاند و بی سواد مطلق هستند و گروه دوم نیز کودکانی هستند که اگر چه وارد مدرسه شده اند اما بخاطر فشارهای اقتصادی و معیشتی و... از چرخه تحصیل خارج می شوند و تحصیل را ادامه نمی دهند.
وی با اشاره به اینکه دلایلی همچون مشکلات فردی، جغرافیایی، اقتصادی، فرهنگی و موانع سازمانی موجب بازماندگی تحصیلی دانش آموز می شود ادامه داد: آموزش و پرورش همواره برای بازگشت دانشآموزان بازمانده از تحصیل به چرخه تعلیم و تربیت، اقداماتی را در جهت شناسایی، جذب، آموزش و نگهداشت آنان انجام میدهد ولی خواستار مشارکت همه سازمانها و نهادها است.
رمضانی تصریح کرد: طبق آمار سامانه شهید «محمودوند» تعداد کل کودکان بازمانده از تحصیل دوره ابتدایی استان گیلان ۲ هزارو ۴۲۲ نفر هستند که از این تعداد، ۹۶۰ نفر به دلایل اشتباه بودن مشخصات سجلی، بیماری صعبالعلاج، مهاجرت، معلولیت شدید و... می توان گفت در مجموع یکهزارو ۲۹۵ نفر بازمانده از تحصیل واقعی در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ در گیلان وجود دارند.
وی همچنین تعداد بازمانده از تحصیل در دوره اول متوسطه را ۳ هزار و ۳۵۸ نفر اعلام کرد و افزود: مشکلات جسمی، فرهنگی، والدین بدسرپرست، ازدواج، اشتغال، کوچ نشینی عشایر و... از جمله دلایل بازماندگی از تحصیل کودکان دوره متوسطه اول می باشد.
رمضانی اضافه کرد: ۱۰ هزار و ۵۳۷ دانشآموز بازمانده از تحصیل نیز در دوره دوم متوسطه داریم که اشتغال به کار، فقر مالی خانواده، ممانعت اولیا و ازدواج از مهمترین دلایل ترک تحصیل این دوره آموزشی است.
وی در ادامه اذعان کرد: ۳۶۵ مدرسه دولتی با کمتر از ۱۰ دانشآموز در استان داریم که ۳۳۱ مدرسه ابتدایی، ۳۱ مدرسه متوسطه اول و ۲ دبیرستان و یک مدرسه کار و دانش هستند.
رمضانی با بیان اینکه در حوزه آموزش ابتدایی استان گیلان ۱۱ مدرسه یک دانشآموزی دارد خاطر نشان کرد: کسب رتبه اول آموزش و پرورش استان در پروژه مهر، انتخاب چهار دانشآموز گیلانی در مجلس دانشآموز کشوری، تولید ۳۰۰ کیلوگرم قارچ دکمهای توسط هنرآموزان، کسب عنوان پژوهشگر برتر توسط هشت دانشآموز و یک فرهنگی، تجلیل از ۹ برگزیده گیلانی در دهمین دوره جشنواره خوارزمی، کسب رتبه اول کشوری در تحقق درآمدهای اختصاصی سالجاری از جمله اقدامات خوب همکاران و دانشآموزان ما در طی سالجاری است.
وی در ادامه همچنین از تصویرگری شمایل شهدای استان توسط ۵۰۰ دانشآموز خبرداد و افزود: کسب رتبههای برتر قرآنی در مسابقات بینالمللی توسط دانشآموزان، کسب چهار رتبه برتر در جشنواره کشوری الگوهای برتر تدریس، کسب ۱۵۷ رتبه زیر ۱۰۰۰ در کنکور سراسری و... از دیگر موفقیت کسب شده آموزش و پرورش گیلان با همت دانشآموزان کوشا و همکاران پرتلاشش است.
گفتنی است، در این جلسه هادی حق شناس، استاندار گیلان ضمن تاکید بر اینکه می بایست شرایطی فراهم شود تا شرایط بازگشت بازماندگان از تحصیل به مدارس تسهیل شود اظهار کرد: آمارهای دقیق مبنای درست برنامه ریزی موثر خواهند بود ازین رو هر یک از اعضای شورا مسایل حوزه و اقدامات و عملکرد خود را با دقت گزارش دهد.
همچنین هر یک از معاونین آموزش ابتدایی و متوسطه، پشتیبانی آموزش و پرورش گیلان گزارشهایی از فعالیت های حوزه کاری خود ارائه و دستور جلسه بعد و رسیدگی به مصوبات اعلام شده در دستور کار اعضای شورا قرار گرفت.
رمضانی با بیان اینکه ۳۶۵ مدرسه دولتی با کمتر از ۱۰ دانشآموز در استان داریم که ۳۳۱ مدرسه ابتدایی، ۳۱ مدرسه متوسطه اول و ۲ دبیرستان و یک مدرسه کار و دانش هستند گفت: در حوزه آموزش ابتدایی استان گیلان ۱۱ مدرسه یک دانشآموزی دارد.
کد خبر 1795281
نظر شما